• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BOBESH: jinak teda ocenuju upgrady "u bonfiru", anebo "u kovare", kdy potunis outfit, hůl, lahvicky misto tohom aby tam bylo klasicky mlatickovy uceni se 53 comb, jako v DMC, takze jsem rad za kvalitní roll a slabej a silnej utok jako v souls.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    a to ja zase chapu. kdyz se na to clovek podiva optikou casual hrace tohoto zanru, tak to tam jakoby vidim. chodis ulickama/koridorama, proti tobe stoji jeden dva mobove, pak jeden "miniboss". pada z nich zase neco jako duse. na konci ulicek cekaj bossove a trochu tuzsi boj. dokonce mam podezreni, ze na posledni chvili ty "duse" nechaly, aby se neztracely po smrti. co mi neprijde podobny je ten "rpg system" postavy.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TERZ: Nekdy mi prijde, ze kdyby ted vysel dalsi Devil May Cry, tak se taky najde dost lidi co to prohlasi za Souls-like. Kazdopadne jsem nekde v pulce druhy kapitoly a ty spolecny pomrkavacky tam jsou, ale spis si to buduje svuj specifickej pristup a subžánr. Kazdopadne sem do auditka to uplne v pohode diky vsem tem bossum a mechanikam zapadne.
    TERZ
    TERZ --- ---
    NAGASAWA: Vubec nechapu kde se bere ten “souls” nádech, kterej v tom lidi vidí. Ono už to asi bude taky dobře nesrozumitelný co se za souls-like souls-lite vlastně schovává. Ja mám zatím odehraný jen ty 2 hodiny ze streamu, 5 bossů, ale za mě prostě takova pěkná mlátička, souls v tom teda nevidím ani vzdáleně. Nicméně kdyby bylo víc času tak už to dávno cinklo, ty 2 hodiny byly naprosto prvotřídní zábava.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: black wind, yellow wind je to tam! a jak rikas, je to pak takovy vic povedomy :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BOBESH: jj je to super. Ja ted jedu knizku jak jsem uz psal a ta je z 99% stejna jako serial. Akorat tam diky rozpoctu holt odpadla spousta veci, ale trefili to v serialu teda skvele. Taky ho mam rozkoukanej. Par dni zpatky jsem narazil v pulce knizky na dve vety, ktery Sun potka na ceste s Tripitakou demona a rika mu: "jo tebe si pamatuju, kdyz jsi byl medvedim demonem a ja s tebou vytrel podlahu na Hoře černého větru" a pak ti ve hře vyskočí Black Wind Mountain lokace. Diky tomu je fajn si ten lore takhle pekne zopaknout misto sledovani kryptickych videi u VaatiVidya v Dark Souls (coz bylo taky fajn)
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: jako vypada to moc pekne! ale to sme tusili uz od prvnich videi! :)

a ja se pustil do staryho serose a je to furt stejne psychadelicky jak dyz sem na to koukal v detstvi :)) ale zas je tam vsecko! i ten tygri armor. stoupacka na tyc, bossove stejny... :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BOBESH: jj jedni tvrdili, ze to je hack'n'slash, dalsi ze to je souls like, dalsi ze to je souls-lite, dalsi ze nic takovyho, tak se pak tomu šoku spousty lidi moc nedivim. Za me je to takovej Sekiro-lite. U Tygra jsem vcera vecir ocenil popisy specialnich bonusu u outfitů, ktery tam oproti rade jinych her davaji smysl kdy jsem si vzpomnel na cesky rceni - krev není voda hehe. Kazdoapdne ta prezentace bossu je brutalni. U druhyho prince krysaka v jeskyni jsem si uz rikal, ze tady mame eru kdy hry vypadaji jako CGI filmy pred 5-8 lety.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: ono jak asi upe nebylo jasny pred vydanim, co ze to bude za gameplay, tak si to poridili i lidi jako treba ja :D takze sem se klasicky spalil jako treba u Sekira, nebo Armored Core! nastesti je tenhle titul o neco lehci imho, takze sem to jeste upe nevzdal. nejvic mi zatapel ten dvoufazovej v prvni kapitole. tygr byl nejdriv taky hustej, ale kdyz sem poridil lepsi tycku, tak sel :)
    SITH
    SITH --- ---
    NAGASAWA: doslova každý hráč pro kterého byl Elden Ring první soulsovka a došli až k Margitovi před hrad :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BOBESH: To si pustim az to dohraju. Kazdopadne je prdel sledovat lidi, kteri do toho nastoupili aniz by kdy hrali cokoliv of From Softu a vubec nechapou zakladni mechaniky jak si poradit s jednoduchym bossem a po peti dnech button smashe prichazi rage quity. Na facebooku na me porad vyskakuji nejaky videa typu: "treti den jsem u Crouching Tygra a koncim s Wukongem".
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    :D bacha sou tam i bossove z pozdejsiho hrani!!

Streamers RAGE in Black Myth: Wukong, Funny Moments/Fails Compilation Part 4
    https://www.youtube.com/watch?v=zA9PBklB7Q0
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    https://gamerant.com/black-myth-wukong-soulslike-lessons-bosses-story-magic/

Black Myth: Wukong's success and unique gameplay elements make it a standout game that the Soulslike genre can learn from.

Perfect dodges and the careful balancing of powerful magical abilities in Black Myth set a new standard for future Soulslike games.

The game's abundance of boss fights and cinematic storytelling show that Soulslikes can push boundaries in these areas.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    FRIZER: Ajooo takhle. Mno modrej byl takovej Sentinel z Elden Ringu hehe.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    NAGASAWA: Ne, ten po trech zazvonenich byl ok...ta jeho light verze mi zatapela.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    FRIZER: u Gongu byl ten vlk, to byla pohoda, ale pak tam mas pána, kdyz najdes vsechny tri velky zvony. toho myslis? U toho jsem byl tak pul hodiny.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    NAGASAWA: Gongovej sel hned...jen toho hlavickare co se poflakuje po lese...jsem mel maly level asi...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BOBESH: jj rozhodne se vrať at mas encyklopedii komplet.
    AIAX
    AIAX --- ---
    NAGASAWA: " už by to rozhodne chtelo nejakou tu mytologickou zmenu pro nabourani JP monopolu a Indie by byla s tim jejich panteonem tisicovek bozstev taky naprosto super"

Navíc indická mytologie by nepotřebovala nijak psychedelicky přikrášlovat, ta je dost psychedelická sama o sobě.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    NAGASAWA: ty sou v prni kapitole? :O jako videl sem, ze mi tam chybi zaznam, ale nekde sem cetl, ze se tam mam vratit po dohrani druhy kapitoly. tu este nemam, ale na tohle se teda este mrknu!

NAGASAWA: presne!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam