• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DO_ITEuropa Universalis IV a jine "paradoxni" hry
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    D1RABBIT: Tentokrát to zkouším trošku víc vybudovat, aby obránci měli lepší zásobování. A vsadil jsem víc na letectvo. Uvidíme. Zatím je klid.

BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Jinak doporučuji vypnout v HoI IV. hudbu a dát si k tomu tenhle playlist:

Spotify
    https://open.spotify.com/playlist/51GpouxzjYnHakf4VFfHQz?si=4f99ae807526455e
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    RUDOLF: Dost to pomáhá logistice, taky jsem hned ze startu postavil koridor Brno - Praha, aby to nemuselo jezdit přes Olomouc.

Nácci mě bohužel dobyli. Jdu dát druhej pokus, bude to chtít víc pěchoty a letectva. Bohužel je problém s tou demokracií, verbuje se málo. :( Je to dost challenging, ale já to dám! :)

Mám vyplé historical focuses, takže se klidně může stát, že vznikne Rakousko-Uhersko, to jsem kdysi už zažil.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    BURKHAR: železnice nepamatuji!
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Zkouším po dlouhé době demokratické Československo. Nácci už vyhlásili válku.

HONCKA
    HONCKA --- ---
    Nevíte jestli ten Royal Court bude i na GamePass?
    DIOM
    DIOM --- ---
    myslím že v 17:00 CET
    EXSECRABILIS
    EXSECRABILIS --- ---
    SID311: Parada :) diky

Tak to akorat vecer uspim prcka a jdu si zahrat B-)
    SID311
    SID311 --- ---
    Takže asi v šest
    SID311
    SID311 --- ---
    EXSECRABILIS: "This game will unlock in approximately 2 hours"
    EXSECRABILIS
    EXSECRABILIS --- ---
    DIOM: Nevis v kolik se to spusti ?
    Jestli se mam tesit na dnesni vecer ci az zitra :)
    DIOM
    DIOM --- ---
    a dneska konečně CK3 Royal Court..už dlouho jsem se tak netěšil :)
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    D1RABBIT: jen se neboj, on ti ten naslednik umre a nahradi ho klasicka 1/1/1. To je spolehlive vyzkouseny:)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    D1RABBIT: to by byla i tak, ten nápad je jen o uživatelském pohodlí
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    + bych teda ještě uvítal intuitivnější nápovědu. Jakože když mi jako informaci zobrazí že cosi mi dá, parafrázuju "Sosnial debilism +10", tak abych po najetí kurzoru dostal alespoň nějakou základní informaci o tom, čeho se "Sosnian debilism" týká a nemusel s každým prdem přepínat na wikipedii a lovit to tam. Přeci jen u hraní ironmana člověk radši dvakrát měří než řízne.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    Jaj, no akorát mi teda docela vadí, že pokud hraju za husitské Čechy, vydržím do 16.století a po příchodu Luthera využiju připojit se k reformaci (protože kurňa roleplaying a Jan Hus byl Lutherovým přímým přechůdcem), tak nezískám centrum reformace přesto, že několik českých provincií má development nad 20 a namísto toho se ta reformační centra spawnujou náhodně v Říši i tam, kde je developměnt ani ne 10.

K čemu pak tech přechod na protestantství je? Po uplynutí 10 let religious zealu to protestantství ani nejde bez dalších bonusů šířit na Balkáně, protože při konverzi jiné než římskokatolické víry má postih -1, takže konverze i desítkový provincie trvá pomalu 100 let při plný platbě za misionáře.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    TURBOMATIK: Víceméně ano ... ale ta EU4 je i mezi tím naprosto unikátní svou šíří tématického záběru
    TURBOMATIK
    TURBOMATIK --- ---
    KEMAL: skoro vše od paradox
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    Europa Universalis IV je to nejgeniálnější co jsem kdy viděl běžet na kompu.

Pardon, muselo to ze mě ven :) dál už nebudu rušit
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    No konečně
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam