• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DO_ITEuropa Universalis IV a jine "paradoxni" hry
    Strategie od Paradox Interactive. Pojďme společně ovládnout svět jako Dubrovník v EU IV, přemoci Hitlera/Stalina v Hearts of Iron a porodit ditě od manželky svého syna v Crusader Kings II.
    rozbalit záhlaví
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    HAREMHEB: Asi nemám všechna DLC. Já to zkusil jen pustit, hlásilo to sice něco o nekompatibilitě verzí, ale spustilo se to a za ČR hrát nešlo.

Ad to Maďarsko, to byla nadsázka, ale zajímala by mě role ČR v tomhle. Předpokládám, že je to udělané tak, že dřív nebo později ten tlak někdo vyvolá a tím nemyslím 11. září, ale někdo v Evropě.
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    BURKHAR: Jde hrát za Čr, ale je to nuda. Musel bys vystoupit z NATO a pak napadnout Maďarsko = celé NATO.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    HAREMHEB: Nejde hrát za ČR, to mě neba. Chtěl jsem vyhlásit válku Maďarsku.
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    JANDOS: AI je blbá a bude vždycky. HOI je pro mě dost i o vlastní fantazii, prostě sandbox. Ale teď bych to zapnout nemohl.
    To rozšíření o železnice je fajn.
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    BURKHAR: Já, za Francii, ale moc mě to nebavilo. Je tam víc micromanagementu. Ale špatný to není. Skončil jsem ve válce s Ruskem, Ukrajina zůstal neutrální. Jsou předělané některé mechaniky, ale nevím, zda je ten mod kompatibilní s novým patchem.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Zkoušel někdo tohle? Celkem mě to láká. :)

Steam Workshop::Millennium Dawn: Modern Day Mod
    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=719416488
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    ANTICLOVEK: jj, ale da se to obejit necekanou cestou - Proste obklicis jednou armadou (nebo vice, ale musis pak pouzit prikaz na urovni marsala) a das prikaz s tou dvojitou sipkou cileny jen na jednu provincii (normalne ten prijaz znamena jdi co nejrychleji k cili). V pripade obkliceni to vsak vetsinou zpusobi, ze budou utocit na cele linii fronty. Kdyz najedes na sipku prikazu na mape, tak lze videt, jak se bude postupne prikaz naplnovat krok po kroku.
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    HAREMHEB: mě přijde, že ta hra vůbec nějak neumí pracovat s tím, když je tvoje země obklíčená :) popřípadě když chceš namalovat frontline okolo země z jedný strany (např. u Švýcarska), ale ona mi furt přeskakuje na druhou stranu...
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    ANTICLOVEK: tam zlobi hlavne ten frontline na urovni marsala. Pro jistotu je i lepsi prekrit frontu 2 prikazy nebo v ciste defenzivnim runu, jako je ten za CS, pouzit i ten prikaz co ted nevim jak se jmenuje, ale na mape vypada jako krizky.
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    BURKHAR: ja ted hral run, kde V CCCP svrhli Stalina a nahradili ho Carem. Dostal jsem pak achievement, kdy jsem kapituloval Rusko, aniz bych obsadil Stalingrad. Ten jsem samozrejme okupoval, jen se jmenoval Volgograd:) blbej bug, ale jinak dobra hra a zabavnej run.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Bez těch historickejch focusů je to sranda, místo USA vznikly Communist States of America, který teď chtějí vyhlásit spojencům válku. Bude ještě řiť.
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    BURKHAR: jo takhle jsem naposled krásně držel demokratický Československo proti celý nazi Evropě a pak se mi najednou bugem posunuly frontlajny, takže všichni vojáci si mezi sebou začali prohazovat pozice a jak přišli i zakopání, tak náckové se vším udeřili a byl konec :) tyhle věci by ještě měli vychytat
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    RUDOLF: krásný 7 hodinový playlist
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    BURKHAR: spíš než generickou klasiku, dal bych osvobozené divadlo! Ať bojujeś za správné hodnoty!

Spotify
    https://open.spotify.com/track/0UizzgLhhPeZNVKHEuIA0G?si=ALfijYqOQceA392vAz8scw
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    BURKHAR: Nakonec jsem tu trať změnil, aby vedla přímo od Cajzlu.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    D1RABBIT: Tentokrát to zkouším trošku víc vybudovat, aby obránci měli lepší zásobování. A vsadil jsem víc na letectvo. Uvidíme. Zatím je klid.

BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Jinak doporučuji vypnout v HoI IV. hudbu a dát si k tomu tenhle playlist:

Spotify
    https://open.spotify.com/playlist/51GpouxzjYnHakf4VFfHQz?si=4f99ae807526455e
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    RUDOLF: Dost to pomáhá logistice, taky jsem hned ze startu postavil koridor Brno - Praha, aby to nemuselo jezdit přes Olomouc.

Nácci mě bohužel dobyli. Jdu dát druhej pokus, bude to chtít víc pěchoty a letectva. Bohužel je problém s tou demokracií, verbuje se málo. :( Je to dost challenging, ale já to dám! :)

Mám vyplé historical focuses, takže se klidně může stát, že vznikne Rakousko-Uhersko, to jsem kdysi už zažil.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    BURKHAR: železnice nepamatuji!
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Zkouším po dlouhé době demokratické Československo. Nácci už vyhlásili válku.

HONCKA
    HONCKA --- ---
    Nevíte jestli ten Royal Court bude i na GamePass?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam