Pěkně to napsali bratia
Black Myth: Wukong - recenzia - hra | Sector.skhttps://www.sector.sk/recenzia/39642/black-myth-wukong.htmBezkonkurenčný antropomorfný mytologický výjav
Kráľ, ktorý zjednotil roztrieštené hráčske svety
Ak ste sa v posledných mesiacoch pohybovali v hráčskych kruhoch alebo máte aspoň vzdialený kontakt s touto komunitou, Black Myth: Wukong musel zasiahnuť váš radar. Dokonca aj môj profesor si na hru pri výbere svojich obľúbených titulov z posledného obdobia spomenul. Je šialené, aký veľký úspech Black Myth zaznamenal, koľké hráčske srdcia si získal a koľko nevinných ovládačov má už na svedomí...
Pri každej zmienke mena autorov Game Science som sa kedysi zasmial, lebo mi to pripadalo strašne nekreatívne pre štúdio, ale teraz s odstupom času, aj po odohraní jedného z najlepších titulov roka, to vlastne chápem. Robia to totižto ako vedu. Precízne, poctivo, s kvantom testov, jednoznačne určenými postupmi a bez uprednostňovania či subjektivizácie. Samozrejme, prídu nejaké zlyhania, nevydarené pokusy a možno sem-tam aj krok vedľa, ale všetko sú to dáta, ktoré veda jednoducho potrebuje. Wukong nie je najdokonalejšou hrou, určite má zopár nedostatkov a aj chýb, ale teší ma, že za posledný rok recenzovania sa vďaka nej môžem znova opakovať a spomenúť fakt, že hry tvorené na ázijskom trhu sú plodmi lásky, tvorené zo skutočného zápalu, s cieľom prosto priniesť kvalitu bez akýchkoľvek kapitalistických sra****. Budem v napätí pozorovať, aké ocenenia si hra v najbližšom období získa a, samozrejme, už teraz sa neviem dočkať toho, čo toto nečakane fantasticky zohrané štúdio prinesie ďalej!