• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    NAILER
    NAILER --- ---
    žehličkou a hnědým saklem jsem akorát vyndával z lepidla vosk - a lepidlo zůstalo :-)
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    FINGERBIKER:
    RODWY:
    jakoze benzin v kombinaci s tim lepidlem by poskodil skluznici, nebo..? Mam po vikendu a pujcenejch pasech taky skluznici od lepidla, myslel jsem, ze to sundam redidlem, horkovzdusku nemam - rady pls?
    FINGERBIKER
    FINGERBIKER --- ---
    RODWY: Horkovzduska funguje alespon me nejlip, jeste se da pry zehlicka s hnedym papirovym sackem, ale nezkousel jsem to. Jestli tu ma nekdo chemicky vzdelani nebo zaklad (protoze ja ne) tak by nam mohl rict co ten benzin dela s gumou toho basu na skinech a nevim jak je to s mastnotou. Kazdopadne ja vzdycky zatim horkovzdusku, spachtli a na docisteni hadr s tou horkovzduskou...
    RODWY
    RODWY --- ---
    OT_: nebude
    OT_
    OT_ --- ---
    RODWY: Nebude to lepsi sundat benzinem?
    RODWY
    RODWY --- ---
    NOMAAD: mam s pasama stejnej problem!lepidlo na skluznici!
    chce to sundat horkovzduskou a novy lepidlo.)
    TSTONE
    TSTONE --- ---
    TOX_MAS: za mě jednoznačně tailclip http://www.sparkrandd.com/gear/tailclips/
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    TOX_MAS: si to videl, my problemy nemame. pri otockach si nesikovnosti obcas tailclip sundam, ale lehce se zase nasadi. to co si mel ty, bez tailclipu, pouzivaj sportovni skialpinisti, kvuli vaze, rychlosti manipulace a umi na tom chodit.
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    NOMAAD: a co diskuze Tailclip ws tailless nebo jak se jim rika? Po prvnim vikendu testovani bych urcite rekl s clipem (kdyz se ti zacne odlepovat zadni pulka pasu, tak te ani gafa nezachrani a za chvili je celej pas k nepouziti), na forech jsem ale castejc cetl, ze to je k nicemu/marketing... Zkusenosti z realnyho zivota?
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    TOX_MAS: jeste k pasum.Postupne jsem vyzkousel Voile(musi se k nim dokupovat tailclip) a ted mam dvoje G3(i kdyz na lyze) a myslim ze bych mel zminit dobry skladovani.Stalo se mi(a nejen me)Ze po trech sezonach degradovalo lepidlo.Tak to aspon nazyvaj na forech.Misto toho super cistyho matrose se z toho stala mazlava hmota co upatlava vse okolo.Dal to funguje normalne,ale desne to spini.Brachovi to dokonce zacalo zustavat na skluznici a to je fakt opruz,pac se na to lepi snih.Stalo se to vzdy pri dlouhodobym skladovani pri pokojovy teplote.Podle me(a ruznych lidi na forech)Jde o prilis vysokou teplotu.nekteri experti to na leto davaj normalne do mrazaku,coz ted zacnu delat asi taky.
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    MAESTRO_007: ty kratsi:)
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    MAESTRO_007: podle toho jak to meri. jestli i s uchytama nebo je to pas. pas konci obvykle cca 15cm pred koncem tailu. urcite musi vest az za vazani. ja sel v namche do contour ktery mi narezali podle prkna.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    kuci a ohledne vyberu delky pasu.... (skoro posledni dotaz :)

mam prkno 168cm.... mel bych vybirat spis delsi nebo kratsi pasy? napr. G3 168-184 nebo 153-169? ..at to pekne sedi :)
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    EZZOP: nemam, rekl bych ze mam docela pevnou botu a zatim mi to asi nevadilo
    EZZOP
    EZZOP --- ---
    TSTONE: Nemáte s tím flex lockem někdo zkušenost? Uvažuji nad tim....
    TSTONE
    TSTONE --- ---
    Myslel jsem vyšší podpatek a nasazený haršajzny , jako mně příjde že ten vyšší podpatek použiješ pokud bys chtěl jít rovně fakt příkrej svah ale to na splitu neděláš a chodíš spíš zigzag. Na splitu se celkově chodí trochu jinak než na skialpech, problém je že často musíš použít skialpový vyšlapaný cesty no, ale dá se s tim žít. Abych se trochu rozepsal u splitu je právě problém v měkejch botech který maj malou torzní tuhost a k tomu freestyle vázání se stejnym problémem => lyžiny hůř drží na hraně než při použití skeletových bot (u zmrzlejch traverzů to kurva pocítíš). Karakoram to třeba řeší tou jejich stahovací sponou jakoby nad kotníkem https://www.splitboardbindings.com/products/flex-lock/. Skoušel jsem to vyrobit DIY ale moc úspěch to nemělo. V podmínkách Evropy (Alp) mi přijde dobrý pořešit spíše tvrdší split specific boty (Fitwell, DeeLuxe) a nebo něco obecně tvrdýho (Burton DriverX, ...), určitě jich bude víc. Samozřejmě záleží co v tom chceš chodit, pokud to máš jako prašanové přibližovadlo tak je to celkem jedno.
    Jinak pokud s tim chceš fakt vysoko je téměř nutnost mít stoupací železa aka haršjazny (přidělávaj se většinou zespodu na vázko) a k tomu mačky v batohu (přidělávají se na boty když sundáš prkno - pro normal snb boty potřebuješ turistické mačky).
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    TOX_MAS: karakoram se zeleza zahaknou zespodu na vazani a zamkne se tim zamykacim barem. a pak se to da zvednout na prvni i druhej stupen a dole se to da zamknout
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    NAILER: tušim že myslí vyšší podpatek + mačky.
    NAILER
    NAILER --- ---
    TSTONE: tyjo, na vyšším chodím dost často, ale mam pomoca skiny, tak tím možná kompenzuju jejich grip :-)
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    TSTONE: diky, podobny zkusenosti/nazory potrebuju slyset, zatim mam prilis malo vlastnich zkusenosti a rad bych koupil system, kterej mi bude sedet, na prvni dobrou... vecer se dam do pocitani a jsem zvedavej, co z toho vyjde. Tyhle reserse nesnasim, ale na svahu to pak clovek oceni...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam