• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    E2E4: To já právě nevím, nemám srovnání. Nemám tušení jak dobře se žilo třeba na Florje nebo Dardee. K tomu se musí vyjádřit nějaký znalec starších argenitovesmírových textů.

    Warghírů ma Fomalhiwě bylo 80%, a sloužili jako boxovací pytle pro 20% argia~luů. Tam to určitě ukázka ideálního soužití nebude.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KAVEN: jj, spis je otazka, zda neco vyplyva z toho, ze civlizace je psychotronicka. znamena to, zda je vic "zmagořelá" nez nepsychotronicka?

    navic je tu otazka jak se vyrovnat s tou casti populace, ktera psychotronicka neni. Na Össe je to jasny, na Fomahliwe.. Kolik ze bylo procento warghiru?

    A jak vypada psychotronicka civilizace, za kterou nestoji Sgen? Existuje vubec takova?
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    SARGO: Tak třeba povinný netlog zase není taková hrůza, stejně by ho všichni měli, jako dneska mobil. Čip pod kůží taky není a priori špatně, dokud se to nevyužije ke špatným cílům. A naopak, pokud přijde někdo se špatnými cíly, tak čipy pod kůží k tomu nepotřebuje. A vyndat si ho není nijak těžké, pokud by v tom byl problém. Vycházím z toho, že cokoli kolem nás se dá nějak zneužít, a záleží jen na tom, jestli to lidi zneužívají nebo ne. Ne na těch prostředcích.
    SARGO
    SARGO --- ---
    SHEALA: Jako ano, ale pokud je brán s bezstarostnou samozřejmostí, je tam nevyhnutelně dost prohnilé podhoubí, to není žádný izolovaný problém :-D
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SARGO: no, je to zákon. Tj je to veřejné, může to nějaká aktivistická skupina/ bohatý miliardář/politik změnit.

    Co mě děsí jsou spíš neveřejné, nikde nepsané "zákony", a faktické mocenské páky na obyvatele té dané planety.

    Přijde mi, že z toho Země vyšla nejlíp.

    Ale je to dost Sophiina volba no... :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    KAVEN: Je ve vesmíru nějaká civilizace, která by nebyla zmagořená? :-D Pravda, výchozí pozemská realita vypadala relativně idylicky - ale jen do chvíle, než člověk domyslí důsledky zákona o informacích, povinném netlogu... a že o ní vlastně nic moc nevíme :-D
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KAVEN: nebo naopak díky wetreigaes "báječnou izolaci"..
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    E2E4: To je pravda, je holt potřeba mít štěstí na sousedy.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KAVEN: další aspekt je, že nepsychoteonicka civilizace ma strategickou nevýhodu vůči psychotronickum, viz Gerda, viz Země.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SARGO: po imunizaci no...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    SARGO: Tak mě napadá jestli u těch výšin vlastně je o co stát. Je v argenitovém vesmíru nějaká psychotronická civilizace, která by nebyla zmagořelá? Dva příklady z Mycelia (Fomalhiwa a Össe) moc dobrou reklamu nedělají. A koneckonců, I Vilma jednou psala povídku o důležitosti karwilových bobulí :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    KAVEN: SHEALA: Druhá Gerda nehrozila, na to je pozemšťanů moc velké procento potenciálně psychoaktivních :-)) Nebo myslíš po té imunizaci? Ta mi přišla jako jedno z největších dilemat vůbec, to bych rozhodovat nechtěla. Udržet lidstvo v bezpečí, nebo nakopnout k výšinám za cenu obrovských ztrát a potenciálně neblahé budoucnosti? :-))
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    SHEALA: To jo. Ale hlavní rozdíl mezi Zemí a Gerdou byl vždycky přítomnosti Össeanů. Jinak si byly podobné od začátku.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KAVEN: vlastně Země má doceal našlápnyto ke "gerdifikaci". Psychotronika minimální, ale trošku ano, technologie anorganických raket, Sgenové nerelevatní.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    SARGO: Ale taky chce, aby to na Zemi nedopadlo jako na Össe. Protože jinak by stačilo vyměnit jednoho sgena za jiného, což by bylo řádově jednodušší.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    WITTGENSTEIN: hm, chvíli jsem přemýšlel, proc nedochází k vertikálnímu přenosu intravenózních hub na plod, ale asi by asi neprošly placentalni bariérou. ale toxiny z nich asi ano (psilocybin prochází hematoencefalickou bariérou, placenta má podobnou propustnost). takže se přikláníme k KAVEN.
    SARGO
    SARGO --- ---
    KAVEN: E2E4: Hmm, a já to brala tak, že prostě hrozně moc nechce, aby to na Zemi dopadlo jako na Fomalhiwě. A že mu cena za přerod společnosti případá moc vysoká. Ale taky že je to jen takový bonus k tomu, jak se zbavit Sgenů :-D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    WITTGENSTEIN: Jen důkladně převařený, a yantrün radši úplně vysadit :-D
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Viděl bych to na konzultaci u velekněžky.

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: klid, my zase nedokážeme vymyslet postavy, které mají nějaké emoce, city, vztahy, vnitřní život a dokonce nějaký vývoj...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam