• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    LOVE_DALI: game designer nedefinuje zábavu, hráči jo;-)

Aneb - čo jsi ty urobil pro rozvoj souls speed runningu?

Mě by to nebavilo, ale vesmíru je pro každou zálibu místo. Sledoval jsem tohle u původního Dooma, v doom auditku to myslím postuje toomux.. Haluze jako zrychlující se běh na který jsem v těch desítkách dětských hodin nikdy nenarazil.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    STARF: Já jsem osobně byl taky proti glitchům. Nicméně po shlédnutí tohohle videa jsem změnil názor.
    Chápu, že to asi nebude pro každýho, ale je za tím kus pořádný dřiny :)
    How Dark Souls was Beaten in Under 20 Minutes (World Record History)
    https://www.youtube.com/watch?v=qtNdxuTieog
    STARF
    STARF --- ---
    RUDOLF: to je jen slyset metronom... je to jen takovej pomocnej nastroj , jelikoz na zip glitche potrebujes tusim zmacknout sipku dopredu a block v konkretnim intervalu, aby to fungovalo
    VON_GILOTINE: nudnej nesmysl to je, nijak to neobhajuju:) jen mi prijde zajimavy, jak absurdne moc jsou speedrunneri po mesicich schopni hru zredukovat
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    any percent = bez omezeni glitchu ci exploitu.

naklepava se tam jakysi glitch pohybovy kdy te to prenese k waypointu tim smerem kterym te to ..

uplne zbytecny to je. nekoukatelny k nicemu. proste si stoupnes na zacatek a portnes se nakonec. no fun.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    STARF: co jsou pravidla Any%?

Co bylo klepání? Má tam funkčníma klávesma nějaké makro?
    STARF
    STARF --- ---
    par mesicu jsem nesledoval ER zip speedruny... dnes mi na YT vyskocil tyden starej rekord pod 4min, slusny:)

WORLD RECORD Elden Ring Any% Unrestricted Speedrun in 3:56
    https://www.youtube.com/watch?v=6FKtAjCvF5U
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    BIMBAS: ten jsem nějakou dobu používal ale stejně jsem skončil u moonveil, transient moonlight skill je rychlejší.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    BIMBAS: S tím je sranda, sice jsem už dlouho nehrál (a zase se k tomu jen tak nedostanu), ale jo, je to prdel.
    S ním se dá hrát celkem brzo :)
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    ale musim rict ze me mrzi ze jsem nenarval zadne body do faith. TenSword of Night and Flame mi doslova učaroval :)
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    já jsem cílil taky na čistoktevného kouzelníka, že jako budu všechno vraždit pju pju kouzlama. Nicméně jsem si vzal Moonveil katanu a specialka s ni byla proste rychlejsi, tak byl ze mne ve vysledku spellsword, kterej udelal bububu kometou a pak docistil kontury katanou
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Mě teda baví, že jsme neudělal respec a cpu body kam chci. Takže při vigor 20 nemám moc buffer, ale jinak si kouzlím nebo sekám podle chuti. A to mám vybavení, co mi zvyžuje damage, když mě bijiu. Člověk nemusí být nutně specializovaný a prostě pluje. Chápu, že focusem na specializaci bych tím procházel jak máslem.

Těď jsem vycheesoval Margotku, páč se zasekl dvakrát v příkopu, tak jsem ji ukouzlil.
    SITH
    SITH --- ---
    já to poprvé dohrál za kouzelníka a teď to podruhé jedu za samurai + blood katany, a musím říct, že to meele je fakt o dost lehčí. Asi to může být i dané tím, že mám logicky větší vigor a tak víc hp a víc mi hra toleruje zásahů od nepřátel :)

U kouzelníka jsem měl problém, že ač jsem se snažil jak snažil, vždycky mě prostě někdo trefil, došel ke mě a nějak mě našel a já prostě víc jak dvě rány nebyl schopen pojmout.
    Za meele mi to toleruje tři čtyři zásahy dostat, odkutálet se dál, vypít flašku a jet dál.

příklady:
    a) fire giant. Za kouzelníka děsný porod, skoro důvod ke konci hry, neuvěřítelný peklo. Za meele šel na třetí pokus.
    b) had "togedáááá" Rykard - za meele šel napoprvé
    c) radahn - napodruhé
    atd.

může to být i tím, že jsem znal taktiku :) nebo jsem už čekal jak se kdo chová a jaké má pohyby, ale hp jsou hp. A samozřejmě blood katany, které jsou OP.
    Kouzelník má sice OP comet azur a nekonečno FP po nějakou dobu kombo, ale to platí jen na bosse kteří stojí (mogh), ne na pohybující se bestie.
    SNOO
    SNOO --- ---
    JOPS: jo kouzelníka asi zkusim, ale vím jak moc mě to nebavilo u DS3. Ale jo to by asi šlo.tak ještě jeden walkthrough s mágem a pak zas čekání na nějaký datadisk nebo dlc, jak se tomu dneska říká :)
    TERZ
    TERZ --- ---
    Já sem tak dlouho nevěděl co si o ER vlastně myslet až můj oblibenej kanál stihl udělat video. Nenechte se zmást názvem, není to jen priblbej rant. Doporučuju i ostatní videa, skvěle se to poslouchá při práci.

Elden Ring is disappointing
    https://youtu.be/B34PBHYmcnQ
    ENDER
    ENDER --- ---
    SNOO: ja tomu davam cas, ds3 jsem taky hral znovu az po par letech.. Je pravda, ze bych to chtel hrat bez summonu, ale nektere fighty si nedokazu bez summona predstavit (twin gargoyl, malenia)...
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    JOPS: Jsem si vzpomněl na Lobosův 1M Souls run..
    a jak na cca 750k o ně přišel :D
    JOPS
    JOPS --- ---
    SNOO: tusim, ze NG+8 je maximum, pak uz se obtiznost nezvysuje, aspon to tak bylo u prnviho Dark Souls
    SNOO
    SNOO --- ---
    RUDOLF: ne pri ng+ Si klasu nevolis, pokracujes tak jak si ukoncil predchizi prulez.

Presne jak pises kdyz tam je respec, neni moc duvod davat jinou postavu, ani kvuli gearu protoze kazdou vec i z vybavy jinych class muzes najit nekde po svete.
    Bez summonu jsem prave jel prvni pruchod.

Uz zbyva jen meta projet vsech 99 ng+ .. tolik casu alefakt nemam a ani neni moc duvod..
    JOPS
    JOPS --- ---
    SNOO: a kouzelnika jsi zkousel? To je zase uplne jina hra. U kouzelnika treba nic nedavas moc do zdravi, protoze to vsechno likvidujes na dalku a je to fakt zase trochu jina hra.
    Rozjel jsem i jenom lukostreleckej build, ale je tam jedna fakt otravna slozka hry a to delani sipu. To je tak otravny a zdlouhavy aspon ze zacatku, kdy syslis kazdou dusi.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    SNOO: při new game+ si vybíraš znovu class?

Kromě lidí co jedou role play, snad vidím jediný rozdíl, že nová class má předměty, které jsem v předchozí hře nenašel - takže když chceš kompletit lore předměty. Můžeš zkusit jiná rozhodnutí ale class nemá žádný skutečný vliv na dialogy. Když je ve hře respec, tak fakt nevím k čemu mi je jiná class.

Až to dohraju, tak žÁdné ng+ nevidím. Jediný co bych si zkusil, je jet to všechno bez summonů. Budu mít nulovou chuť explodovat a jediný co mě bude zajímat si zopakovat bossíky a hrát si s různými zbraněmi a skilly.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam