• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    je zajímavé, že pouze u fromovek platí, že žádná z her nepotřebuje vyhovovat všem nebo většině. Ti samí lidé, co tohle tvrdí, nicméně dokážou mít přesně opačný postoj u her jako Dragons dogma 2, Starfield, Fallout, Assassín, kosti s ušima, Rise of the Ronin, a bambiliony dalších. Tam naopak přesně vědí, co se musí do zítra opravit a když ne, je to důkaz ...*

*Bocanovy, Modrákovy nebo Kofilovy žblebty.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Viktor Bocan bude mít pravdu, až přestane používat slovo imerze.
    TERZ
    TERZ --- ---
    AIAX: Viktor Bocan ma samozrejme, ostatne jako naprosto VZDY, pravdu. Zadna hra nepotrebuje vyhovovat vsem nebo alespon vetsine. Pro lidi co chteji akcni hru s izy modem je tu 95% nabidky trhu. Tohle je takova cyklicka debata ktera vyskakuje vzdy kdyz vyjde nejaka “tezka” hra a dopadne to vzdycky stejne, vsechno zustane tak jak je. V den kdy FromSoft da do sve hry difficulty slider prestavam jejich hry kupovat (a nebudu jediny) a budu cekat na duchovniho nastupce bez slideru kterej zakonite do par mesicu/let prijde a o kterem se bude psat ze by mel mit easy mod…
    AIAX
    AIAX --- ---
    PHOW_SAATCH: To já všechno vím, ale znovu - nejde jen o nastavení dolů, ale i nahoru. Třeba v Sekiru bych velmi uvítal větší čelenž, protože kdykoli to teď spustím, 95% procházím s prstem v nose, i bez talismanu a se zvonem.

Nebo další příklad - Kingdom Come mělo původně taky jen jednu obtížnost, protože Viktor Bocan v jedné přednášce prohlásil něco podobného jako ty - volby obtížnosti jsou zbytečné, hra by měla mít jednu pečlivě vybalancovanou obtížnost a basta. Jenže pak kromě těch, co mrmlali, že je to moc těžké, začali jiní mrmlat, že je to moc lehké. A tak za pár měsíců přidali do hry Hardcore mode a nový průchod na Hardcore byl pro mě jeden z nejpamátnějších herních zážitků ever. Protože prostě ta hra je hlavně o imerzi a ta je na Hardcore vynásobená deseti. Ale pro jiné by byl zase Hardcore neskutečný oser.

Proto říkám, že volby obtížnosti - nahoru i dolů - jsou prostě u akčních her must have. Protože prostě když máš jen jednu, tak ji nikdy nenastavíš tak, aby vyhovovala všem, nebo aspoň většině. Ale agree to disagree.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    PHOW_SAATCH: Cesta k zenu skrzeva 36 komnat Shaolinu :-)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    FRIZER: Psssst :)
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    PHOW_SAATCH: V Sekiru se da taky cheesovat...ne tolik jako jinde, ale jde to.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: Základem všech FS her je výzva a největšim protivníkem v nich je tvoje vlastní hlava. Pokud jí zchladíš a zapojíš, tak zjistíš, že v těch hrách má všechno svoje řešení, i když to neni úplně zadarmo. A právě díky tomu můžeš mít z každýho vítězství dobrej pocit. Obtížnost v DS si můžeš řídit buildem. Sekiro je samostatná kategorie a jejim záměrem je dokonale se naučit a ovládnout jeden z nejlepších soubojovejch systémů v historii videoher. Tady k vítězství neni zkratka, prostě buď skill nebo konec. A je to tak správně :)
    AIAX
    AIAX --- ---
    SWAMP_ASS: Však pro mě taky. A kouzlem voleb obtížnosti je, že si můžeš vybrat tu svoji, aniž bys tím kazil funtimes ostatním.

Pro větší komfort by to mohlo být udělané třeba tak, že defaultní obtížnost by byla pořád stejná, žádný výběr po nastartování nové hry by nebyl, žádnou změnu bys nepoznal. Ale kdybys chtěl hru lehčí nebo těžší, mohl bys zajet do settings a nastavit to tam.

Anebo ještě líp, něco po vzoru DS2 nebo Sekira, prostě nastavení obtížnosti přímo in-game, akorát mnohem podrobnější, s více možnostmi nahoru i dolů.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    SWAMP_ASS: Dopamine Addiction
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    Ze mne by to bez tý obtížnosti, která je nastavena fakt na vysokej level, ale nefungovalo, ta obtížnost je pro mne motorem to hrát. V ER, první hře to pro mě nebylo ještě tak markantní, bylo to mázlý explorem atd, v Sekiru už se z toho stával pomalu fetiš a teď v aktuálně hraném DS3 je ta obtížnost vlastně jediná motivace se k tomu vracet, je to droga.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Hmm summon na orphana a mariu taky neni, nebo me sali pamet?
    AIAX
    AIAX --- ---
    HAVANA: V Sekirovi žádný summon nebyl, takže jsem finálního bosse taky mastil šest hodin. Akorát že mě to přestalo bavit po třech, a když jsem ho konečně dal, vůbec jsem necítil euforii nebo triumf, spíš znechucení a únavu.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    K tomu nastavení obtížnosti.

Po padesatym pokusu na melanii bych to preklopil na easy mode. Neměl sem tu možnost, tak mi nezbylo nic jinyho než to kousnout...

Kéž by většina studií byla schopna hru vybalancovat tak jak from soft, aby si vůbec nemusel obtížnost řešit
    AIAX
    AIAX --- ---
    PHOW_SAATCH: :D

Sice dohrál, ale na každého bosse si přivolal sunbráchu :D
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: na téma obtížnosti DS se dá říct stále pouze jediné :)

AIAX
    AIAX --- ---
    TRAGED: Pěkný art, tohle ti týpci umí, už Ori bylo v tomhle parádní.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    PHOW_SAATCH: Mně by na jednu stranu bylo úplně jedno, kdyby do soulsovek začali přidávat story mode bez achievementů, na druhou stranu plně rozumím, že vývojáři se s ničím takovým nebudou srát. A na youtube je milion videí, na které se kdokoli, kdo si chce hru prohlédnout, ale už ji nechce hrát, může podívat a ještě ušetří.
    A podle mě je důležité, aby si člověk vybral, co mu dobře sedne do ruky; tj. vysrat se na dobré rady, co je "nejlepší" a vyzkoušet si, co je nejlepší pro něj. Třeba já nedávám heavy buildy, mít klasickou plechovku s mega štítem, nedostanu se asi přes prvního bosse :D s něčím agilnějším využiju to, že mé hlavní hráčské skilly jsou rychlost a agresivita.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    No rest for the #Wicked

SADAKO: A uz tu mame prvni balance patch:

Balance Changes:
    Reduced Durability Damage Taken
    Reduced Repair Costs
    Increased Drop Rate on Repair Powders
    Reduced Stamina Costs
    Reduced Fall Damage Curve
    Reduced cost of Horseshoe Crab and food that includes Horseshoe Crab
    Balance update for the Cerim Crucible boss
    Changed Corpse-Smeared Blade starting from Tier 2 to Tier 1

⚔️ Loot Changes:
    Introduced more Weapons into Fillmore's Pre-Sacrament Loot Table
    Reduced Drop Rate of Fallen Embers

⚔️ Stability:
    Fixed crash that could occur when quitting out to the main menu

⚔️ Bug Fixes:
    Improved inventory navigation
    Fixed jump at Potion Seller Cave so you can’t miss the jump when executed correctly
    Blocked off an out of bounds area of Nameless Pass
    Removed lingering dev tools
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam