• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    NOMAAD: a co diskuze Tailclip ws tailless nebo jak se jim rika? Po prvnim vikendu testovani bych urcite rekl s clipem (kdyz se ti zacne odlepovat zadni pulka pasu, tak te ani gafa nezachrani a za chvili je celej pas k nepouziti), na forech jsem ale castejc cetl, ze to je k nicemu/marketing... Zkusenosti z realnyho zivota?
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    TOX_MAS: jeste k pasum.Postupne jsem vyzkousel Voile(musi se k nim dokupovat tailclip) a ted mam dvoje G3(i kdyz na lyze) a myslim ze bych mel zminit dobry skladovani.Stalo se mi(a nejen me)Ze po trech sezonach degradovalo lepidlo.Tak to aspon nazyvaj na forech.Misto toho super cistyho matrose se z toho stala mazlava hmota co upatlava vse okolo.Dal to funguje normalne,ale desne to spini.Brachovi to dokonce zacalo zustavat na skluznici a to je fakt opruz,pac se na to lepi snih.Stalo se to vzdy pri dlouhodobym skladovani pri pokojovy teplote.Podle me(a ruznych lidi na forech)Jde o prilis vysokou teplotu.nekteri experti to na leto davaj normalne do mrazaku,coz ted zacnu delat asi taky.
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    MAESTRO_007: ty kratsi:)
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    MAESTRO_007: podle toho jak to meri. jestli i s uchytama nebo je to pas. pas konci obvykle cca 15cm pred koncem tailu. urcite musi vest az za vazani. ja sel v namche do contour ktery mi narezali podle prkna.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    kuci a ohledne vyberu delky pasu.... (skoro posledni dotaz :)

mam prkno 168cm.... mel bych vybirat spis delsi nebo kratsi pasy? napr. G3 168-184 nebo 153-169? ..at to pekne sedi :)
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    EZZOP: nemam, rekl bych ze mam docela pevnou botu a zatim mi to asi nevadilo
    EZZOP
    EZZOP --- ---
    TSTONE: Nemáte s tím flex lockem někdo zkušenost? Uvažuji nad tim....
    TSTONE
    TSTONE --- ---
    Myslel jsem vyšší podpatek a nasazený haršajzny , jako mně příjde že ten vyšší podpatek použiješ pokud bys chtěl jít rovně fakt příkrej svah ale to na splitu neděláš a chodíš spíš zigzag. Na splitu se celkově chodí trochu jinak než na skialpech, problém je že často musíš použít skialpový vyšlapaný cesty no, ale dá se s tim žít. Abych se trochu rozepsal u splitu je právě problém v měkejch botech který maj malou torzní tuhost a k tomu freestyle vázání se stejnym problémem => lyžiny hůř drží na hraně než při použití skeletových bot (u zmrzlejch traverzů to kurva pocítíš). Karakoram to třeba řeší tou jejich stahovací sponou jakoby nad kotníkem https://www.splitboardbindings.com/products/flex-lock/. Skoušel jsem to vyrobit DIY ale moc úspěch to nemělo. V podmínkách Evropy (Alp) mi přijde dobrý pořešit spíše tvrdší split specific boty (Fitwell, DeeLuxe) a nebo něco obecně tvrdýho (Burton DriverX, ...), určitě jich bude víc. Samozřejmě záleží co v tom chceš chodit, pokud to máš jako prašanové přibližovadlo tak je to celkem jedno.
    Jinak pokud s tim chceš fakt vysoko je téměř nutnost mít stoupací železa aka haršjazny (přidělávaj se většinou zespodu na vázko) a k tomu mačky v batohu (přidělávají se na boty když sundáš prkno - pro normal snb boty potřebuješ turistické mačky).
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    TOX_MAS: karakoram se zeleza zahaknou zespodu na vazani a zamkne se tim zamykacim barem. a pak se to da zvednout na prvni i druhej stupen a dole se to da zamknout
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    NAILER: tušim že myslí vyšší podpatek + mačky.
    NAILER
    NAILER --- ---
    TSTONE: tyjo, na vyšším chodím dost často, ale mam pomoca skiny, tak tím možná kompenzuju jejich grip :-)
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    TSTONE: diky, podobny zkusenosti/nazory potrebuju slyset, zatim mam prilis malo vlastnich zkusenosti a rad bych koupil system, kterej mi bude sedet, na prvni dobrou... vecer se dam do pocitani a jsem zvedavej, co z toho vyjde. Tyhle reserse nesnasim, ale na svahu to pak clovek oceni...
    TSTONE
    TSTONE --- ---
    TOX_MAS: Myslim že pokud používáš haršajzny tak nelezeš na podpadku, nebo takhle pokud seš na podpadku tak lyžina daleko méně drží. Typicky haršajzny používáš při traverzování po zmrzlém kdy hodně tlačíš na hranu, na podpadku fakt bejt nechceš. IMHO tu vyšší polohu podpatku stejně nikdy nepoužiješ.
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    TOX_MAS: mezitim jsem zjistil odpoved, macky funguji, pokud je podpatek v nizsi pozici, pri te vyssi ne. Udajne (podle shopu) je to tak i u Karakoramu, Voile... mate zkusenosti, treba JARDAK? Muzes na to prosim kouknout?
    Myslim, ze min. ten Surge ma funkcni macky nezavisle na pouziti podpatku.
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    TOX_MAS: to o cem pises, zadny info a malo prodejcu
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    JARDAK: podpora ceho?
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    TOX_MAS: jezdi na tom xavier :) ale je to drazsi nez karakoram, podobnej system, slaba podpora.
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    mate nekdo zkusenosti s Plumem, popr. jejich kooperaci s Rossignolem? To vazani se mi zda hodne zajimavy, ale u starsich modelu nefunguji macky, kdyz stoupate na podpatku, coz se mi zda jako velka nevyhoda. A internety ohledne Plumu jsou uplne hluchy, neb nevladnu francouzstinou...
    jde mi konkretne o vazani Rossignol XV split binding 15/16
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    ty splitboardovy veci moc do slev nejdou. imho to zavisi na prichodu novych modelu a to neni u vseho kazdej rok jako u normalniho snb zbozi. ale prkna asi pujdou.
    KUHL
    KUHL --- ---
    Dneska v soeldenu super prach a jasno :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam