• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    KACERR
    KACERR --- ---
    no, tak vzhledem k tomu, zde ta vaha meri nejakej odpor/impedanci, tak samozrejme mnozstvi vody v tele ty vysledky muze mocne ovlivnit. Myslim, ze staci, kdyz se pujdes vazit az budes krapet v dehydrataci a nekdy jindy kdy predtim nejakou dobu budes velmi poctive pit ... a i kdyz budes mit telo uplne stejny vysledek bude zrejme docela jinej
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    btw, zajimava vec, vodu zjevne ma vaha pocita jako lean mass. Sestra mela vcera svatbu, tak jsem mela prvni "cheat day" za ctyri mesice. vaha dle ocekavani vyskocila skoro o kilo, coz je popsana vec, sacharidy v tele vazou vodu. pocitam ze to bude zas do dvou dni pryc. ale zajimavy je, ze takhle vyskocila i ta lean mass...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ono takhle to zni jak kdyby mi upadl biceps, ale ja na sobe zadnej konkretni ubytek nepozoruju, to mnozstvi lean mass se pohlo cca z 42.5 kila na 41.5 kila, to je stale uvnitr toho intervalu, ve kterem se pohybuju celou dobu co tu chytrovahu mam.

    beru to tak, ze az na to budu mit cas a silu(psychickou hlavne) tak zas zacnu s nejakym posilovanim nebo HIIT a bude to ok, jako problem bych to zacla brat kdyby to slo treba pod ctyricet.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MUI: pisu kilo tuku za mesic, kilo lean mass za ctyri mesice +
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MUI: vsak je to asi 4.5:1
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Docela dobre. Mrte masa, neco syru... nic si nemerim, pomalu se chystam pridat k cyklistice nejakej zabavnej (tj. nikoliv kolektivni) sport.

    Za 2,5 mesice 10 kilo dole. Pohoda.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    jo jeste jsem zapomnela jednu vec,

    bojuju porad s prijmem soli, prestoze solim vsechny slany jidla co jim az na hranici kdy je to jeste dobry tak mam chvilema furt malo, poznam to podle toho, za zacnu mit takovy divny tlak v hlave. Potom to resim tak ze si nasipu trosku soli, a postupne ji ujidam. mam z toho skoro takovej pozitek jako bych jedla chipsy, nekdy me ty reakce fakt bavi :)

    a maximalne ulitavam na jogurtech, bud smichanych s mandlovym maslem, nebo tedka nove jsem objevila, ze je vyborny do toho zamichat kokosovej tuk. nekdy si rikam ze tech mlecnych vyrobku jim moc, ale prilis mi chutnaj nez abych byla ochotna se jich ted vzdat.

    jak si vedete vy?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Zprava z boje.

    stale pokracuju v ketogenni diete. Hubnu rychlosti cca kilo tuku za mesic (mereno na withings vaze) zaroven jsem podle te vahy prisla za ty ctyri mesice asi o kilo lean mass, holt nezvladam cvicit, v tom mam urcite rezervy.

    poridila jsem si ketometr z krve, super hracka :) merim kazde rano, a zatim jsem zjistila ze jsem delala velkou chybu v mnozstvi proteinu, idealni je drzet se pro mne asi pod 60g denne, coz je fakt o hodne min nez co jsem byla zvykla jako masozrout a vajickozrout. to obcas prestrelim ale zadna velka tragedie

    jim do 30g sacharidu denne, s tim nemam problem, jen par dni jsem prestrelila. Nedavno jsem zvysila prumerne denni kalorie cca z 1500 na 2000, nejak jsem jinak mela hlad a pitomou naladu.

    takze moje soucasna "pravidla" jsou sacharidy pod 30, protein pod 60 a tuky kolik chci. zatim to funguje, uvidime jak to pujde dal.

    furt mam problemy s koleny tak nebeham, ale doufam ze zas budu, a budu si vic uzivat tu prijemnou energii co ketoza dava, zatim aspon chodim na dlouhe prochazky :)

    jo btw, pokud byste si chtel nechat zmerit ketony a dojedete rano za mnou (praha, mirak) tak vas za naklady nebo za kafe zmerim :) (prouzek mam za 40 korun, lancetu za tri)
    LAURA_P
    LAURA_P --- ---
    Je to moje, to MNĚ jako argument stačí :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    LAURA_P: ti nevim jestli je to tak dobry aby to stalo za to to davat do osmi ruznejch klubu :/
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    pridala jsem do zahlavi http://www.reddit.com/r/keto/wiki/faq vyborne shrnuti
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRONEMA: ještě ne (ještě počkám až skončí sezona levných hroznů, nebaví mě kvůli ketoze počítat kolik můžu nebo nemůžu sníst jahod a nebo vína), ale přečtla jsem knihu a je to jedna nesmyslná generalizace vedle druhé. Tak nějak netuším proč by neměl být nesmysl celá ta koncepce.


    DOCKINEZ: imho to nepůjde bez masivní suplementace minerálama. A fakt si nejsem jistá Volila bych primal verzi. A teda podle internetů atkinson (se kterým je tak nejvíc zkušeností) vede k poklesu objemu mléka a nutnosti dokrmovat.

    Nursing and the Primal Blueprint Diet | Mark's Daily Apple
    http://www.marksdailyapple.com/nursing-primal-blueprint-diet/
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    DOCKINEZ: imho by to melo jit, kdyz jsou narody ktery jsou v ketoze trvale, a rozmnozujou se, ale pocitam ze na to tema nebude moc informaci.
    mozna by te mohlo zaujmout http://www.betterbabybook.com/ je to od toho cloveka co razi bulletproof dietu, ktera je tusim v principu take low carb, takze by tam mely byt relevantni informace
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Zdar, nemate sajnu, jak je to v pripade keto a low carb a kojeni? Jde to bez problemu dohromady?

    Diky.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ZUZKAOU: zkousela jsi ten leptin reset protokol? jak to slo/jde?
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    FRONEMA: ok, davam si na seznam :) a neni mozne ze nekdo se individualne bude proste citit vice energicky a bude se vice hybat pri 150g sacharidech nez pri 50g sacharidech? taky be me zajimalo jake studie, pre je prave nazor ze pri free-living studich (lide si to meri doma sami) je tendence under-reportovat kalorie a prijem high-carb a over-reportovat kalorie a prijem high-fat

    mimochodem jeste uplne nechapu insulinovou sensitivitu ... pokud mam vetsi vykyvy energie z hodne sladkeho tak sem insulinove vice rezistentni? a to znamena ze nemam tendeci pribrat z toho vahu? ale taky ze slinivka musi delat vice prace a neni to moc ok? nebo je to cele nejak naopak, ci jinak ? :) jak to ma ten co po sacharidech nic nezaznamena a ten co po sacharidech ma boost a pak crash? ktere je lepsi pro low-carb, ktere se lepsi cvicenim, ktere je spatne/dobre, ktere ma jaky vliv na slinivku?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    JOHNY115: silne doporucuju knizku http://www.amazon.com/The-Art-Science-Carbohydrate-Living/dp/0983490708 kde popisuji presne ty studie ktere navrhujes (stejne mnozstvi kalorii low carb vs high carb)

    ano kalorie se urcite pocitaji, ale trik je mimojinei v tom, ze ruzne zdroje kalorii ovlivnuji nejem prijem (mas mensi hlad) ale i vydej (kdyz maji lidi vic energie tak se vic hybou, a to jak mimovolne, tak ze treba vic sportujou)

    a btw to co my tu razime neni low carb high protein, ale low carb high fat, podstatnej rozdil...
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    muj nazor se ted taky spis taky naklani k tomu ze low-carb funguje, ale ne primarne kvuli inzulinove reakci a principu ze neni kalorie jako kalorie, ale spis neprimo kvuli zaysceni a poctu kalorii na vahu ... moji rodice neco malo zhubli ukoncenim konzumace peciva a testovin ... a dalo by se rict okej low-carb funguje, ale pravda je ze ted taky ji podstatne mene kalorii ... jako nahradu ted maji vice proteinu a zeleniny

    taky sem si vsimnul ze s mene sacharidy me postupne klesa chut na dalsi sacharidy a naopak dezert (rychle sacharidy) na snidani me vytvori masivni chut na dalsi sacharidy o par hodin pozdej, takze kdybych si nepocital kalorie jako ted tak proste zkonzumuji na konci dne o dost vice kalorii, ale jde spis o ovlivneni chovani ... je tam tedy vubec skutecne nejaky vliv na zamezeni paleni tuku?

    zajimalo by me jestli to u rodicu nefunguje jen proto ze je to presunulo do kalorickeho deficitu, ciste proto jak to pusobi na pocit zasyceni bez toho aby si toho byli vedomi protoze kalorie nesleduji

    kdybych si stanovil fixni pocet kalorii aspon na mesic (low carb vs high carb), stejny zivotni styl a opravdu pedantsky to meril tak bude tam rozdil? ... bezpochyby bych tedy mel na high carb vetsi hlad, ale pokud bych se tim nedal ovlivnit a technicky presne konzumoval stejne kalorie tak jestli to udela rozdil .... meril to takhle uz nekdo na sobe?

    ptam se na to protoze z tohohle pohledu by to znamenalo ze low-carb by byla jen vhodna a uspesna strategie pro casual zamery na zhubnuti pro ty co nepocitaji kalorie a moc to nehroti a fungovala by spis kvuli uprave chovani

    nasledne pak pro ty co meri kazdy gram vseho co daji do pusy a low-carb nesnizi jejich kaloricky prijem tak by to nemelo temer zadny vliv? paradoxne se ted zasekavam u toho ze jim to nesnizi kaloricky prijem, protoze presto ze sem mel tento tyden nastaveny plan na 1800kcal v treninkovy den tak prvni den na low-carb jsem zakoncil na 1450kcal, jednoduse proto ze sem nemel tolik hlad, zkratka sem zasadne podstrelil prijem a to i prestoze ho detailne sleduju ... v ten moment hubnu vic, ale je to proto ze me low-carb navedlo jist mene kalorii? nebo protoze sem jedl tuk misto sacharidu? s uvedomenim toho jak malo si lidi sou vedomi toho co ji a jak masivne jsou ovlivnitelni jestli nake jidlo zasyti nebo zvysi chut na dalsi jidlo tak mam skoro pocit ze low-carb by mohl fungovat jen neprimo ale ne az tak v dokonalem laboratotnim setupu a ekvivalentiho porovnani stejneho mnozstvi kalorii?

    temihle otazkami si neospravedlnuji jezeni cokolady a medovniku, nakonec ten crash a mega chut na dalsi potom realne citim (a kdo s tim chce bojovat), ale takovy slow-carb od Ferrise s fazolemi atd. by pak mel fungoval temer stejne jako low-carb
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    co myslite o tomhle? http://impruvism.com/why-calories-count/

    "People on low-carb diets often eat more total protein and fat, which helps blunt their appetite.65-70,122 In contrast, the people in the high-carb groups in these studies are often eating lots of refined carbs which tend to be far less filling. In fact, studies have shown that it’s actually the high protein content of the diet that helps control appetite and cause weight loss, not the avoidance of carbs.123."

    "When people switch to a high protein low-carb diet, they sometimes spontaneously reduce their food intake by 1,000 calories per day.71 These people didn’t notice the difference, yet in just two weeks they lost 3.6 pounds (1.65 kilograms). You’d think people would notice if they were eating significantly fewer calories. They don’t."
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JOHNY115: 1500 kalorií je můj bazál, takže ty pravděpodobně hladovíš
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam