• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    O životě a sportu s málým množstvím sacharidů ve stravě.

    Spočítejte si, kolik jíst makronutrientů http://keto-calculator.ankerl.com/
    IF calculator (thx to MAGUMI) http://www.1percentedge.com/ifcalc/

    Úvod do Low Carb česky

    Vše co potřebujete vědět o ketóze http://www.reddit.com/r/keto/wiki/faq

    Sesterský klub: [ Primal a paleo - zkušenosti, recepty ]



    rozbalit záhlaví
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    FRONEMA: vy co zaskrtavate "jine", reknete jake? u Cornelly vim tu sazku, je tam jeste neco?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---

    Pro ty, kteri LC/ketozu chteji zkusit, nebo momentalne provozuji. Jake jsou vas cile? (vice hlasu)

    31 hlasy od 15 respondentů

      BESSAYA
      BESSAYA --- ---
      Tak jsem včera zakoupila testovací papírky a dnes vyzkoušela, a jsem v ketóze :-)
      ZUZKAOU
      ZUZKAOU --- ---
      FRONEMA: kup zakysanou smetanu bez škrobů. Vyklop ji do cedníku, který vyložíš nějakým tenkým plátnem - dvě, tři vrstvy gázy, vyvařenej kapesník, klasická látková plena, kus starého prostěradla a nebo kus látky ze starého tenkého trika. (nebo teda sýrařské plátno:-) )

      Nech pod cedník dej misku. Po dvou až třech hodinách získáš luxusní řecký jogurt, po 8-10 soft cheese. Pokud to zahřeješ na 60-70 stupňů před vykapáním, půjde to rychle a bude to hrudkovatější a tvarohovitější. V případě že necháš vykapat jogurt a nebo podmáslí, bude to chutnat víc jako tradiční žervé.

      (a nebo ještě lépe - na kefírová zrna nalej smetanu požadované tučnosti, nech zkysat a vykapat. Pokud to uděláš se šlehačkou, získáš kefírové marscapone.)

      V misce pak máš kyselou syrovátku - ať už na pití (v tomhle vedru ideální ionťák s ledem a nebo jako startér na další kysání)
      BESSAYA
      BESSAYA --- ---
      FRONEMA: Mívají i ve špárech a několik druhů, s bylinkama apod. TEn kelímek cca 35 kč.
      FRONEMA
      FRONEMA --- ---
      nevideli jste nekde pprodavat tohle? http://www.philly.cz/produkty/
      SIVER
      SIVER --- ---
      FRONEMA: ok a k cemu mi to teda bude? :-)
      mě jde spis o zradlo po cviceni :-)
      FRONEMA
      FRONEMA --- ---
      SIVER: na tom videu cvici, nemluvi
      SIVER
      SIVER --- ---
      FRONEMA: rád bch na to mrkl,ale neumim dobře anglicky,takže mi to bude k hovnu :-)
      FRONEMA
      FRONEMA --- ---
      Dr. Peter Attia je muj novej hrdina, uz je tu od nej par clanku, tady je s nim podcast, a specialne pro sivera doporucuju to video jak cvici bez jakyhokoli carb loadingu :) http://www.bengreenfieldfitness.com/2012/04/exercise-on-low-carbohydrate-diet/
      pokud vam nefunguje zvuk tak tu http://www.voicebase.com/...l/100559/refine/%22low+carbohydrate+diet%22+%22low+carbohydrate+diets%22

      vsimnete si napisu :)
      SIVER
      SIVER --- ---
      FRONEMA: dva měsíce to šlo rychle dolu,ted to zacalo stagnovat,zkoušel sem přejít na paleo,ale nedělalo mi to dobře tak sem se vrátil k backload carb a držim ještě striktněji cukry dole tak na 30g předím sem je držel na 60g.samo po tom fitku se taky nesmim přežrat nějak,ale dám si klidně po fitku banán s kakaem a pak bílý rohlík se šunkou a potom se dojim kuřecím masem a zeleninou
      FRONEMA
      FRONEMA --- ---
      SIVER: a jak ti to funguje?
      BESSAYA: nevim jestli to nezapadlo, ja ne
      SIVER
      SIVER --- ---
      BESSAYA: já osobně jedu backload

      držim nízko sachry a v inzulínovým okně po fitku sežeru vše na co mám chut :-) samozřejmě myslím rychlé cukry do sebe hodim
      FRONEMA
      FRONEMA --- ---
      SIVER: btw muzes ty vysvetlit co pro tebe znamena zrychleni metabolismu? co telo pred tim nedela a potom zacne delat?
      FRONEMA
      FRONEMA --- ---
      SIVER: imho se to delat nemusi, v art and science rozporuji ze by to bylo potreba, dokladaji studiemi.
      nicmene jasne lidi to delaji, jak backloading, tak cyklickou ketogenni dietu. ja jedu bez toho
      navic samozrejme telo nestepi bilkoviny v zavislosti na tom, jestli se nacpes sacharidama, spis v zavislosti na tom, jestli mas jinak dost energie, dost protejnu a nejaky mikronutrienty
      BESSAYA
      BESSAYA --- ---
      SIVER: takže ty vynechávací dny děláte všichni? Právě že někde píšou že je to dobře viz to, co píšeš, a někde zase že se tím ten režim naboří. Tak aby se v tom pak někdo vyznal :-)
      SIVER
      SIVER --- ---
      BESSAYA: tohle co píšeš se dělá,aby opravdu tělo nezačalo štěpit bílkoviny a rozpad se svalová hmota, taky lowcarb z dlouhodobého hlediska není dobrý pro tělo,tak se dává žrací den, že sežereš opravdu vše a tělo ještě více zrychlí metabolismus.
      SIVER
      SIVER --- ---
      a jedete někdo carb backload?
      BESSAYA
      BESSAYA --- ---
      FRONEMA: To potvrzuju, dám si tak jednou do týdne sklínku červeného vína a mám ji po ní jak z praku teď.
      Jinak různě na internetu nacházím to že by se měl u low carb dělat vynechávací den, kdy se doplní sacharidy, aby nezačala ubývat svalová hmota. Děláte to? Já za těch pět týdnů měla ynechávací den jen jednou, a to protože se mi nechtělo na návštěvě něco vysvětlovat, ale jinak je nedělám - je to špatně?
      FRONEMA
      FRONEMA --- ---
      tak jsem se vcera presvedcila ze to co se rika o alkoholu v ketoze je pravda. (tj ze desne rychle opiji). dala jsem si vcera jedno maly pivo, snedla jsem k tomu zebra, a mela jsem pocit jak kdybych vypila dve velky nalacno nebo tri k jidlu, byla jsem ferove opila :) nastesti to pak pomerne rychle preslo.

      dneska rano jsem kontrolovala ze mne to z ketozy nevyhodilo, takze dobry, cas od casu jedno vrcholove male pro mne muze byt...
      FRONEMA
      FRONEMA --- ---
      btw ketogenni dieta je nejslastnejsi vec na svete, tedka jsem "vynalezla" mascarpone smichane s mandlovym maslem, na dohaneni dostatecneho mnozstvi tuku... :)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam