• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    JARDAK: podpora ceho?
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    TOX_MAS: jezdi na tom xavier :) ale je to drazsi nez karakoram, podobnej system, slaba podpora.
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    mate nekdo zkusenosti s Plumem, popr. jejich kooperaci s Rossignolem? To vazani se mi zda hodne zajimavy, ale u starsich modelu nefunguji macky, kdyz stoupate na podpatku, coz se mi zda jako velka nevyhoda. A internety ohledne Plumu jsou uplne hluchy, neb nevladnu francouzstinou...
    jde mi konkretne o vazani Rossignol XV split binding 15/16
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    ty splitboardovy veci moc do slev nejdou. imho to zavisi na prichodu novych modelu a to neni u vseho kazdej rok jako u normalniho snb zbozi. ale prkna asi pujdou.
    KUHL
    KUHL --- ---
    Dneska v soeldenu super prach a jasno :)
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    TSTONE: kdy podle tebe konci sezona respektive zacinaj tyhle slevy? Mas aspon trochu vysledovany, o kolik spadne treba prkno (puvodni cena ca. 700€) nebo vazani (500€)? Nebo se to lisi i podle znacek?
    TSTONE
    TSTONE --- ---
    MAESTRO_007: jinak k těm cenám kupovat obecně tyhle věci v sezóně je co se týká cen uplnej nesmysl, po sezóně se dá z evropskejch shopů všechno sehnat za výrazně nižší ceny pokud hledáš
    TSTONE
    TSTONE --- ---
    MAESTRO_007: no mačky jsou na boty, stoupací železa aka haršajzny aka krampony je teda asi to co hledáš jo cena hrozná stejně jako u všeho splitového
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    TSTONE: ty jsem mel /myslim/ ted pujceny, vlastnosti super, ale ta chybejici moznost uchytit to na tailu me srala.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    TSTONE: moc tomu jeste nerozumim, ale co ty macky primo do vazani, tim myslis ty harsajzny? ty jsem si chtel koupit ja.... kamos doporucoval na vymrzle traverzy atd...

http://www.bugabooshop.cz/split2/macky-voile (hrozna cena :)

jinak jsem objednal ten Landlord 168.. snad to bude ok :)
    TSTONE
    TSTONE --- ---
    TOX_MAS: Mám Gara skins glide pro, což jsou Pomoca, čtvrtá sezóna a pořád super
    TSTONE
    TSTONE --- ---
    EZZOP: Zaléží co chceš chodit, mačky se na zmrzlém příkrém terénu docela dost vyplatí zároveň je dobré mít i haršajzny (stoupací železa) na jednotlivých částech prkna. Na normální SNB boty dáš klasické turistické mačky ale je dobré to ozkoušet mám Grivel G10 Wide New Classic. Některý split specific boty mají nad patkou takovej ten zobáček na ně pak jdou dát i poloautomaty.
    EZZOP
    EZZOP --- ---
    Čau, chci se zeptat. Nedělá tu někdo z vás lavinové kurzy? Pokud ne, nemáte nějakého kámoše který ano.

A druhý dotaz. Používáte někdo mačky? Jsou na ně potřeba speciální splitboardový boty? Nebo se dělají i na normální snb? Nějaký tipy?

Dík moc
    NAILER
    NAILER --- ---
    TOX_MAS: skiny k2 (na k2 prkno), je to pomoca. Je to takovej střed, rozumně kroužou, jsou lehký, dost vydržej (jsou po 3 sezónách jak nový). Nicméně nejsou to G3 high traction, takze musim volit min strmý cesty. A lepidlo v -30 už přestává držet.
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    MAESTRO_007: landlord bude dobrej, me ale odradilo "below average performance on firm snow"...
    Burton Landlord Review | OutdoorGearLab
    http://www.outdoorgearlab.com/Splitboard-Reviews/Burton-Landlord
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    MAESTRO_007: jsem toho burtona googloval vcera hodne pozde v noci, takze asi chyba...:)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    TOX_MAS: hele custom je vic freestyle nez landlord.. to mas nejake prohozene... :)

ja pujdu asi do toho 168cm Landlordu... dle vahy a jejich tabulek by to melo byt ok... 95kg+batoh
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    a jeste prozrate, jaky jezdite pasy? Ja zatim prisel na to, ze urcite uchyceni na spici i pate a min. kombinace moher+nylon, kdyz ne primo moher only, ale konkr. tip/znacku/ceny jsem zatim negoogloval
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    MAESTRO_007: hledam all mountain board pro alpsky jezdeni, vyhledove i big lines, se kterym si ale nebudu trhat vlasy ani v Krkonosich. Primarne samozrejme prach, ale pri jeho hledani clovek ten led obcas proste potka, zejo, i v tech ceskejch horach... Landlord podle toho, co jsem nasel, moc freestyle board - ja tam ale zadny triky krome olicka a nejakejch dropu uz vysilat nebudu, zajima me stabilita ve vysoky rychlosti a dobra ovladatelnost i ve spatnym terenu.

Ono je tech prken strasne moc, znacky GNU, Amplid a dalsi jsem jeste poradne negoogloval, hledal jsem m.j. krome toho, jakou desku sezenu s podstatnejsi slevou. Hledal jsem srovnani Customa a Solution, protoze se mi to (papirove) zda jako vicemene podobny prkna, Rossi XV bude taky parada, ale za ty prachy to nechci...
    NAILER:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam