MR_DAN: presne tak!
Kvalita masa je velmi dolezita sucast tejto (a samozrejme aj Keto) diety.
toto je inak aj hlavna slabina studii (ak take su) ktore hovoria o nejakych moznych negativnych ucinkoch jedenia masa. Nezohladnuju kvalitu mesa, prevazne sa jedna o svalove meso kupene v beznych supermarketoch.
Pri Carnivor diete sa odporuca jest hlavne grass fed organic beef.
Ja som si napriklad musel pozistovat u lokalnych mesiarov odkial maju meso, ako je spracovavane odkial pochadza a tak.
Nastastie mam tu blizko mesiara ktory je zenaty s jednou mojou slovenskou kamaratkou a pozname sa tak viem ze mu mozem verit. On ma napriklad hovadzie meso z New Forrest farms ktore je cisto grass fed v bio kvalite.
Je sice trosku drahsie (napriklad kilo hovedzej pecene stoji 4 libry) ale zase na druhu stranu, vcera som jedol iba raz za cely den, takze clovek usetri vdaka IF a tomu ze si nekupuje shitne a drahe polotovary plne sacharidov :)
Takisto vajicka mam z lokalnej farmy kde som priatelom z majitelom a vidim na vlastne oci ako to pestuju, cim krmia tie kury a tak podobne.
A verte mi ze tu kvalitu poznate aj po chuti, neda sa to porovnavat z vajickami z obchodov.
Co tym chcem povedat je ze hej, je to o kvalite a clovek si to musi , aspon hlavne nazaciatku poctivo vyzdrojovat a investovat do toho kus casu a aj financii.