• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    RODWY
    RODWY --- ---
    Jones Snowboards - The Journey Is The Reward - Paradise Found: Exploring Georgia With Luca...
    https://www.jonessnowboards.com/Paradise-Found-Exploring-Georgia.html?lang=en
    TSTONE
    TSTONE --- ---
    JARDAK: skus LTB snowboards jestli seš z Prahy, fabriku maj v Chuchli a nebo Bugaboo pod Petřínem to je nějak jejich shop.
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    nevite nekdo kde v cechach sehnat kovovou hranu na snb? neco takoveho.. http://www.snowboardmaterials.com/media/k2/items/cache/73608782f50eb6af17bb69bdcd662692_XS.jpg
    RODWY
    RODWY --- ---
    XSTANG: tak to vypada dost v pohode.)
    XSTANG
    XSTANG --- ---
    NAILER: koukal sem na kamery, vypada to o kousek lip, nez kdyz jsem tam byli. Doufam, ze se dockame nejakyho reportu;)
    XSTANG
    XSTANG --- ---
    RODWY: to je ono, takovej malej shopik;)
    RODWY
    RODWY --- ---
    NAILER: Dalsi mensi strediska Bukuriani,Goderdzi (jih u Tureckých hranic)
    RODWY
    RODWY --- ---
    XSTANG: v Gudauri je prej jen shop na benzince.)
    NAILER
    NAILER --- ---
    teď to tam je se sněhem bída, dole 60 cm, nahoře metr :-(
    NAILER
    NAILER --- ---
    XSTANG: prudký lesy mě naopak dost baví! super info díky moc!
    XSTANG
    XSTANG --- ---
    NAILER: NAILER: za tech 30 to ale bylo v Mestii, Svanetie. Myslim, ze tech 50Lari v Gudauri bude +- minimum, co jsi schopnej tam sehnat, predpokladam nejaky hostel?
    Svanetie ma takovej malej resort, neni to uplne dlouhy, ale kopec moc peknej a me to tam bavilo hodne... domaci atmosfera, byli jsme tam vetsinou my dva a s nama par mistnaku nebo mistni lyzarskej oddil ...pripadal jsem si fakt jako u nas doma na sjezdovce:) ...jenom kopec lepsi. Kdyby padlo, je to pecka, pokud ti nevadi teda jezdeni v lese ...tady i celkem hustym diky prikrejm svahum. Nejaky tusim Svycari tam nabizej i heli, cena je proti jinde celkem prizniva, ale samozrejme to posle naklady stejne uplne nekam jinam. Jo, nahoru musis autem, my to vyresili s mistnim klukem, on si zalyzoval a pokecal z kamosema a hodil nas zase dolu... nezamestnanost u chlapu je tam skoro 100%, takze cas neresi, ale chtel 20 Lari za cestu tam a zpet a to myslim dokonce ne za dva, ale za kazdyho, niz jsme ho nedostali. Druha strana udoli vypadala, ze ma min lesu, ale je to jizni svah a snih zacinal vysoko, nezkouseli jsme... Tyden je malo:)
    Auto jsme nepucovali, bezna doprava je tam levna a kdyz neni bezna vzdycky nejak vyresis... hodi se rustina a obcas anglictina...
    Z Kutaisi do Gudauri jedes pres Tbilisi, neni to uplne kousek, tam jsem jeli v noci a chlapek to dal kolem 2h, ale jizda silena, nastesti jsem byl utahanej, tak jsem to zaspal. Normalne to trva myslim tak 3-4h. Z Tbilisi je to nahoru hodka, melo by to bejt za 10 Lari, zalezi, jak umis smlouvat a kolik maji prace.
    NAILER
    NAILER --- ---
    XSTANG: půjčovali jste si auto, nebo jste jeli nějakejma místníma dopravcema? V tý Svanetii to na první pohled vypadá, že bez auta nahoru nedojedeš, páč se bydlí níž... Možná se dívám špatně :-)
    NAILER
    NAILER --- ---
    XSTANG: LARI 35 za bydlení s polopenzí je SUPER cena. V Gudauri jsem nesehnal nic pod cca LARI 50 (bez polopenze).
    NAILER
    NAILER --- ---
    XSTANG: A ježdění v tý Svanetii bylo jaký? Supermarket je dobrý info, protože dřív tam prej nebejval. Jak dlouho vám trvala cesta z Kutaisi?

Imho jsme tu správně :-)
    XSTANG
    XSTANG --- ---
    NAILER: nam polopenze stacila, jidlo vyborny a kdyby bylo malo, je v Gudairi slusne zasobenej supermarket a neco jako maly trh, kde sezenes klobasy, zeleninu... Jsou tam ale i hostely, kde se da varit. Jen pro zajimavost v Mestii (Svanetie) jsem bydleli u mistnich (homestay)+taky 2 jidla za 30 Lari. Jidlo nebyla takova pecka, predpokladam i proto, ze jsme cenu za bydleni o 5 Lari stahli, ale porad moc dobry.
    Jinak tady jsou webkamery, nepodarilo se mi to ted chytit za svetla, takze ke stavu nedokazu rict... Predpokladam, ze unor by tam sand mohl byt Ok.
    Jestli te bude cokoliv zajimat, ptej se, zkusim vylovit... vim, ze info o zime tam se neshani zrovna dobre ....i kdyz nevim, jestli jsme s timhle tematem tady spravne...
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    XSTANG:
    NAILER: vypada to pekne kdyby byl snih :) ...cena permic taky fer...
    NAILER
    NAILER --- ---
    XSTANG: nojo, koukám - http://www.skiresort.info/ski-resort/gudauri/snow-report/

zatím bída :-/

ještě mě zajímá co jídlo - (ale měli jste polopenzi) - jak jste jedli mimo polopenzi a jaká ta polopenze byla?
    XSTANG
    XSTANG --- ---
    NAILER: NAILER: Byli jsme 2 na tyden v breznu, leteli jsme s Wizzair z Budapesti, dopredu jsme zaridili akorat prvni 2 noci v Gudauri pres booking (cena mecelych 150 Lari s polopenzi-je to mistni Spindl, takze draho). Cely to vyslo na nejakych 15-17 tis Kc, ale v tom bylo prebookovani letenky. 3 dny jsem jezdili v Gudauri, pak jsme se presunuli do Svanetie, se snehem to nebylo nic moc ani na jednom miste. Vezli jsme sneznice, ale ty si udelali vylet bez toho, ze by videly snih. Hory ale nadherny. Guida jsme nemeli, ale jde to, videl jsem tam "zajezd", co meli mistni holcinu.
    Zahlidnul jsem webkameru par dni zpatky a zdalo se mi to se snehem podobny jako loni. Ceny permic v Gudauri 30 Lari/den. Jestli te zajima jeste neco, lidne se ptej...
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    NAILER: Kontaktul na Facebooku Nikol Novotnou.Kdyz nenajdes,ozvi se.
    NAILER
    NAILER --- ---
    XSTANG: vypadá to podobne? Jaký to bylo loni?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam