• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením

Demon's Souls wiki | Dark Souls wiki | Dark Souls II wiki | Bloodborne wiki | Dark Souls 3 wiki | Sekiro wiki | Elden Ring wiki

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nioh wiki | Ashen wiki | Remnant wiki

rozbalit záhlaví
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    FRIZER: Možná taky záleží, jakej build hraješ ne ? Nioh jsem nehrál, tak nevim, ale i v DS mi různý bosové přišly různě těžký podle buildu. Třeba v DS III Nameless King, když jsem měl strenght build s dragonslayer shield, docela to šlo, ale s magem a malym shieldem to bylo mnohem horší.
    Jinak etika u invaderů, podle mě záleží, jak dlouho to hraješ - čim dýl, tim jsem na etiku víc sral:-D Jedině kdy se uklonim a tak je když se vyvolává přes signy nebo to dělá ten protivník. Ale v DS III jsem chěl odměnu za covenant a invadit a získat to je normálně fakt těžký, když tam každej má 2 fantomy, který po tobě hned dou - buď seš fakt dobrej, nebo musíš použít nějakou smorc taktiku, třeba vyběhnout neviditelnej apod
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    FRIZER: a už jsi to dohrál?
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Vtipný jak v Nioh přijde každýmu jinej Boss těžkej....třeba Elektro pes, Pavouk a Stonožka šli hned napoprvý, easy, ale hned tu druhou mrchu jsem sel asi 15x
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    _KOFILA_: ale prd. to je asi nějaká mejlka
    JOPS
    JOPS --- ---
    HOMOLKA: etiketa... mno

pokud me nekdo napadne v mem vlastnim svete, tak na nej ve vetsine pripadu dlabu a utocim rovnou. Proste me napadl.

Kdyz si nekoho zavolam na fight, tak se uklonime zamavame, serezeme a bye
    Kdyz si nekdo zavola me, tak stejny postup, zamavame, potahneme, serezeme a bye

Parkrat se stalo, ze jsme sli ve dvou, tak jsem si sedl at si to spolu kluci vyrikaji. Jakmile invader prchal k nepratelum, tak uz jsme do nej sli oba.
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    LLGHOSTLL: taky jsi turbonerd jak poleno!
    HOMOLKA
    HOMOLKA --- ---
    HOMOLKA: Ach tak, uz jsem speech item vygooglil...carvings
    HOMOLKA
    HOMOLKA --- ---
    HOMOLKA: mluvim zatim stale o Prepare to die
    HOMOLKA
    HOMOLKA --- ---
    Zajimalo by me, jak pristupujete k PvP... Ja mam rad dark souls etiku duelu, kdy se hraci pozdravi, daji si cas na namazani zbrani atd.... A hrozne me vzdy vytoci, kdyz na me nekdo nabehne ze zalohy, jednou ranou me sejme aniz bych si ho vsiml. Vetsinou invadery nehlasim do knihy hrichu, tyto vzdy (sick hollows). Jinakme to dost bavi dokud nenarazim na cheatera kteremu seberu max 1 hp at delam co delam a ktery me sejme jednou ranou i kdyz je uplne ode me atd. Akorat se mi zatim nepodarilo nikoho summonovat krome npc, to by asi mel vyresit nejaky ten connection fix, ze? Mate nekdo zkusenost? Taky jsem videl video, kde hrac delal rozhodciho, obdarovaval invadery a ti spolu bojovali. Vzdy jim hodil na zem nejaky item, ktery mluvil...vite co to bylo? Dik
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    _KOFILA_: Mě to zas tak těžký nepřišlo. Nejblbější je teda elektrický pes NUE
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    JOPS: tu obtížnost ještě přehodnotíš, to ti slibuju :)
    ještě jsi skutečné bossy ani neviděl...
    JOPS
    JOPS --- ---
    _KOFILA_: jsem asi v pulce, porazil jsem neco jako pavouci zenu. Na druhej, nebo treti pokus sla dolu. Co se tyce obtiznosti, tak lehce prituhlo, ale nic co by me sralo. Uvidime dal, az s Bobeshem dojedu DLC DS2, tak to zase chvili pustim. Mne ta hra prijde fakt co se tyce hratelnosti naprosto super.

Ohledne lootu souhlasim, nechavam si rare veci, vsechno ostatni vyhazuju. Nedelam zadnej upgrade zbrani, nemam to nejak zapotrebi. Vzdycky si najdu nejake dual katany, ktere jsou lepsi nez mam a jdu s jinejma. V tomhle mam o hodne radeji Dark Souls :) (resit, zda Titanic Chunky soupnout sem, ci sem :)))) Na brneni taky nejak kaslu.

Chcipam casto, ale je to diky memu agresivnimu stylu, kdy k souperi si jdu povidat z oci do oci a pak plesk a lezim :) hra ma naprosto bozi loading, takze chcipnu a za 5 vterin hura znova na ne. To je k nezaplaceni.

Pribeh nevim, neresim, ja chci hrat :) Vim, ze jsem William a nic vic me nezajima :)

Co se tyce grafiky, tak ja to nejak nevnimam. On se obcas roztoci docela brutalni kolotoc, kdy sledovat grafiku fakt nema cenu :)) A tech 60fps je super.

Hru doporucuji a co se tyce obtiznosti, tak DaS je tezsi. Protoze ta frustrace kam vlastne jit a kam nejit je u DaS celkem znama :)))) v NIOH vlezete do mapy, vidite i doporuceny level a hura na to.

PS
    Prej ted ma vyjit patch pro DS3 na PS4 PRO, ze to snad pobezi v 60FPS :)

kua, to bude zradlo
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    _KOFILA_: díky za recenzi. Něco podobného mi řikal Kondik. Já hrál zatím jenom demo
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    _KOFILA_: to bych myslím celkem podepsal.
    Jinak k tomu lootu, ze začátku jsem ho poctivě rozebíral na suroviny, ale vůbec mě nebavilo řešit kováře. A až ke konci hry jsem si vzpomněl že ho můžu obětovávat u oltářů výměnou za Amritu.. Takže jsem se dostal asi o deset levelů výš než ty, a to už ten konec byl takový snesitelnější. Ikdyž paradoxně těžší než poslední bosové mi přišla upírka podruhý, u tý jsem se navztekal teda fest. A pak orlové ve skupinkách... Dlouho se mi u hry nestalo že bych musel fakt dřenit všechny RPG systémy co nabízí naráz abych jí dotáhnul do konce.. Kdyby nevyšla Zelda tak to asi drtím ještě teď.
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    BIMBAS: je to něco jiného...

Zkusím popsat pár svých dojmů, zkratkovitě:

Na začátku to jako Souls hra vypadá a i podobně se to hraje, ale křivka obtížnosti jde víc než srtmě nahoru. Bossové už nemají okno kdy je třeba do nich mlátit jak v Souls hrách, ale mají "okénko" a ten čas kdy mu můžete naložit velmi frustruje... Prostě nemáte na 4 údery ale na jeden, takže musíte být maximálně pozorní. Prostředí začne být čím dál víc foot perfect, až sadisticky to bolí bojovat a pohybovat se aby jsi neupadl (level s blobem byl jen začátek)... Prostě je to pro turbonerdy. Není to pro normální lidi...

Hra má naprosto super propracovaný soubojový systém včetně animací tasení zbraní a dalších drobných blbostí které z toho dělají fakt podívanou... koukal jsem chvíli ještě na yt a je to radost pohledět jak někteří umí s minimem pohybu zasazovat precizní rány... na té hře je prostě vidět že ten systém funguje... neturbonerdi si na něj budou zvykat pár desítek hodin ale pak to docení neb to běží v 60fps a ten pocit z dobrého boje mi souls hra nedala (a to jsem si myslel že tu souls mechaniku nic nepřekoná)...

Motivace bojovat a střídat zbraně je završena systémem programovatelných kombíček na tlačítka v různém držení zbraně... toto je herní mechanika která vás žene dopředu si udělat už už svého hrdinu přesně podle toho jakým herním stylem chcete bojovat... přiklad: přeferujete hraní s kamarádem, tak si postavíte s kombíčkama instakomba na povalování na zem aby kolega přiskočil se sekerou a jednou ranou poslal do hajan... (nezapomenu na zabíjení revenantů – hru jsem končil s 200 ochokos)

Graficky je hra slabá (jasně nehrajeme to kvůli tomu jak to vypadá), vypadá jak z PS3, absence stínů z toho dělá takovou tu hru pro "strojaře", věřím že bazary jsou plné Niohů protože to normální hráči nedali (tu obtížnost) ale na to se vymlouvat nebudou, řeknou že to je graficky slabé...

Všechno co si vzali z jiných her bych kvitoval ale loot z Diabla si fakt mohli odpustit... v závěru hry už jsem si jen hlídal aby mi nepřetékal inventář (500 položek) a prodával na dávky vše od rare dolu... vůbec mě nebavilo se v tom přehrabovat a hledat sety... zlatý DS a pár brněníček! chápu že někdo holky a někdo vdolky ale toto je další důkaz turbonerdoviny kterou ne každý překousne... u mě motivace nebyla, celé jsem to dal s Inga setem (ten co má i Hattori)

Příběhově se mi to rozmělnilo, jak jsem si to nedal v jednom zátahu ale propasíroval to největší euforii dekády (Zelda), sypu si popel na hlavu... japonsko jsem nikdy historicky nestudoval, čili mi uteklo hodně obsahu, snad jednou docením a doplním si...

Jsem zvědav jestli zaimplementují souboje s hráčem, to má velký potenciál, ale stačí mi to už jen vidět, nejsem dobrý hráč této hry, byl bych ještě víc frustrovaný :)

Během hraní mi ale došla jedna věc: když ty hry "mastíte" skoro čtvrt století, chcete kroužit kolem turbonerd zábavy, protože ty ostatní tituly postavené pro casual hráče vám ten vnitřní pocit vítěžství nad sebou samým nedávají... tady se fakt bojím co za rohem mě sejme a jedu znova...

Prostředí a design je dost chudý... o rozmanitosti nepřátel ani nemluvím... je vidět jak na začátku přepískli start (tam se snažili) ale pak to začne... dveře co nejdou otevřít, schody po kterých nejde chodit, voda do které nejde vkročit... nestojím o realističnost a chápu že šlo a jde v první řadě o ten souboj, ale v půlce hry jsem se tomu už fakt začal smát... už toho bylo moc .)

Nioh ale skutečně je hra hodna pozornosti. Pro mě jedna z her roku už teď. Takový respekt ze hry a odměnu za souslednost správně načasovaných stistknutí tlačítek jsem už dlouho nezažil. DS/BB serie má styl a perfekcionismus po všech stránkách, ale Nioh je prostě v prestižkách s igelitkou v ruce hodně slušně nabušenej strojař na erasmu placený z vlastně napsaných proseb o dotace... Hru každopádně vřele doporučuji, jsou toho plné bazary... Každý neumí sáhnou do svého nitra tak aby se zapřel a rubal jak horník či lesník...

A já obdivuji všechny tady co to dohráli či jen zkusili, pro mě už to bylo fakt utrpení i když poslednímu levelu s 5 bossama už jsem se fakt jen smál...
    JOPS
    JOPS --- ---
    LUKYN: u ktereho prosim te, jsem ochotnej ti s nim klidne pomoct, ale zatim mi tam zadnej neprisel nejak moc hardcore
    LUKYN
    LUKYN --- ---
    _KOFILA_: ja se ted nemuzu dostat pres jednoho bosse a uz na to proste nemam... DS/Bloodborne sem mel spoustukrat problem ale treba na potricaty sem pak i ty nejtezsi dal... Nioh sem asi u tretiho bosse, sel sem asi tak dvestekrat a nic, uz sem na to asi starej
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    takže po dobrání hodnotíš jako Souls hru nebo je to něco jiného ?
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    Tak jsem ten Nioh dohrál... (92lvl / 92hodin) Zatím teda k titulkům... Počítám, že ještě přijde návrat do Anglie... Uf, takovou turbonerdovinu už nechci ani vidět, fujtajbl, toto už bylo na mě moc, zpět k BB a DS teda teď aktualně k Zeldě .)
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    SPINGEE: Jojo celkem hard, tu její kosu používám s magem a má to krásnej move set teda
    SPINGEE
    SPINGEE --- ---
    Sestra Frieda byl dobrej boss fight
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    JOPS: ja ho ani nekupoval...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam