• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    Místo pro všechny kdo vědí že ten pravý snowboarding najdou za hranicemi lyžařských center,pro ty kteří nechtějí platit za permice,pro závislé na prašanu,pro ty co si přičichli k tomuto rychle rostoucímu sportu...Výbava,terény,fotky,videa,bezpečnost,tips n tricks.
    rozbalit záhlaví
    SISCO
    SISCO --- ---
    NOMAAD: prave ze naopak. Snowkite je hlavne freeride. Povetsinu casu se jezdi v hlubokém snehu, myslim alpy a Norsko. U nas take byva prvni polovinu sezony vetsinou hluboky snih.
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    SISCO: No tak splitboarding-snowkiting je pro mě kombinace absolutně neprobádaná:) a chápu že investice do kvalitní výbavy tohohle druhu by byla nesmyslná,navíc když ty prkna jsou především freeride....na snowkite podle mě k ničemu.

SISCO
    SISCO --- ---
    NOMAAD: dik za info ale to uz je cenova relace kde kombinace dobry sneznice a dobrej snb vyjde lepe :).
    Me se to libilo prave na prejezdy snowkiting v norsku kdy uz jsme jednou zacapovali 5km od civilizace bez vetru a bylo po kolena prasanu.. Nez sem navleknul sneznice tak kamos na skialepch bych 1km daleko. A i vtech sneznicich sem se boril dost hluboko (makacka)... Takze sem koukal ze by se dalo koupit..a split neni spatna volba..
    RODWY
    RODWY --- ---
    SISCO: koukej spis na kontaktni delku!celkova je zavadejici.)
    treba t.rice 164 ma 127 coz je u spousty znacek,kdyz uz to vubec delaji nekde kolem 172-175.)
    rocker to hodne zkracuje(teda spis nose a tail)
    http://www.lib-tech.com/snowboards/travis-rice-pro-splits/
    RODWY
    RODWY --- ---
    NOMAAD: ja nejvic nesnasim nandavat podruhe pasy,kdyz uz jsou mokry nebo nekde v prachu!idealni je vozit pod bundou.)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    SISCO: Záleží na cviku a vybavení.Nejhůř to jde s normálním snb vázáním a Voilé spojovacími deskami.Odlitky nejsou tak přesný a přechod ze stoupacího modu do snb je někdy pěkná pruda,bo to nejde s rukavicema,je na tom námraza a ted tam hledej dírku na piny.Prsty mrznou,trpělivost dochází....Dobře to jde s klasickým splitboardovým vázáním,líp se zasouvá atd....No a novej systém Caracoram nebo Spark Tesla je nacvakávací,přesnej,pohodlnej,rychlej,prostě to chceš.Pak je tu ještě nový vázání od K2,prý funguje skvěle,ale je to step-in a k tomu mám od přírody odpor.
    SISCO
    SISCO --- ---
    RODWY: 168W je uplna minimalka, mozna pro nekoho kdo ma 70kg a 170cm ale pro normálního středoevropana 2m 120kg vůbec nic :). Si nás tu někdo plete s čínou.
    Jak dlouho trvá transformovat split?
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    NAILER: Myslím že 20cm je reálný,je to fakt freeride lopata.2 cm je skoro truetwin...
    NAILER
    NAILER --- ---
    SISCO: žeby rocker?
    RODWY: setback 20 CM?! nemaj to bejt spíš MM?
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    SISCO: Mám Jones Solution 168w.V téhle velikosti se dělá třeba i K2 Panoramic,Gara také tuším něco vyrábí......
    RODWY
    RODWY --- ---
    SISCO: tohle je jen naka vyprodej.)
    treba jones
    HMLQ
    HMLQ --- ---
    .... někdo zkušenost s
    ALPINIST SPLITBOARD CLIMBING SKINS ?
    Díky
    SISCO
    SISCO --- ---
    RODWY: To mi neni jasny proc se splitboardy vyrabej jen ve velikosti do 160cm,
    kdyz si to samo o sobe rika ze tento sport provozujou lidi co jedou freeride a ten pojedu jen kdyz je prasan :)).. Coz bych videl spis na prkna velikost 170cm+., Nehlede uz jen na to boreni se ve snehu...
    Proste jako velke freeridove lyze.
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---

RODWY: No tak boardbox je samozřejmě první flek kam jsem se díval a jestli jsem se nepřehlédnul tak nabízejí jen Sparky s pinama.Dej vědět jak jsi dopadnul.
    RODWY
    RODWY --- ---
    ..boardbox.com

budu to ted resit...posta.)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    RODWY: Jo,tohle chci,ale ještě jsem nenašel nikoho kdo to v ČR nabízí...Všíchni kdo prodávaj Spark věci maj jen ty starší vázání s pinama,který mě pěkně štvou,jak mi vždycky zmrznou ruce když se tam s tim snažim strefit....
    RODWY
    RODWY --- ---
    konkurence pro Karakoram
    Spark R&D Tesla System
    http://vimeo.com/71457684#
    RODWY
    RODWY --- ---
    mozna nekdo hleda.)
    Splitboardy | SNOWBITCH.CZ
    http://www.snowbitch.cz/splitboardy/c-1057/
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    RODWY: No já mám Jones Solution(má magnetraction na všech hranách jak píše NAILER)a na ledu to i tak chce dost potrénovat.Celkově to je nevýhoda splitu oproti lyžím.Jak máš měkký boty tak na tu hranu prostě tak nezatlačíš.Do určitý míry to řeší stoupací železa,ale když jde do tuhýho tak dojde na mačky.Na druhou stranu tohle jsou Patagonský podmínky,v Evropě to je cajk.
    NAILER
    NAILER --- ---
    no když dáváš spodní nohu vpřed, tak stojíš na vniřní hraně na horní noze...
    RODWY
    RODWY --- ---
    NAILER: myslel jsem ten rez...je pri stoupani vnejsi.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam