• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Kopíruju z FB:

    Fantastika v nakladatelství Argo

    Trosky Země už mají svoji obálku a brzy by měly putovat na sazbu, takže termín vydání se blíží (buď jak buď, měla by vyjít před Světem knihy).

    Antologie Trosky Země přináší pět nových příběhů od hvězd české fantastiky. Každý se váže k jejich čtenářsky oblíbeným sériím. Pět novel s detektivními motivy nás provede od zničené Země až do vzdálené budoucnosti. S každým dalším příběhem se dostáváme dál od zničené Země, dál do vesmíru, dál od světa, který dnes známe...

    Petr Heteša: Baltimore – Deep Orange
    Ondřej Neff: Arkádie – Napravení mladého nezbedy
    Vilma Kadlečková: Mycelium – Lidské k lidskému
    Jan Kotouč: Centrální impérium – Tribunál
    Jan Hlávka a Jana Vybíralová: Algor – Obráceno v prach

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    MVEK: No a to je správně! Každý může mít takového Lucase, jakého si přeje! :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Houby – nové hrozby i příležitosti (MycoLife – svět hub),

    Pomocník i hrozba. Na neznámé houby se zaměří odborníci různých profesí - Akademie věd České republiky
    https://www.avcr.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/Pomocnik-i-hrozba.-Na-nezname-houby-se-zameri-odbornici-ruznych-profesi/
    MVEK
    MVEK --- ---
    BRAMBOREENA: Všiml jsem si, proto jsem si třeba půlku ságy představoval Lucase blond, protože nějaká zmínka, že není, mi utekla.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RICARDERON: odpadávaly tomu prstíky.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    ZUZKAOU: A jak to šlo?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RICARDERON: ha - to jsem onehdy potkala v Krčáku.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Podle mě tam roste celej sloňák...

    Xylaria polymorpha, commonly known as dead man's fingers, is a saprobic fungus growing from the bases of rotting tree stumps and decaying wood. It has elongated upright stromata poking up through the ground, much like fingers.
    More details/photos: http://bit.ly/3YRpl0Q
    Credit: by Regan Daniels

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Příští úterý beseda v Plzni: https://www.facebook.com/events/382300527822982


    (23. 1. v 17:00)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: mne v jednom prekladatelskym dzobu uz umelakem nahradili. Vzhledem k charakteru textu jsem rada, ze ten vysledek nikdy nevidim.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    :D

    E2E4
    E2E4 --- ---
    BRAMBOREENA: tak ona ta současná AI jen rekombinuje, ale na dost věcí to stačí, protože lidi taky často jen rekombinuji,

    respektive, výsledek není k rozlišení od rekombinace. třeba na marketingový copywriting to už stačí.

    je otázka, jak hodně se to jeste zlepší, zda to překoná i ty nejlepší lidi, nebo zda to narazí na nějaký limit (typu celková velikost u textu nebo pocet objektu a jejich vztahy v obrázcích, nebo nějaký finanční limit - výpočetní výkon aby to bylo jako od člověka je drahý a lidi to nebudou ochotni platit)..

    nebo zda se ukáže, že na to, aby to vypadalo jako od nejlepších je potřeba ještě něco navíc.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GENTIANA: tak, jaksi... to je naše (teda lidstva jako celku a autorů/kreativců všech profesí taktéž) jediná naděje, ne? :D Že bude AI akorát rekombinovat a nic nového sama nevymyslí :D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Já nevim, mně to všechno připadá jako hroznej kýč bez chuti a bez zápachu. Ale asi jsem staromódní, no.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    E2E4: :D To je pěkná hlína :D
    Zato tady MACSKA už to začíná bejt zajímavý :D
    Ale to další... no jejdamane...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    E2E4: autorkou je výtvarnice Chechula - Kateřina Čupová - a zajímavé je, že když jsem E2E4 viděla, hned se mi ten její obrázek vybavil, v nějaké formě to tam je.

    Ovšem... trapnou pravdou je, že všichni ti vygenerovaní Össeani jsou dílem jako mistr Yoda a dílem jako skřítek Doby.
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    MACSKA: (pak jsem ten prompt dala midjourney a rozhodla jsem se, ze o vysledek nemuzete byt uchuzeni, zvlast o ty usekany penisy visici ze stropu)

    MACSKA
    MACSKA --- ---
    E2E4: tak jo... zneužila jsem firmení chatgpt-4, dala mu schroustat tvůj text a vylezlo tohle. O uši se snažit nebudu, někdo si tam zrovna generuje marketingový návrhy a nechci, aby to viděl :-)

    KAVEN
    KAVEN --- ---
    E2E4: Oba jsou v sudu. Zjevně se jim do té lázně moc nechce :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    OK, trochu uspech, mycelialni lazen podle "ta scena s houbou", trochu jsem musel zcenzurovat.

    create image illustrating this scene. Lucas is ostré rysy and slim, Kaméle is also slim, dark petroleum blue skin, she's an alien. She has large flappy ears. They are together in mycelial bath.

    "Instead of the morning light of Earth, here is the heat of an Össian night: stifling warmth in a mycelial bath, which he accompanies her to. 'You don't have to do this, Lükeas Lusi,' she whispers to him as they undress; these are our customs, not yours; but he just shakes his head and is the first to squeeze through the narrow entrance. He doesn't want to show her that he's scared and lacks information... and that he actually has no idea what awaits him here.

    The mycelial bath is a tiny, circular room with a rounded ceiling, a cavity in the grown rock. The walls are lined with strips of nutrient substrate. Macroscopic fungal fruiting bodies growing from them have curved stems, they look like candles, because their stiff, clenched caps phosphoresce in the dark; and that sounds better! The ceiling is so low that only directly in the center could a person at least get on their knees. If it were a person with claustrophobia, they would probably go mad on the spot. If he weren't a realist, he would hit himself in the head. And so Lucas and Kamël pragmatically remain lying on the floor. They sink up to their shoulders into the flexible, dewy slime of the mycelium. A single movement is enough... and they are together and in each other. They plunge into drifts of soft organic matter.

    No, this is not the Pentad; it is far from anything related to danger or the desire for power. This is pure bliss. The substances with which the mycelium is imbued multiply physical sensations.. Lucas scoops up the slime in his palms and rubs it into Kamëla's skin. Kamëlë breathes sharply and eagerly reaches for him; but then shakes her head and pulls him off her.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam