• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ECLECTICAMalý čtenář
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    EDERA: Anna ze Zeleného domu?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: možná by se jí mohla líbit Bibi (Karin Michaelisová) anebo i Bella a Sebastian (Cecile Aubry)
    Bibi - Karin Michaelis , Hana Prošková | Databáze knih
    http://www.databazeknih.cz/knihy/bibi-34718
    Bella a Sebastián: Bella a Sebastián - Cécile Aubry | Databáze knih
    http://www.databazeknih.cz/knihy/bella-a-sebastian-68165
    obojí kdyžtak můžu půjčit.
    EDERA
    EDERA --- ---
    BALAENA: Natürlich! Nějak mi na něj zatím přišla malá, ale je fakt, že první díl už by mohla. Teď se chystáme začít číst Karkulína ze střechy, tak Harryho zařadím na čekačku.:-) Králíčka Petra si v mezidobí může nosit s sebou do školy (pančelka pravila, že nemá smysl, aby s ostatními slabikovala, a psycholožka vydala dobrozdání, že Kebina čte na úrovni druháka).
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: když na to přijde, Harry Potter byl taky sirotek ;)
    EDERA
    EDERA --- ---
    Dětská psycholožka doporučila číst něco, kde vystupuje sirotek, ale dobře to s ním dopadne, tropí nějaké populárně vypadající lumpárny etc. Konkrétně teda Pipi, kterou už jsme četli. Ještě mě napadá, jestli on nebyl poloviční sirotek i králíček Petr, ale to jen tak matně tuším, nečetla jsem to. A Kebina navíc spíš ráda příběhy o skutečných dětech než o zvířátkách. Napadá vás ještě něco?
    EDERA
    EDERA --- ---
    MADIETTA: Tak jsem to dneska vzala domů přes Luxor a koupila zmíněné Já ještě nechci jít spát. Po prolistování mi to přišlo takové pěkně výchovné a Kebina se do toho hned začetla, tak snad jí to na pár dní vydrží a nebude vyčerpávat hlídací babičku.:-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    EDERA: vidíš, Mluvící balík je pro změnu jedna z mých nejoblíbenějších knih a T. to taky miluje, byli pak dokonce s tátou na Čarokraji v Národním divadle a T. si to i sám ilustroval :-)

    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    EDERA: Tomu rozumim. Jiný věci od něj nemusím, obzvlášť Karlíka a Matyldu. Ale ty Čarodějnice sou takový nějaký jiný...

    EDERA: Jak mám Ebena rád, tak jeho Pú a Modroočko mi nějak neseděj. Je to s těma písničkama takový nějaký infantilnější, než mi přijde původní záměr knížky.

    Taky si vybavuju, jak sem nesnášel Alenku, tu sem ocenil až když sem se k ní odhodlal asi rok zpátky. Jo a taky sem si vzpomněl na Goscinnyho Mikuláše, toho sem měl fakt rád, ale to je možná spíš pro větší. Co mi bylo čteno jako úplně prťavýmu si bohužel nevzpomínám :).
    EDERA
    EDERA --- ---
    BALAENA: Ano, Marek Eben mě dokázal smířit i s Medvídkem Pú, který je mi jinak nesympatický. Domnívám se, že Marek Eben by mě dokázal smířit i s jadernou fyzikou, kdyby ji zhudebnil:-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: jj, a stejně rodinně milujeme i Ebenova Púa
    EDERA
    EDERA --- ---
    SALVATOR: Při představě, že bych měla znovu předčítat cokoliv od Roalda Dahla, dostávám osypky. Do stejné kategorie řadím i Mluvící balík nebo Nekonečný příběh. O všechno tohle bude Kebina zcela jistě ochuzena, pokud si to nepřečte časem sama.
    Kocourek Modroočko je náš rodinný hrdina, ale toho radši, než čteme, pouštíme z CD, protože Ebenovo zpracování s písničkami v hvězdném obsazení Dejdar, Bílá, Havelka, Kratina, Vladyka, Schmitzer a spol. je prostě neodolatelné.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Jo a Z deníku kocourka Modroočka sem měl moc rád, Ferda Mravenec byl super a hrozně sem neměl rád Broučky.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Já teda děti nemám, ale měl sem moc rád když mi táta čet Čarodějnice od Roalda Dahla, Medvíka Pú, ten je jasnej, Bubáky z Pampelic sem přímo miloval a taky sem měl rád tohle, i když to bylo trošku psycho.

    Ale ze včeho největší terno byli Mumini.

    Naopak takový Děti z Bullerbynu sem nesnášel, spolu s Pipi dlouhou punčochou, to sem těžce odmítal.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Jinak teda moje děti projevily obě svérázný vkus - Jr. obliboval anglosaské dětské knížky, jejichž poetika mi zcela unikala a uniká (takovou Alenku vyloženě nesnáším, Mary Poppins mi přijde jako protivná neochota), Kebina se zas dožadovala jen příběhů, kde vystupují normální rodiny. Takže Děti z Bullerbynu ideál, ale Malá čarodějnice ne (do to jakživ slyšel, aby holčička bydlela sama s havranem, že jo?:-). Společnou zálibu našly (a to překvapivě i s tou třetí "vyženěnou") v starých řeckých bájích - máme Petišku a pak převyprávěné Illias a Odysseu, a to se i Jr. dostaví k poslechu, když čteme.:-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    WITTGENSTEIN: Hmmm, už delší dobu hledám, komu bych správu iPada hodila na krk:-) Automatické opravy jsem zvládla vypnout na iPodu, hádám, že tady to bude totožné.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ECLECTICA: leporela s říkankama jsme prohlíželi a přeříkávali od nejútlejšího věku, pak jsme začali s kraťounkýma pohádkama. Na to je třeba výborná edice První čtení, naše děti dodnes milujou krátké příběhy od Astrid Lindgrenové, které tam vyšly (Dráček s červenýma očima, Lasse nechce spát, Strašidlo Sušinka), pak je pěkné třeba Kotě z Kocourkova od Čtvrtka, to jsou kratičké legrační pohádky.... Zhruba od těch dvou let jsme se snažili číst každý večer aspoň chvilku, nicméně obě naše děti si to velmi záhy oblíbily, takže čtení se pořád prodlužovalo a "být večer bez pohádky" je jeden z nejobávanějších trestů :-)))
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    WITTGENSTEIN: díky, zkusím :)
    už z toho fakt kvetu...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ILLUZE: NASTAVENÍ -> OBECNÉ-->> KLAVESNICE ->> automatická korektura či kontrola pravopisu (nechal jsem si jako jazyk angličtinu, takže překlad spíš odhaduju).
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    WITTGENSTEIN: jak? :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ILLUZE: Ty ovšem lze vypnout.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam