• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením

Demon's Souls wiki | Dark Souls wiki | Dark Souls II wiki | Bloodborne wiki | Dark Souls 3 wiki | Sekiro wiki | Elden Ring wiki

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nioh wiki | Ashen wiki | Remnant wiki

rozbalit záhlaví
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    AIAX: nerikam ze early access je spatny. Urcite ma sve misto a spouste hram pomohl k dokonalosti. Ale pro souls like hry mi to prijde divne. Nicmene mozna ze kdyby tam byla jen cast hry, tak by to mohlo fungovat. Ale uz vidim ty nafarmeny chary jak cekaji u dveri ktery se jim otevrou do dalsi casti :D
    AIAX
    AIAX --- ---
    BIMBAS: Tak třeba poslední dvě hry od Larianu na Early Accessu neskutečně "vydělaly". Kdyby takový Baldur's Gate 3 nebyl tři roky v Early Accessu byl by to totální výbuch, soudě podle toho jak vypadá Act 1 (EA byl) a Act 3 (EA nebyl).

Navíc nemusíš dávat celou hru, ale třeba třetinu. To by studiu stačilo, aby vychytalo bugy a většinu gameplayových nevyvážeností.

Btw já jsem si s Mortal Shellem užil hromadu legrace, projel jsem to snad třikrát. Možná jsem "easy to please", ale mně se hodně líbily skoro všechny soulsovky, které jsem kdy hrál (a hrál jsem většinu). Neboli jsem pravý opak jisté větve fandomu, která snese jen hry od FromSoftu a nad vším ostatním ohrnuje nos.
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    AIAX: imho tenhle zanr early access mit nemuze. Spousta lidi nejak dohraje pribeh a vic je nezajima. Patrim mezi ne, ja hru projdu jednou a pak koukam na youtube. Doby kdy jsem zkousel buildy jsou z casovychj duvodu pryc

PHOW_SAATCH: taky jsem mel ten pocit ze Mortal Shell byl zajimavy ale bude to obet propadliste dejin

Ad ta lampa - kde je to pruchozi, tam litaji můry. Hazeni cehokoliv je potreba jak sůl. A nešetřete, protože to šetří nervy. Střelné zbraně se dají upgradovat, vrhací zbraně budeš nacházet lepší enhanced verze. Když to vezmu zpětně tak se mi asi nejvic vyplatil poison jak formou primeho dmg tak ale i poison cloudu. Nejaci dexteritnejsi bossove se blbe trebuji primo tak jsem jim udelal plynovou komoru
    NJORL
    NJORL --- ---
    Parim toto a me gusta teda :) Souls like

Save 10% on The Last Faith on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1274600/The_Last_Faith/?
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: vydali to dřív kvůli Shadow of the Erdtree DLC, který má vyjít 2024, a to by pro ně byla příliš velká konkurence, tak to holt riskli takhle...
    AIAX
    AIAX --- ---
    PHOW_SAATCH: LotF je snad jediné "velké" soulsové RPGčko, které nevyplodil FromSoft. (Ještě možná Nioh, ale většina lidí nepočítá Nioh mezi soulsovky). To znamená hromada buildů, velký propojený svět, co-op, PvP, prostě všechno.

Za mě v jádru špičková hra, plus graficky jedna z nejhezčích, jaké jsem kdy hrál, ale měli odložit start o pár měsíců a doladit to. Nebo ještě líp, měli to dát tak na rok do Early Accessu, ať se vychytají technické a gameplayové mouchy. Teď mají zbytečně pokaňhané hodnocení, protože to ze startu trhalo a padalo, a pořád se ladí balanc.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Čím dýl to hraju, tim víc mi přijde, že LotF je tim, čim měl/chtěl bejt Mortal Shell v roce 2020. A relativně nedávno jsem hrál Tainted Grail: Conquest a řikal jsem si, že by to chtělo soulsovku s podobnou grimdark atmosférou a koukam, že je tady, tak sláva.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: Sakra, rozjel jsem crusadera... no, uvidíme, dík za tip ;)
    AIAX
    AIAX --- ---
    PHOW_SAATCH: Z vlastní zkušenosti - FAKT používej kouzla nebo jiné ranged věci (sekyrky, kladiva, oštěpy atd., všechny jsou hodně dobré), jinak tě strašně začnou srát týpci, co na tebe střílejí přes půl obrazovky. A samozřejmě pořád kontroluj okolí lampou, jestli tam není nějaký zajímavý ubral průchod atd.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Tak Pieta dole, začíná to být docela chytlavé :)
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    ono by se to cele asi hralo jinak kdybych chapal logiku zbraní. Půlku hry jsem behal s úplně dementne vypadajícím HASAKEM jak krava na male rukojeti kvuli scalingu sily. Neprislo mi ze by tam byl nejaky zajimavy stagger moment. Dělá ho tedy rukojet ? Kdyz jsem ten hasak nechal na puvodni tyči, tak utočil šileně pomalu za podobne, spis nizsi dmg.
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    ale souhlasim ze vic dexteritni build s kanonem na ruce, bude asi mnohem efektivnejsi
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    VITEKK: ololol, muj build je motivity based. Mam asi 45 silu, sekyr a Ačkovym scalingem na silu a musel jsem posledniich 10-12 lvlu strkat do staminy, protoze blokovani je k hovnu kdyz ji nemas. A to jsem se snazil udelat build co ma nejvessi krytí. Aegis protézu a zbran co bude mit nejvyssi procento dmg redukce.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    BIMBAS: Ono záleží, jak moc velký štěstí máš v tom, že si bude všímat víc summona než tebe. Já už jí skoro měl, ale teď hobluiu LotF, když už mi to jede :)
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    AIAX: a jeste je tam prodleva mezi tim co clovek zmackne parry a ta postava ho udela, to uz je uplne nahlavu.. Jako asi stoji za to si to zahrat, ale je to taskovej mismas mezi sekirem, BB a DS, na tom boji je neco nejak "off" co mi proste nesedlo. Ale má to spoustu dobrejch momentů, jenom asi nedoporucuju hrat motivity (STR) build protoze ta hra potrebuje aby utoky/protiutoky byly rychly
    AIAX
    AIAX --- ---
    VITEKK: "parruju minimalne, vsechno dodguju"

Pár recenzentů na Youtube se zmínilo, že ta hra chce, aby ji člověk hrál jako Sekiro, ale přitom mu dává parry windows menší než Dark Souls. Jestli je to tak, je to dost uhozené. Ale stejně to časem koupím a zahraju, soulslike není nikdy dost.
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    kostku jsem pouzil jen jednou, ale u tehle elektricke nány to bez ni nejde. Uz jsem se i respecoval na urovni orgánů abych mel kostky 2 ale stejne to nejak nestaci. Neda se rict ze by byla slozita, jen dost vybocuje z prumeru hry a nemam na ni naladu
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    ja tyhle mini bosse vzdy ochutnal a pokud byl na umerny pocet ran oprati tomu co jsem inkasoval, tak jsem ho zabil. To saska na skladce jsem slozil asi 5 utokama tak to slo ale ten klaun mi byl doslova ukradenej, nedal jsem ho ani pred kostelem. Zkousel jsem ho asi 20x. V tyhle hre se proste vyplati pri nedostatku zdroju uprk vpred a najit dalsi "ohen". V jine hre jsem to nedelal.
    No nicmene me ta hra pustila pred dohranim. Ta elektricka pinda mi tu hru komplet vypla :D odlozil jsem ji a uz jsem vypadl z tempa. Skoda.
    VITEKK
    VITEKK --- ---
    jsem v X kapitole LoP a nejak uz me to moc nebavi, fable arts jsem pouzil asi tak jednou, krabici snad nikdy, parruju minimalne, vsechno dodguju, serou me neprerusitelny animace, do toho nektery ti minibosove typu pinokio na skladce s totalne unfair utokama.. Uz to chci mit dohrany abych se k tomu mohl nikdy nevratit :). Zlaty sekiro. Do toho jedu navic bokem vubec prvne na nintendu DS1 a to je proste uplne nekde jinde..

Jinak world tendency bych nikam nevracel jediny co sem z toho mel bylo, ze sem celou hru behal s pulkou zdravi (a druhou pulku s trictvrte :)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Stal se zázrak, po poslednim updatu mi začal LotF normálně fachat a na starý rachotině z toho při středních detailech vytáhnu kolem 40 fps, takže s tim asi něco udělali. A autodetekce kvality jako u většiny her nastaví úplný nesmysly, když si to nastavim ručně, dostanu mnohem lepší poměr kvality/fps.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    50 Things You Missed in Armored Core 6
    https://youtu.be/GFh7XNygcBs?si=h5WPDRLYDduKKbjz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam