• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením

Demon's Souls wiki | Dark Souls wiki | Dark Souls II wiki | Bloodborne wiki | Dark Souls 3 wiki | Sekiro wiki | Elden Ring wiki

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nioh wiki | Ashen wiki | Remnant wiki

rozbalit záhlaví
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    NAGASAWA: nevím, pro mě je to ekvivalentní PS4 upgrade na PS5. Mám desku a RAM z roku 2012, highend CPU/GPU/SSD z roku 2017 a hraju nextgen hry do roku 2019 na ultra a spoustu dalších zvládne doteď. A cenu kompu jsem si už zaplatil dávno těžbou. Upgrade do 4K/RTX je grafika + Displej. Ale čekám na další generaci RTX a až bude více titulů. Vstupní cena je větší ale amortizace při ceně her na steamu se imho vyplatí. Nemluvé o vytápění pokoje shitcoiny přes zimu.

Nic proti konzolím, chápou že jsou Plug’n’Play. Ale to pro mě PC krom výměny GPU taky. Problémy s drivery jsem nikdy neřešil. Hry mě nikdy nepadali. Takźe tenhle smutek PC hráčů neznám. Je to daný i tím, že pracuji na macu a PC je moje konzole. Pamatuji jen že jsem si sejmul bootloader přes 5 lety, když jsem si hrál s linux subsystémem a kopal jsem v Mórii příliš hluboko.

Kromě skladnosti konzole, mi zbývá exkluzivita titulů, ale tím je pro mě spíš zajímavý switch. Playstation koupím stejně, abych dohnal RDR1, demon souls atd. Ale s odstupem času je těch exkluzivit míň a míň. I délka her je dnes enormní, mám 250 v oddyssey a zbývá mi 6 achievementů a poslední novoroční DLC. Když rozehraju Yakuzu, tak mám dalších stovky hodin included. A upgrade posunu u pár let. Ale je to daný tím jestli člověk chce jít nutně s dobou. Kdyź mi nebude stačit PC na Max Elder Rings, můžu stovky hodin strávit jinde a oželím to sdílení zážitků. Případné koupím PS5 a 4K projektor - jsou v ceně high-end grafiky na PC;-) Jen musím ukecat přítelkyni, že dva projektory doma jsou v pohodě, chtěla by furt někam věšet obrazy.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    RUDOLF: Už mám preorder na Playstation a jsem stastnej, ze tyhle PC brikule už dávno nemusim vůbec řešit.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    NAGASAWA:
    RUDOLF: tak pro kontext, ještě bych počkal

Elden Ring's minimum PC system requirements were added to its Steam page yesterday - and then promptly removed again.

tu 1070 bych čekal jako minimum pro 4K ale uvidíme, když tak Elden ring odložím po upgrade
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    RUDOLF: ale 150 GB HDD;-)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    NAGASAWA: tohle jsou imho PC recommanded, četl jsem ty samé požadavky na néjakým eng webu. Mínimální měli méňe RAM s o generaci starší grafiku neź 1060
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    NAGASAWA: tak to budu mít s odřenejma zádama, doteď mi 8 GB RAM v pohodě stačilo... ještě, že ty další 4'GB můžu vytáhnou z druhýho kompu
    TAP
    TAP --- ---
    a teď co? ta hra mě mate čím dál víc

NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Elden Ring už má ako požiadavky na PC, tak aj rozlíšenia na konzolách a vyzerá to nasledovne:

Minimálne požiadavky:

Procesor: Intel Core i5-8400 alebo AMD Ryzen 3 3300X
    Pamäť: 12 GB RAM
    Grafika: NVIDIA GeForce GTX 1060, 3 GB alebo AMD Radeon RX 580, 4 GB
    DirectX: 12
    HDD: 60 GB miesta
    Čo sa týka ďalšej podpory na PC:

PC - rozlíšenie do 4K
    Framerate - do 60 fps
    HDR - podporované
    Ray tracing - príde prostredníctvom patchu
    Konzoly:

PS4 - do 1080p 30 fps
    PS4 Pro - do 1800p 30 fps (checkerboard)
    PS5 - do 4K, do 60 fps v performance režime - aj s ray tracingom
    Xbox One - do 900p 30 fps
    Xbox One X - do 4K 30 fps
    Xbox Series S - do 1440p, do 60 fps v performance režime
    Xbox Series X - do 4K, do 60 fps v performance režime - aj s ray tracingom
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Update: Dark Souls PC Servers To Remain Offline Until After The Launch Of Elden Ring - Game Informer
    https://www.gameinformer.com/2022/02/09/update-dark-souls-pc-servers-to-remain-offline-until-after-the-launch-of-elden-ring
    TAP
    TAP --- ---
    DaS: Remastered, začal jsem NG+, doběhl k Andremu a když se vrátim do Firelinku tak mám mrtvou keepryni. Lautreca jsem nevysvobodil, ale v cele už neni, ale ani pod Firelinkem nesedí. co se tam proboha stalo?
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    KOZLIKK: jsem tam
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    na nyx discordu jsem vytvoril topic "souls-games", tak kdyby se to treba nekomu chtelo za par tydnu pouzivat - https://discord.gg/kVMupmRK
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Tohle vypada jako takovy celkem pekny Antika Diablo Souls.
    Na Steamu jede prihlasene se do bety, jdu to asi vyzkouset

Achilles: Legends Untold on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1314000/Achilles_Legends_Untold/

Achilles: Legends Untold is an isometric action RPG set to release for Steam Early Access in early 2022 | RPG Site
    https://www.rpgsite.net/news/12015-achilles-legends-untold-is-an-isometric-action-rpg-set-to-release-for-steam-early-access-in-early-2022
    LAHINO
    LAHINO --- ---
    ZUULUU: Nezabudaj na bloky a deflecty
    LAHINO
    LAHINO --- ---
    Vcera som dal Nameless Kinga na NG++, robil som si ciarky, vysledne cislo: 36 pokusov. To je viac ako optimisticke u mna :D Tak uz len Grand Archives a mozem ist farmit Covenant itemy na Platinku.
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    RUDOLF: má...
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Myslel jsem že budu čekat na godota (demon’s souls PC port), ale půjdu do toho s vámi. Doufám že má FromSoftware vyladěný release buildy!
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    ZUULUU: tu jsem si taky užil, to neni bossfight, to je balet
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    I Played the Final Build of Elden Ring
    https://youtu.be/BIA1IlZKYoQ
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    pšt
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam