• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    Místo pro všechny kdo vědí že ten pravý snowboarding najdou za hranicemi lyžařských center,pro ty kteří nechtějí platit za permice,pro závislé na prašanu,pro ty co si přičichli k tomuto rychle rostoucímu sportu...Výbava,terény,fotky,videa,bezpečnost,tips n tricks.
    rozbalit záhlaví
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    ZSIS:
    OT_:
    díky moc za tip ještě jednou - ten Colltex by byl moc krátkej, ale Kohla Multiclip v pohodě - pokud se člověk vykašle na jejich matici a natluče to normálně na konec pásu, tak to nevypadá sice tak pěkně, ale prodloužení je reálně 20-22 cm a funguje to v pohodě, nic nepadá...
    Já jsem strašně šikovnej, takže jsem to tam poprvé natloukl samozřejmě blbě - takže potvrzuju, že se to dá i recyklovat :) Ale musí si dát člověk trochu práci s narovnáním těch zoubků, což bude složitý podle toho, jaký nářadí máš po ruce.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    TOX_MAS: no, oni to jsou takovy integrovany hacky, ktery pak kladivem priklepnes. to je z jednoho kovoveho dilu. asi by se to dalo zas otevrit a naklepat znova, ale kvalitu spoje to asi moc nezlepsi, imho.

tak jsem ti to jeste jednou vytahnul a vyfotil. leatherman ma 20cm, podle toho by se to melo o fous vyjit. zkus jim napsat, jestli k tomu treba nedavaj delsi pasky, kdyz to potrebujes na splita.

TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    ZSIS: Díky! Tohle je dobrý řešení, v ČR se to prodává na spoustě míst kolem 5-600czk ... jen teda problém u mých pásů je, že končí ca 20cm od tailu a v nějakém popisku jsem se dočetl, že to prodlouží délku pásu "až o 12cm" :( Podle tvý fotky bych řekl, že by to mohlo být i víc, ale bůhví. U toho Colltexu se o max. délce nejde dočíst nic, jdu hledat a volat :)

Apropo proč bys to nemohl ještě předělat? Stačilo by sehnat ty hřebíčky nebo nýty nebo čim to máš přidělané, nebo..?
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    TOX_MAS: mam priom ty pasy kohla. clovek si je musi sam zkratit, pristrihnout a naklepat tam ty uchyty. funguji dobre, nemohu si stezovat.
    ...
    [teda, kdybych to delal znova, tak bych se moc nebal, a vzadu ty pasy ustrihl trosku kratsi, abych tam mel vuli na "napnuti" ty gumy k patce. jak jsem to nechal delsi (protoze delsi pas=vic gripu, neasi), tak uz ted nemam zadny dirky na vetsi napnuti, tak na jedny strane tam ta patrka nesedi vzdy tak fest. ale kdyz to clovek neposere jak ja, tak to bude v pohode.]

prilozil jsem obrazek detailu, jak to pak vypada. ano, opravdu jsem ten pas mel zkratit o neco vic.

OT_
    OT_ --- ---
    TOX_MAS: JJ, přesně tohle.
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    ZSIS: díky! Máš to vyzkoušené? Tohle tuším mají v Hudy, jen jsou to dva artikly a stojí dohromady docela dost přes litr, žádná láce na test naslepo :/

MAESTRO_007: tyhle pásy jsou asi fakt oldschool/US model, nemají hrazdičku, ale dva takový háčky... působí to docela nedůvěryhodně už ten předek... :)

OT_: máš na mysli prosím tohle? To by bylo nejlepší protože nejlevnější řešení, ale je to přesně ta "lyžařská" věc tuším... díky za referenci!
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    PEPO: občas se na ebay objeví nový kousek za ca. 500 + "ušetříš" za puky, které tam jsou součástí balení. Ale až pozdě jsem viděl, že to stejně máš vyřešený :) Ten rozdíl není nijak dramatickej a všechno se jednoduše vyřešilo hrotem hůlky - ale když někdo má třeba hodně neprokrvující se ruce, tak každá minuta, kterou netrávíš handlingem, je myslím dobrá :)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    TOX_MAS: ideální kdyby dozadu pásu šlo dát to co bývá u lyží vepředu a to tu "hrazdičku" na špičku lyže. Některé pásy mají předek a zadek kompatibilní a šlo by to prohodit/vymenit
    OT_
    OT_ --- ---
    TOX_MAS: Mám Colltex pásy s Colltex tail clipem, který je taky IMHO původně na lyže. Protože mám klasický tvar fošny (takže celkem šikmý tail), občas clip sklouzne, ale nic tragického. Až si na to někdy vzpomenu dříve než na sněhu, potuním lehce fošnu v místě dotyku s clipem gafou, ať je tam větší tření.
    PEPO
    PEPO --- ---
    TOX_MAS: to asi je možný... ale plum stojí o 260€ víc... na to už nebyly peníze... tak uvidíme... ;)
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    K tomu Solutionu jsem dostal i pásy - starý Montany bez přidělání tailclipem na patě. Docela bych ho tam chtěl dodělat a moc nevím, jestli blbě hledám, nebo... Řešili jste to někdo prosím? Našel jsem nějaké tailclipy od G3, ale u nich se píše "jen na G3 pásy" - a zbytek je vybavení pro lyžaře, který se bojím, že na splita nepůjde (jinej tvar tailu lyže a splitu). Díky za rady případně!
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    PEPO: někde jsem četl, že canted jsou lepší pro hodně širokej/kačer stance, normální pro normální... tuším :) Názory se hodně liší a nikoho známýho, kdo by jezdil canted, kolem sebe nemám. V pár diskuzích zaznělo, že canted jsou trochu horší na nasazování, tak jsem zvolil normal.

Já si teď pořídil starýho Solutiona jako kameňáka, 164cm (měřím 180cm). Taky jsem se trochu obával, ale je to super deska a zdá se, že fakt hodně allround. Prašan top, zmrzlá plotnovatá sjezdovka taky dobrý... Hovercraft ale najetej nemám.

Apropo teď jsem měl konečně možnost zkusit ten Tesla T1 systém (Surge, Arc atd.) a v porovnání s Plumem to nehezky namrzá.
    PEPO
    PEPO --- ---
    tak ja koupil nakloněný plastaky voile... pac jsem se docetl, že se šrouby na tech kovových povolují... no uvidíme...

už mám objednáno! :D

komplet set Jones Solution + Spark Surge + Jones pomoca skiny = 1400€....myslím, že bratru dobrá cena.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    PEPO: Mel jsem nakloneny plastaky voile a pri kresi mi ruply. Tak ted mam rovny, kovovy. A rozdil nevidim.
    PEPO
    PEPO --- ---
    MAESTRO_007: ok, asi je vezmu nakloněný....

větší než 169W nedělají... myslím, že to bude cajk...

OT_
    OT_ --- ---
    Vím, že tu s SP moc úspěchů nesklidím, ale tvl ani ne za pět litrů:
    Buy SP Multientry 2022 Splitboard Bindings online at Blue Tomato
    https://www.blue-tomato.com/en-CZ/product/SP-Multientry+2022+Splitboard+Bindings-581736/
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    PEPO: puky mám rovné, ale vozím nohy hodně od sebe a možná by mi ten úhel pomohl. Cítím že je mám moc "nakolmo" když do toho lezu :-)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    PEPO: ja mám 189/90kg a Burton Landlord 168. Delší se už nedělal a myslím že by mi to nevadilo kdyby byl delsi. Mrkni na nějaké tabulky velikosti, by to orientačně měli mít vypsané.
    PEPO
    PEPO --- ---
    DABE: MAESTRO_007: takže myslíte 169w ?

ještě se zeptám, máte puky nakloněný, nebo rovný? k čemu je to případně dobrý? jsou ty 3 st. znát?

díky
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    Jj 90kg + vybavení oblečení to je hned 100
    Taky bych bral delší
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam