• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    TSTONE: hele a myslis ze to chozeni je nejaka technicka zalezitost ze to jako nezvlada kazdej? a ze ti pomuzou silny nohy kdyz to klouze? urcite bych radsi pouzival moje silny nohy a plejtval energii nez si poresil aby to neklouzalo. proste nejak postradam informacni nebo jinou hodnotu tvyho prispevku.
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    TSTONE: myslim ze tahat prkno na nohach co nejdyl to jde je lepsi nez se s tim od pulky kopce tahat na zadech s mackama na nohach.
    TSTONE
    TSTONE --- ---
    TOX_MAS: jn jednou si zajel do Tater a hned je z toho obecná pravda, možná je tam někdo potřebuje někdo ne, možná neumíš chodit nebo slabý nohy. Tvl vyšší podpatek a haršajzny to už je fakt lepší jít do maček.
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    TSTONE: Stacila jedna navsteva Tater, a je jasny, ze funkci harsajzny ocenim pri jakymkoliv nastaveni podpatku. Me bohuzel pri vyssi pozici temer nezabiraj, ale i to malo je o dost lepsi, nez nic (vyzkouseno, kdyz se mi jedna macka vysrala).

Takze rada pro ostatni: pokud vas zajima cokoliv jinyho nez "krkonosskej splitboarding", urcite bych nechodil do vazani, ktery nepodporuje harsajzny pri vysunutym podpatku - alespon trochu v obou pozicich. Kdyz tam ta podpora harsajzny je, vydupes i dost prudkej svah, kdyz ne, musis do macek...
    RODWY
    RODWY --- ---
    ALMO FILM’S COMFORT ZONE – PART 5: SPLIT MISSION LOFOTEN - Splitboardmag
    http://www.splitboardmag.com/almo-films-comfort-zone-part-5-split-mission-lofoten/

rad bych v dubnu vyrazil na Lyngen Alps pripadne jizneji dle podminek,kdyby se chtel nekdo pridat.)
    pravdepodobne bydlik z pujcovny nebo van a stany..
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    kdyz by nekdo chtel, tak v HUDY maj ted vyprodeje, nejen na pasy..

Alpinist LT Mohair Skins 100 mm, Skialpové pásy G3 | Hudy.cz
    https://www.hudy.cz/.../g3-alpinist-lt-mohair-skins-100-mm,100060476-blue-red.html?&fS=1&fCol=winter
    RODWY
    RODWY --- ---
    "spam"
    nabizim renovaci lepidla stoupacich pasu do sire 150mm...
    material:G3 Renew na prenosne folii...
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    id OT_ co ma stejnou kombinaci potvrdil, ze ta vule ji minimalni, par mm.... takze ten bracket mam velky :(

nemate nekdo doma navic? :)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    NAILER: nojo, co tak sleduju na netu ruzne videa tak to fakt mam siroke, ta mezera tam ma byt minimalni :( ...doma to zmerim presne, ale ten DIY bracket ma nejspi jiny rozmer nez klasicky :( ...poslali to blbe
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    MAESTRO_007: jestli rozumim bodu 2 spravne, tak je to esteticka blbost kterou nemusis resit. jakoze ten hacek je tam vytrcenej kdyz jdes s pasama.
    NAILER
    NAILER --- ---
    MAESTRO_007: no tak to je moc, mně se to na sparku hejbe o zlomky milimetru :-)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    NAILER: doma to zmerim, ale cca do 1cm. regulerne s vazanim pohybuju doprava/doleva

jedine co si ted uvedomuju, ze mi poslali misto klasickeho Touring Bracket tu DIY verzi... protoze tam mam ty "matky" k tem sroubum... tam by snad ale rozdil v rozmerech byt nemel, protoze ten jejich slider je vlastne stejny jako u toho split vazani (asi :)

Voile Touring Bracket: Voile
    http://www.voile.com/voile-touring-bracket.html
    Voile Touring Bracket - DIY: Voile
    http://www.voile.com/voile-touring-bracket-diy.html
    NAILER
    NAILER --- ---
    jak velká je ta vůle mezi bracketem a vázáním?
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    // tak uz to mam doma vsechno, smontuju to a dve veci me rozrusily :)

1) kdyz nasadim vazani (SP Fastec) do te Voile spicky (touring bracket), tak se s vazanim da pohybovat doprava/doleva, jak kdyby ta spicka byla velka (siroka). To je normalni? doufam, ze jo, ale nevadi to? :(

2) a pak spis takovy detail, koupim prkno burton a k tomu G3xBurton pasy, at to spolu pekne sedi ze... ale kdyz nasadim pasy, tak uz nemuzu na spicce prkna ten hacek pro spojovani dat do "bezpecne" polohy (zacvaknout) pres ten klip z pasu :) ...bud to mam divne nasazene nebo je to nedomyslene trochu

pritom mam tu standartni, ne tu sirsi "light rail"
    RODWY
    RODWY --- ---
    NAILER: tuba je na opravu!na renovaci to chce pas s prenoskou.)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    RODWY: haha,45 metru:)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    RODWY: zajimavy,fakt!Mas ale pravdu,potrebuju cca 130mm.
    NAILER
    NAILER --- ---
    lepidlo mam v tubě a už 2 roky to nanáším :-D takže tohle bych bral...
    RODWY
    RODWY --- ---
    TOX_MAS: mam 44.5 vs 252mm
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    KUHL: cokoli co ma oznaceni RAS.(removable airbag system)Je to od snowpulse(mammut ho pred par rokama koupil)Dela to i Scott atd...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam