tak aby to tu nestálo..
nedávno jsme byli v Jizerkách/Krkonoších a stará vitální paní, co tam pronajímá pokoje v roubence, bydlí v poloazbestový chalupě a asi ani netuší, co je to za toxickej kekel, když se taková eternitová taška rozbije a člověk to pak dýchá a ošahá.. občas si říkám, že ten "radioaktivní rakovinovej bubák" je nadnesenej, aby byl dost strašidelnej a že jsou lidi následně nemocný rakovinou spíš ze stresu, kterej se spojí s toxicitou určitých materiálů a už to jede.. jednoduše - zlatá nevědomost, zdá se mi, že u rakoviny hodně platí..
no to jen tak mimochodem, ale jinak na horách bylo krásně, že jsem se už málem nevrátila domů a nyní nemohu tady ve městě pořádně dýchat a pěkně mne to rozčiluje. :/
U Čápa, přímo na sjezdovce
tady jsme byli na pivku, pak na rozhledně, v muzeu Járy Cimrmana a pak zase na pivku a medový slivovici co byla sladší než med, takže to pak dopadlo velmi divoce
Trutnovská chata
a tady to byla druhá sousední chata nad naší, jejíž foto zatím nemohu dohledat, každopádně tady točili tambora, ale "z technických důvodů" měli zavřeno, klasika.. a škoda.. kam se třeba hrabou na tambora svijany, kdo ví..
No a moje máma taky pochází z horský chaty, z Pece pod Sněžkou, až zjistim, ze který a jestli ještě dnes stojí, tak sem postnu foto :).. Ale mám takový neblahý pocit, že mi říkala, že chata vyhořela.
http://ubytovani.kamsi.cz/krkonose