BOB_GALLOWS: babiznou myslíš její Eminence Nejctihodnější Maëwënë, velekněžku Církve Akkütlixovy na Zemi? Ta měla měla 3, její sestra Eltaühl měla 2 zbylé.
je to v ukázce trojky -
https://issuu.com/kosmas-cz/docs/194823_99/2?e=25432960/45375306 (Dohledala mi nejnovější fanynka kterou jsem namotal na Mycelium - ostatně ta mi poradila, že se má na situaci v mé práci - která by se dala shrnout jako - "mladičká Paüsuë" hodit věčné divadlo.)
Ale teda potřeboval bych najít ty další úryvky kde se to popisuje.. Můžete to sem někdo poslat?
Zatím tedy takto, podle toho úseku z trojky a slovníku:
Věčné divadlo
stará ösenská hra.
postavy z Akkütlixových knih, rozdávané v chrámech veřícím, jsou zosobněním harökhünú (výslovnost: ha-ré-kýn, překlad: aspekt Osudu. Částečně je možné harökhüny přirovnat k archetypům či astrologickým principům. Harökhünů je pět a dají se přiřadit jednotlivým stupňům Pětice, ale i k celé řadě dalších jevů.
černé
Černé Nepřátelské se záludne skrývá pod kápí a cíp pláste má přehozený přes rameno.
rudé
Vizionářské se vzpíná - rozpřažené ruce, postava rudě žhne odhodláním a divokým vytržením, vírou nebo touhou.
bílé
Vládnoucí - netečné a a lhostejné; stálo uvolněné, ale pevně. v jeho alabastrové, málem průsviné stribrobilé tvári se odráží jen nekončený klid.
modré
Vzdorující. Ocelová modř, barva nebeského klidu, ale taky chladného odhodlání a bezedné vůle.
zelené
Naplňující - temná, chláchovlivá ale tím zrádnéjší zeleň.