• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením

Demon's Souls wiki | Dark Souls wiki | Dark Souls II wiki | Bloodborne wiki | Dark Souls 3 wiki | Sekiro wiki | Elden Ring wiki

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nioh wiki | Ashen wiki | Remnant wiki

rozbalit záhlaví
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    KOZLIKK: já to uváděl záměrně pro ZUULUU, protože ta jede všechno na staminu a tady je to prostě problém... já jsem si postavu stavěl záměrně na co největší rychlost a Sekiro z toho prostě nevyždímeš... nebo možná jo, ale bude tě to stát spoustu hodin... samozřejmě - praxe dělá mistra a ta hra je komplexní, ale oproti inventáři v DS v tom bude mít určitě pár desítek galamatyáš a to nepopřeš :D
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    PHOW_SAATCH: sprava inventare a vybavy je tam naprosto vynikajici, na jakykoliv typ "vypravy" si nastavis predulozene styly inventare, stejne jako na typ vybavy kterou potrebujes na konkretni quest (elementy/skilly), takze priprava na konkretni quest je otazka par sekund v hubu po tom co se najis.. vsechno mas pristupne pres radial menu, kde muzes mit ruzne predvolby, stejne tak mas veci pristupne pres d-pad. nevidel jsem hru, kde by to bylo v ramci te obsahove monstroznosti takhle jednoduse po ruce, akorat si to clovek musi hodne promyslet a vse nastavit.. rychlost pohybu a komb je dost zavisla na typu zbrani, kterych je tam hodne a diky tomu je pak hra pokazde uplne nova. je to takovy dark souls street fighter, kdyz umis tak umis a je to pak hodne znat.. rozhodne bych netvrdil, ze je tam neco krkolomne, spis naopak.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    ZUULUU: MHW ale není moc open world, na to bacha... je to spíš soubor několika map/biomů rozdělenejch na sektory... a kdybych už do něj šel, tak rovnou koupit i DLC Iceborne, přidává pár zásadních věcí (třeba grappling hook, jestli se nepletu)... japonská ujetost mě bavila chvíli, jinak mam radši, když jsou hry temnější a melancholičtější... souboje s drakama jsou tady monstrózní a dlouhý, ale upozorňuju předem, že rychlost pohybu není zrovna největší a styl komb je trochu krkolomnej, takže na čistotu combatu od FS rovnou zapomeň... je to i hodně o používání consumables a správa inventáře je jako u všech her od Capcomu na přesdržku (styl čim složitější menu, tim lepší hra?!), takže je to třeba brát v potaz.... celkově jsem dal asi 150 hodin a určitě to ještě někdy nainstaluju :)
    TERZ
    TERZ --- ---
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    ZUULUU: hele, pokud jsi fanynka soulsovek a jde o hry mimo FS, tak asi nejvíc bych ti doporučil Monster Hunter World. Má to lehký souls nádech, je to zábavný a návykový, máš suprovýho kocoura jako parťáka a celkově to je lehce japonsky ujetý.
    Jinak mám obecně rád "open worldy," kde se moc nežvaní a není velký tlak na dějovou linku (proto mi z oka vypadl Zaklínač 3) a doporučil bych AC Odysea, Fallout 4 včetně všech tří DLC a ještě tak dva roky zpátky bych řekl, že i Fallout 76, ale tam jsem utopil tolik času a znám ty lokace tak nazpaměť, že už mi to nemá co dát, ale nováčkovi bych doporučil (a v rámci PS+ i Gamepassu je to daný grátis). A takový moje guilty pleasure jsou World of Warships (už několik let ta verze "WOWS Legends" na konzoli), který taky dokážou pohltit a současně jsou dobrý, když chci na chvíli vypnout mozek, dát pár bitev po 10-15 minutách a jít zas něco dělat
    LAZARIUS
    LAZARIUS --- ---
    ZUULUU: tobě bych doporučil Yakuzu - a jestli tě chytne, tak velkej bonus je, že je ji tolik (a na ps store je v podstatě kdykoli nějaký díl ve slevě za hodně doborou cenu).
    Podobně jako DS mě bavil Hollow Knight. Je to 2D skákačka (metroidvania). Má to dost náročný souboje, svět je krásnej (a tajemnej a temnej) a je tam toho hodně k objevení.
    Ze souls like je Nioh fakt dobrej. Ostatní mi přijdou v rukách takový divný (jestli to dává smysl). Teda ještě mě bavil Remnant, ale to je střílečka s DS úskokama, staminou a fajn bossama. Jinak je to spíš jako Diablo.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Za me bioshock dishoroned fallout 3 nv 4, elder scrolls, asasin odysey a valhalla. Ale to nevim neni pro kazdyho.
    Coop survival typu forest a valheim jsou hodne rozumny tam je imho nejpodobnejsi ten drive.

Furt pamatuju jak me pulroku po bloodborne nebavilo nic sebelepsiho.

Nakoukat berserka, precist akiru, ghost in the shell, veci s presahem no.

Vyhejbajm se vsemu soulslike. Pac jsem takovej. Ale lide kzerym verim a maji nahrano velmi chvali Nioh.

Mejch pet centu.
    Proste ja potřebuju story driven game, to me pak vtahne a netesknim
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    ZUULUU:
    já mám svatou trojici ;)
    Diablo 1/2
    Gothic 1/2
    Dark Souls 1/3
    -
    pak Sekiro a ER
    ale budu ještě přemýšlet :)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Kdybych měl RTX tak bych chrochtal blahem, ale teď mám FOMA
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Uz jsem skoro mezi zivymi. Tak snad. Mi na mesic chcipl lifegamepad.

Doplneni: obavam se ze vrcholem anniversary bude Ray tracing. Esence zbytecnosti
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    VON_GILOTINE: já bych to probral u kafe :)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    PHOW_SAATCH: tak a to je vse co dostaneme k vyroci za vernost. Podekovani.
    Show s fidlickama no comment radsi. I tak cejtim ten kul do srdce stejne jako pri odhalení armored core vi. Hollowing is real.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    FromSoftware(フロム・ソフトウェア)
    ·
    ELDEN RING|20 Million Units Sold Worldwide
    We would like to extend our heartfelt thanks to everyone who has played the game.
    We appreciate you all so much.
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    LOPIK: https://www.fanbyte.com/games/guides/demons-souls-ps5-old-king-allant-guide-how-to-cheese-the-boss/

"He’s a boss that cannot easily be rushed and taken out quickly. You have to watch him and attack at certain moments if you want to make it out alive." :-D
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    LOPIK: King Allant. Me brutalne desi ten level drain utak.. takze jsem ho zkousel taky jen parkrat, prisel jsem o par levelu a taky se dal bojim :))
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ZUULUU: Pár pokusů, jestli deset, tak je to moc, ale hrozně mě to sere - už tak od půlky to dojíždím spíš ze setrvačnosti, že bych to rád konečně dohrál..
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    HITOMI: tak tahle plachta je opravdu monstrózní!!! díky mooocc :)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Fakt se stydím se za tenhle dotaz, ale neznáte někdo způsob jak cheesnout posledního bossa v prvním světě (fake king nebo jak se jmenuje) v Demon Souls? Nemám na to nervy, hlavně když mi žere levely, ale rád bych to dohrál..
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    ZUULUU: je to tak :) a těch referencí je tam mnohem víc, což mě jako fanouška hodně těší :)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Merde, já to dneska dohrál. Začal jsem s malformed Tree sentinelem, Maliketh.. pak jsem napoprvé dal gideona i horah lux a nakonec rudocha a bestii asi po nadesáté, použijl jsem na ně Rune arc, páč mi došli lahvičky, když beastovy zbyla 1/4 a bylo mi jasný źe s godfrey runou už to dám. Takže runy jsem použil tak pětkrát za hru. Mám přes sedmdesát Rune Arcs a teď si leveluji zbraně a duplikuji remeberences.. Koukám, že remeberence sekery jsou docela dobrý a obě Elden zbraně jsou fajn žejo. Plus radahnův meč je taky cajk. Level 202 po dohrání. Nejvíc mám Fatih/int, pak po 36 str/dex/endurance a zbytek míň - stats doháním přes talismany. Ani jeden rebirth. Ale jsem overlevel jak prase;-) Mám néjaký nedobitý rune bears po mapě a double cavalery. Takže to dočistím a cheatnu alternativní konce přes save, ať mám komplet. Plus si zajdu pro frenzy seal a pak vyoperuji trojprsťáka. Už toho moc není. DLC kdoví kdy. Dál bych leveloval STR/ARC. A ng plus budu trénovat parry, házedla apod. Trabl je, že ty zbraně mám namakaný a hodné jich má luxusní crowd control. Na druhou stranu, hrál jsem to dost na backstab a luky. Tak těď zkusím něco nového. Čas jít spát, mám 4 a půl hoďky spánku před sebou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam