• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    Místo pro všechny kdo vědí že ten pravý snowboarding najdou za hranicemi lyžařských center,pro ty kteří nechtějí platit za permice,pro závislé na prašanu,pro ty co si přičichli k tomuto rychle rostoucímu sportu...Výbava,terény,fotky,videa,bezpečnost,tips n tricks.
    rozbalit záhlaví
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    RODWY: tvrde na chozeni nebo na jizdu?

ja si od toho slibuju vetsi stabilitu ve vystupech a pri jizde si vazani dotahuju na krev... ale uvedomuju si ze moc tvrde boty vlastne rad nemam :-)
    RODWY
    RODWY --- ---
    MAESTRO_007: ja je dal pryc,byli na me moc tvrdy!
    nakonec jsem poridil novou vlozkku do imperial..
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    TOX_MAS: jj, tak to je dobra zprava :)
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    MAESTRO_007: jestli myslíš Tourist, tak je má parťák. Taky přešel z Rulerů a velmi si je chválí.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    /mate nekdo Burton Touring boty? ..ja mam Rulery a spokojenost, ale chce to upgrade na splita... takze se divam po tehle..
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    Když už se tu řešily ty pásy, poradíte mi někdo, který budou nejlíp držet ve větší kose, třeba -30 až -40? Chtěla jsem si koupit bezlepidlový, ale kdosi mi tvrdil, že v chladnějších podmínkách moc nefungujou.
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    Ahoj, příští týden ca. úterý večer-pondělí se chystáme na asi poslední trip sezóny, chceme do trochu větších hor & chytit ještě nějaký steeps, pokud podmínka dá. Výhledově tedy reffugio d'Argentiere u Chamonix. Zatím jsme dva a sháníme dalšího 1-2 lidi, jak kvůli cestě, tak ledovcům atd. Kdyby se tu někdo našel, dejte vědět!

Pic related, poslední výlet někde v okolí Matterhornu, vlevo vzadu "náš" velikonoční kuloár. Ano, jezdíme často s lyžařema, prknaři se do těch hor moc nehrnou ;)
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    nechcete nekdo Voile harsajzny na takovy to zakladni vazani s pinem? kamos je sehnal z druhy ruky v Rakousku a privezl mi je, ale potrebuju jinej typ, mam Speed rail. na cene bychom se dohodli, Praha.
    CYRIL
    CYRIL --- ---
    MAESTRO_007: skluznice je navoskovana furt stejne.... proste stary lep.... ty pas uz maj neco za sebou..... ale stejne stary pasy stejny zachazeni furt +- fungujou...

asi je to tim skladovani ale de mi o to ze chci pasy co se nemusej skladovat v nakejch super podminkach... jiny pasy jako ciste od burton,scott, armada etc vydrzeli dyl.... nebo si to myslim a tady na nyx si to zkousim pres Vas mili drazi overitr...

trochu me to mrzi pac Gs sou sprahli s burtonem a trochu sem jim veril.... bud asi obnovit lepidlo nebo vase typ na levny pasy? budget mode...
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Rikam si tak zda to neni G3 problem?
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    ja mam teda v sezone dnu min, ale mne zatim drzi G3/Burton treti sezonu, lepi uz hur a lepidlo zustava na tom oddelovacim igelitu a mam pocit ze prave po tom skladovani :-) ..o novem lepidle zacinam uvazovat a nemuze na to tvoje lepidlo na skluznici mit vliv i stav skluznice?
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    CYRIL: tak taky jsem je soupnul do cizi lednice,neb jak vis s moji lednici to je podobne jako s tou tvoji:)
    RODWY
    RODWY --- ---
    CYRIL: me to novy lepidlo funguje lip nez original:)
    CYRIL
    CYRIL --- ---
    RODWY: to ti taky moc dlouho nevydrzeli... mas g3? 2 roky na pasy nic moc teda

batoh na jarnim slunicku a podobny rady sem v praxi malokdy videl ze by bylo realny nak dodrzovat...
    pasy v prubehu dne nevysysis skoro nikdy.

NOMAAD:skladovat v lednici pres leto neni bohuzel pro me realny...

... nevim jestli it zas do G3 nebo koupit obnovovaci lepidlo nebo ty novy nano pasy.... obnovovaci lep stoji 50eur a sem k tomu skeptickej musi drzet jak novy aspon min sezonu aby se to vyplatilo...
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Me se to na G3 taky stalo,od ty doby davam na leto do lednice a cau.
    RODWY
    RODWY --- ---
    CYRIL: nejde jen o mimosezonu,ale treba batoh na jarnim slunicku atd!
    problem je,kdyz je ulozis a nejsou dostatecne suchy.)

jinak me po dvou letech zacalo degradovat a po 2,5pul jsem dal radsi novy lepidlo
    CYRIL
    CYRIL --- ---
    RODWY: jak skladujes ty?
    RODWY: ?
    RODWY
    RODWY --- ---
    CYRIL: pripadne G3 pasy za VOC
    RODWY
    RODWY --- ---
    CYRIL: to je skladovanim pasu.)
    mam novy lepidlo na prenosne folii,kdyby jsi chtel...
    CYRIL
    CYRIL --- ---
    G3-Burton . 170eur / 2015-2016 / cca 45 dnu za sezonu celkem 135cca skladovani-srolovany v pytli ve skrini, nic spesl / ...lepidlo na skluznici vymena nutna
    CYRIL
    CYRIL --- ---
    co si tu udelat takovej prehled jak dlouho vydrzej pasy nez kupujete novy... zkratka zjistit jejich spolehlivost a zivotnost...

me se na burton G3 pasech rozteklo lepidlo a zustava na skluznici. u jinejch pasu sem se s tim nesetkal a chci zjistit jestli to byla spis vina skladovani pres leto nebo konec zivotnosti... posledni sjezd lonsky sezony v klidu a prvni sjezd letos byl uz s lepidlem na skluznici,,, pripadne pouzivate nekdo ty bezlepidlovy vakuovy nano super hi tech? na splitboard? nebo i na ski turing?

typ,znacka,vyrobce , cena ... / rok zakoupeni ... / ... pocet dnu pouzivani za rok cca a skladovani pres leto. / celkovy stav

snad to takle dava nejvic smysl...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam