• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    Místo pro všechny kdo vědí že ten pravý snowboarding najdou za hranicemi lyžařských center,pro ty kteří nechtějí platit za permice,pro závislé na prašanu,pro ty co si přičichli k tomuto rychle rostoucímu sportu...Výbava,terény,fotky,videa,bezpečnost,tips n tricks.
    rozbalit záhlaví
    PEPO
    PEPO --- ---
    DABE: MAESTRO_007: takže myslíte 169w ?

ještě se zeptám, máte puky nakloněný, nebo rovný? k čemu je to případně dobrý? jsou ty 3 st. znát?

díky
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    Jj 90kg + vybavení oblečení to je hned 100
    Taky bych bral delší
    DABE
    DABE --- ---
    PEPO: ohledně prkna asi neporadím.
    u délky bych však doporučil jít do delšího. Měřím 184, jezdím 169 a velká spokojenost (trochu jsem se té délky obával)

Můžu taky posloužit dojmy ohledně low-end modelu vázaní Grizzly od Karakoram. Kromě bočních šasi z plastu je to vlastně totožné jako Nomad.
    Oproti loňské zkušenosti s Union Expedition jde o neuvěřitelně velký rozdíl. Přitom jde o skoro stejnou investici:)
    PEPO
    PEPO --- ---
    Cus, tak bych si potřeboval utridit myšlenky a rad si poslechnu další názory...

Vybírám mezi Jones Hovercraft a Sollution...

Sollution mi přijde jako větší allrounder, s hovercraftem asi bude větší sranda v prasanu, bude hbitejsi... někde jsem četl, ze na tvrdém sněhu, kruste ale nepodava takový výkon... jaký bude mít ten hovercraft pop, když má tak krátký tail?

Nemáte někdo zkušenosti?

A velikostne? Měřím 190, vážím 90...

U hovercrafta 160, Sollution bych počítal 165w...

Vázání přemýšlím Spark Surge...

Tady mají 20% slevy na cely sety...

Splitboard Set frei konfigurierbar zu -20% von Jones, Burton , Prior, Völkl, Arbor, Voile, Rossignol | Splitboards Europe English
    https://www.splitboards.eu/english/splitboards/jones/916/splitboard-set-jones-21/22?c=134#actual_config
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    VIRUS31: :D tak, ja nevim... ja treba do stromu moc nejezdim, a Spark zatim drzi celkem dobre.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    NAILER: jednou jsem spadnul do diry, podruhy jsem se prerazil o strom.. ted mam poskladany "treti" vazko z tech predchozich dvou.
    NAILER
    NAILER --- ---
    VIRUS31: Jak? Mně se to stalo třeba po 8 letech... Vzal jsem nový baseplaty bez děr a spokojenost :-)
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    NAILER: je to kram. Sam jsem 2 tyhle derovany baseplaty ohnul.
    NAILER
    NAILER --- ---
    VIRUS31: To nevím, asi to už bylo dýl. Nešlo to vázání pořádně nasadit už nějakou dobu.

MASTEJ
    MASTEJ --- ---
    Sorry za další spam... Ale nemá někdo zkušenost s těmahle pásama? Dají se nebo ne? https://www.stoupacipasy.cz/pasy-na-splitboard-hotmelt/?variantId=504 Díky
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    JARDAK: Doporucuju mit mekky turovaci boty, ja mam Atomic Backland Pro a k tomu vazani Phantom - na webu Phantomu vyslovne uvadi, ze jiny boty nez Backlandy, Dynafit TLT, Arcteryx Procline, anebo jejich vlastni modely nedoporucujou. Jezdi se v tom jak v pohadce, flex je dostatecnej a v traverzech/pri sjezdu mam mnohem vetsi pocit kontroly. Prkna jsem si koupila od Gary ve slevach, jedno Enduro a jedno Safari. Zatim mam ozkouseny jen Enduro a je super.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    ZSIS: je to plast, urval jsem jeden zoubek, kdyz se mi smekla noha ze stopy do hlubokyho snehu.

St Anton am Arlberg – sobota – https://en.mapy.cz/s/polegabuzo

JARDAK
    JARDAK --- ---
    SUVA_: ja jsem v lyzakach zacinal a pamatuju si jak to bylo neohebny a tvrdy. urcity veci s tim nesli. na druhou stranu to prkno bylo spis slalomovy. jak to je s tim flexem vazani i bot? pomaha tomu ten spesl ctyrdilnej baseplate? ukazes nam tvuj setup vcetne bot? :)
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    ZSIS: Plnohodnotny lyzovani z toho nebude nikdy, ale vcera jsme zrovna sjizdeli docela prudkej svah a musim rict, ze jsem kamosovi ten locker zavidela.

Nicmene tvrdy boty se osvedcily taky, poprvy jezdim na hard setupu a je to naprosto skvely! Neverte zadnejm poveram o tom, ze lyzaky kazi pozitek ze sjezdu anebo ze jsou nepohodlny, naopak.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    VIRUS31: oh, povypravej! sam premyslim nad tou soucastkou. nevim do jake miry to je delane na plnohodnotne "lyzovani", na druhou stranu, neni to zadarmo a na co by to byla jinak..
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    SUVA_: z jakyho materialu je ten locker? Ja dneska v runoutu zlomil toho od sparku.. cca po 20 vterinach pouzivani )
    MASTEJ
    MASTEJ --- ---
    SUVA_: Díky, za neocenitelné info z terénu... Právě dost přemýšlím že do něj půjdu...
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Ten step locker jde i na spark, ted jsem ho tam dodelaval.
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    MASTEJ: Kamos si ho ted poridil a je s nim spokojenej, ale je to prvni sezona, takze vydrz soudit nemuzem. Kazdopadne je nadsenej, ze i ve walk mode se da uchytit pata, takze se s nim lip "lyzuje".
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    NAILER: jak jsi to zlomil? Nebo spis pri cem se to stalo?
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    kdybych kupoval pro sebe a koukal po Sparku, tak určitě volím Surge. ALe zatím jsem naštěstí spokojenej s Plumem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam