• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    O životě a sportu s málým množstvím sacharidů ve stravě.

Spočítejte si, kolik jíst makronutrientů http://keto-calculator.ankerl.com/
    IF calculator (thx to MAGUMI) http://www.1percentedge.com/ifcalc/

Úvod do Low Carb česky

Vše co potřebujete vědět o ketóze http://www.reddit.com/r/keto/wiki/faq

Sesterský klub: [ Primal a paleo - zkušenosti, recepty ]

rozbalit záhlaví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOUDY: Vyfiltruj si mě v klubu Rádi jíme, třeba nějakou inspiraci chytneš.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    KOUDY: 1 chatgpt prompt away :) mne teda nevadi tocit ~3 zeleniny dokola, low carb jim cca 10 let v kuse.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    PUSCHPULL: ... případně pohanka místo rýže, ale to už není lowcarb, nicméně je to chutné a zdravé.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    KOUDY: jak bylo řečeno. Zelenina.
    Kombinace maso a zelenina (rozmanitá) je prostě chuťově skvělé a přitom lowcarb. :-)
    KURE
    KURE --- ---
    KOUDY: záleží o co ti de. jestli jen o redukci škrobu nebo o nutrienty.
    v nejaky knizce psali, že čim barevnější zelenina, tim víc nutrientu.
    takže když bataty, tak ty fialovy. když nějaky lupeni, tak co nejvic zeleny.

mě z low carb věci chutná květakova rejže, květakovy pyre, a celerovy pyre.
    ty pyre se daj pro začátek míchat s bramborama.
    mam rád zelí normálně hlávkový dušený, nebo pečený v troubě.
    nebo kysely, to je taky dobry k masu.
    ANONYM_CZ
    ANONYM_CZ --- ---
    KOUDY: Prave ze te zeleniny je taky dost, ktera se da stridat. Vidim, ze jsem jeste zapomnel cuketu (daji se udelat treba jakoby spagety) a lilek (jdou i lasagne), celerove hranolky, dyne. A ony ty brambory jsou jeste z klasickych priloh jediny pouzitelny, 100g ma 16-19g sacharidu, tak si k jednomu jidlu denne klidne ve slupce uvar ;)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ANONYM_CZ: Zeleninu vim, ale nic jako nejaky lepsi "bataty" nebo neco teda neexistuje asi :)..Uz jsem prave trochu prejedenej masa+rajcat a okurky jako prilohy :)
    ANONYM_CZ
    ANONYM_CZ --- ---
    KOUDY: Zelenina (okurky, rajcata, zeli, fazolky, ruzickova kapusta, chrest), kvetakova ryze, listovy salat/spenat, avokado, chrest, v mensim pridat lusteniny a orechy. Da se to kombinovat - recky salat, caprese, nejake zalivky (kdyz nechces drzet striktni keto), slanina jeste nikdy nic nezkazila... Delaji se treba keto tortilly, ale tam uz to bude vic prumyslove zpracovane, spis se vyhnout.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Mate nekdo nejaky tip na nizkosacharidove prilohy k masu? Zkousel jsem skoro rok carnivore a supr. Pak jsem zase zaradil sacharid a ted bych rad zkusil nizkosacharidovku, aka jedl klasicky vic proteinu a tuku a sacharidy drzel kolem 50g denne. Casto jim stejny jidla plny bilkovin aka vajicka+sunku, reckej jogurt+tvaroh (kam si davam i banan jako jeden z mala zdroju sacharidu)..ale premejslim jakou prilohu si dat treba ke kurecimu masu se spenatem. Testoviny jsou sacharidovy, brambory taky :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    CAMELLA: Jdu z křížem po funusu. :-)
    MIST
    MIST --- ---
    CAMELLA: aha, dik. To si budu muset namichat. Mam najet na protizanetlivou dietu, takze do nahrazky chleba se to bude hodit.
    MIST
    MIST --- ---
    KOCHANSKA_CH: prosim te, co je to chlebove koreni? Co obsahuje?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: A já myslela, že ta bílá hrouda je čerstvé květákové pyré se smetanou, lučinou a muškátovým ořechem. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: Autor je Brit, přesah to asi má, postupně se tím prokousávám. Zatím čtu o přetváření základních potravin na úplně jiné molekuly pomocí fyzikálních a chemických metod a z těchto produktů pak průmysl vytváří jídlo s vlastnostmi, jaké potřebuje, třeba zmrzlinu, co se téměř nerozteče a podobné. Prostě kuře trikatel. Za války dokonce vyrobili máslo z hnědého uhlí! :-)
    KURE
    KURE --- ---
    KASUMI: a ta bílá věc (brkaše?) bude možná taky z pytliku.
    KOCHANSKA_CH: má ta kniha nějakej přesah i pro nás neameričany?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Teď na mě na Facebooku tohle vyskočilo jako fotky jídel, co dostávají děti ve škole a tohle má být amerika. Vidím tam polotovar mražený kuřecí nugety, obrovskou sušenku a kompot. 🤷‍♀️

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zrovna začínám číst knihu Ultrazpracovaní lidé z Melvilu, o tom co ty tuny cukru a modifikovanýho škrobu a znásilněných rostlinných tuků nepěkného působí.
    Přitom zrovna v USA by se tak krásně vařilo vzhedem k nabídce surovin v obchodech. Ale v knize podíl sraček, co Amíci konzumují, dávají do souvislosti i s chudobou/bohatstvím. Chudá hispánská rodina fakt nenakupuje ve Whole Food Market. Jedou do Wallmartu a kupujou věci v obrovských barevných šustivých pytlících. Z opravdickýho jídla mají v nákupním košu maximálně meloun. (přiznám se, že to neslušně pozoruju)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    mne prijde, ze whole30 je prevrat hlavne pro americany..
    ja jsem treba hodne zvykla si varit a pouzivat zakladni suroviny
    kdyz jsem to drzela poprve ,tak jsem vlastne prestala primarne sladit caj a kafe.. to byl velky skok.. ale od te doby caj sladim jen pri nemoci .. kafe bezne piju cerny, jen trpim na starbucks - ale to neberu jako kafe, ale jako dezert..

podle me pro ten us trh, kde jedou hodne hotovy mrazeny jidla, je to proste jak rana z cistyho nebe.. najednou nemit tuny skrobu, cukru apod..

cimz nechci whole30 shazovat, sama jsem ho jela uz 4-5x, naposled v kvetnu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam