• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    LION_DON: Co je tohle za cirkus
    LION_DON
    LION_DON --- ---
    Sulyvahn's Beast VS Deep Accursed
    https://www.youtube.com/watch?v=4wJbkQUo76U
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    LAZARIUS: ano, s tim tlačítkem máš pravdu... taky mi přišlo, že ve dvojce dostáváš větší stun než v 1 a 3, takže vzniká poměrně dost situací, kdy skončíš z důvodu, že prostě jen stojíš, čumíš a nemůžeš nic dělat, proto si musíš dávat mnohem větší pozor a myslet víc takticky než třeba ve trojce, kde je to ve srovnání mnohem dynamičtější rubačka
    LAZARIUS
    LAZARIUS --- ---
    Já teď konečně teda dojel DaS 1 všechny bossy včetně datadisků a to je fakt paráda.
    Do toho mi ve 3 zbývá na dohrání podruhé dát Nameless Kinga, Friedu a Ring City dojet od Demon Prince, což tak nějak dám.

Teď jsem ve dvojce - mám projetý Forest Giants, Wharf a teď dodělávám Lost Bastille. A musím říct, že to oproti 3 má podobnou dobrodružnou atmosféru jako 1, jen tam mi přišlo, že jsem ve světě, který se mi nějak postupně odhaluje, tady jsem prostě cizinec a v podstatě jediná motivace je jít dál a sbírat duše (což vlastně sedí s premisou).

Mechanicky je ta hra fakt v základu o kus jinde. Lučištníci se aggrujou z dálky, kdy třeba kouzlama nejdou trefit. Nepřátelé s v průběhu v podstatě celého útoku otáčí čelem k hráči, takže se nedají obíhat na backstab. Moje postava občas neudělá akci po zmáčknutí tlačítka - to může být tím, že v jiných dílech se akce dávaly do fronty, takže to člověka zas mohlo podělat tím, že už nemohl vyskočit z nějaké animace, ale tady zmáčknu tlačítko o zlomek vteřiny dřív, čekám že postava zaútočí/uhne/napije se a ona stojí a neudělá nic.
    GURBON
    GURBON --- ---
    PHOW_SAATCH: Hral jsem oboje a nerek bych ze SOTFS je nejak vyrazne tezsi, naopak sem mel pocit, ze je takovy vyvazenejsi. Ale tezko rict, DS2 jsem hral davno predtim jako prvni DS takze jsem to vnimal jinou optikou. Rozdil to ale kazdopadne je.
    Jinak jsem taky jeden z tech divnejch co maj 2ku nejradsi, takze zapomente ze jsem neco rek :)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    btw: při čekání na ELDEN RING mi ruplo v bedně a už pár hodin jedu ASHEN... do prvního bosse to bylo takový nijaký, teď už se to trochu rozjelo, všechno je zjednodušený, žádnej backstab apod., hudba jede jen v krátkejch smyčkách, což mě po pár hodinách už trochu sere... ale v lockdownu jsem rád i za to :)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    LOVE_DALI: má někdo srovnání DS2 a SOTFS? Protože já mám jen Scholar, kde jsou oproti původní hře přeházený mobové, aby to bylo jiný/těžší... je to velkej rozdíl?
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    FRIZER: Podobně, jak píše PHOW_SAATCH ty animace a celkově pohyb světa a postavy mi přijdou rozplizlý. Jinak ano, primárně jsem původně jel DaS 1 na těžko. Ale i tak, i když to jedu teď, za dex/pyro tak mě ten pohyb, časování etc přijde víc raw.
    Pro mě ta 2 nemá ten stunning effect jako 1. Nepřátelé byli víc unikátní co do charakteru, movesetu, modelů. Něco se stylu, že každej i ten nejpitomější zombie měl svoje místo a dokázal dělat svůj bordel.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    EATHAT: na DS2 jsou zásadní právě ty DLC
    FRIZER: nejlepší propojenost světa má DS1, naopak u DS2 mi to přišlo celý nějak divně slátaný, i když druhů prostředí tam samozřejmě bylo víc...
    LOVE_DALI: u DS2 jsem úplně šílel z greatswordu, kterej si dělal co chtěl.. zalockoval jsem moba, máchnul a seknul o dva metry vedle.. takže jsem dával attack spíš jen v momentech, kdy se mobové moc nehejbali nebo běhali přímo proti mě.
    Celkově DS2 neni špatná hra, má svoje místo na slunci, má to takovou zvláštní melancholickou atmosféru, některý lokace jsou parádní, jen ty bossové mohli bejt víc zapamatovatelný, no...
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    LOVE_DALI: To jsem asi nikdy nezaznamenal, nebehals dvojku nalehko a jedničku v Havlu?
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    FRIZER: Mechankou myslím, celkově, jak se hra hejbe. Přijde mi to takový sice rychlejší, ale rozplizlý. Nemá to ten crash effect jako Dark Souls 1. Když se třeba podívám na DaS3, tak ten pohyb je samozřejmě taky jinde, ale i tak je to daleko víc Dark Souls než 2 kdy bude :)
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    tilt allert ruin sentinels konecna...sem zas ztracenej nekde uplne podle me vubec nemam bejt kde sem a nechci si to hledat pac nejsem sragora:D

Dlc jsem neporizoval me stacej ty hry jako v zakladu...ds3 dlc mam oboje ale este sem se k tomu nedostal..prioritizuji dohrat vsechny 3dily at si to muzu dat do zivotopisu:D
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    LOVE_DALI: Co je myšleno mechanikou?

Za me...nejlepší propojenost map, nejlepší PvP,rozdílnost lokaci, možnost některé bosse usnadnit pokud vis jak a stejně tak mapy a úchvatné DLCs...

Ale možná je to tím, ze jsem na zacatki prvně nevedomky nahodil hc covenanta a neveda kam proběhl k velkým rytířům a říkal si, ze trochu pritvrdily... Stejně jako v AC 3 kdy jsem hrál x hodin prolog a vše vysbiraval se svým OCD abych pak zjistil ze hraju za templare...to zanechá dojem
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    FRIZER: Tak čistě subjektivně.
    2ka pro mě nemá atmosféru. Mechanika hry je na prd. Grafika se mi taky nelíbí. Celkově mi to přijde, že ta hra ztratila kouzlo 1 a potažmo Deamon Souls. Vůbec mi to do tý serie nesedí a je prostě vidět, že to dělal někdo jinej.
    Třeba Boss fighty mi přijdou fakr nic moc. Je to repetice a taky místo toho, aby si někdo dal práci a každej fight byl unikátní, tak to radši odfláknu a neseru tam vícero bossů do každého fightu.
    Už jsem to dlouho nehrál a ani mě to neláká.
    Samozřejmě, pokud se to někomu líbí, neberu, ale za mě ne, díky :)
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Jste tiltnuty ze na E3 vypadal trailer skvěle, se stinama a všechno a realita byla jinde...)
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    LOVE_DALI: A důvod? Mám taky nejradši dvojku...to je co pul roku tohle tema
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    JOPS: já bych souhlasil s Kofilou. kdyby to vydali jako jinou značku, tak možná..
    JOPS
    JOPS --- ---
    EATHAT: psss, podle Kofily DS2 stoji za hovno :-D

mejch nekolik tisic hodin stravenych u DS2 Kofilovo tvrzeni uplne nepotvrzuje :)
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    tak sem vcera nainataloval ds2 az to dohraju tak uz mi bude chybet jen jednicka...a muzu rict sem se silne namotal zas vcera...nevim cim to je ale normalne singleplay hry vubec nehraju ale tenhle svet je fakt imersive:)
    JOPS
    JOPS --- ---
    _KOFILA_:

ENDER:

ty jo, tohle jsem asi jednou mel na PS3 v TEKKENovi4, jsem citil, ze mi to nejak nedela dobre. Bylo mi tak nejak trochu na bliti. Ale nova televize to vyresila (tusim, ze jsem to hraval jeste na male CRT TV :) )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam