ECLECTICA: Ohledně hořčíku, přepočítal jsem si to nedávno (přísahám že to za mě nedělala Čínská AI) a zjistil jsem že to není tak jednoduché. Když ho bereš jako doplněk stravy, tak hodně záleží na vstřebatelnosti a podílu elementálního hořčíku v chemickém složení té, či oné tablety kterou bereš. Takže pokud chceš dosáhnout určitého, specifického množství elementálního hořčíku za den, tak zjistíš že je toho potřeba těch tablet nahrnout o dost víc než bys myslela.
Jen tak pro zajímavost (pro doplňkové nerdy) výpočet dostačujícího množství elementálního hořčíku na den v kombinaci s kůrou vitamínem B1 pro ladění funkce parasympatetického nervového systému (specifický pro obnovení funkce vagálního nervu:
Target for Elemental Magnesium: A reasonable and safe target would be to aim for ~400-500 mg of elemental magnesium per day.
· Calculation with Your Peak Supps Powder:
· To get 400 mg elemental Mg: 400 / 0.115 = ~3,478 mg of your powder.
· To get 500 mg elemental Mg: 500 / 0.115 = ~4,348 mg of your powder.
A practical daily target would be to aim for ~3,500 - 4,300 mg of your specific magnesium bisglycinate powder. This provides a robust level of support for your heightened thiamine intake.