• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    MAESTRO_007: harsajzny je dobry mit kdyz je to zmrzly a nekde traverzujes. Macky pak nasadis kdyz jdes kolmo nahoru nebo nekde lezes a teren tak strmej ze to nejde se splitem na nohach a svah je zmrzlej ze do toho nevykopnes naslap. Harsajzny pouzivam docela casto, macky mam ale na skiture jsem jeste pouzivat nemusel. zalezi co chces delat kde chodit atd. Pokod chodis klasicky tury bez lezeni tak bych doporucil mit harsajzny vzdycky v batohu. Sundavat split kvuli traverzu a jit pesky se mi nezda jako dobrej napad.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    někdo zkušenosti s haršajznama/crampons do vázání a mačkama na boty? Doporučení konkrétní?

Zatím jsem se vždycky obešel, ale občas by se hodily. Sněhu málo a víc jezdím do větších hor a tam to bez nich nejde. Traverzovani na splitboardu je hrůza, tak si říkám, že bych to radši řešil mačkama na boty, které navíc využijí i v prudkém výstupu ve žlabu atd. Někdo něco? :-)
    NAILER
    NAILER --- ---
    Mám tu pár náhradních dílů na Spark, baseplaty na T1.

MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    WASHO23: Burton Landlord + SP Fastec Split vázání + G3 pásy.

Ale asi ho nechám, ať ho můžu dodělat někde na šutrech nebo někomu půjčit. Už to má hodně za sebou a neprodam to nějak extra dobře. Navíc místo opravy auta jsem ho dal do šrotu tak jsem ušetřil :-)
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    MAESTRO_007: no já zase když jsem teď po delší době viděl moje auto, tak si říkám že bude potřeba investovat někde jinde..... A co že je zač ten tvůj starej set? ;) Předpokládám že budeš prodávat když objednáváš novej
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    MAESTRO_007: netušíte? :-)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    Metusitr co je potřeba za typ lepidla na opravu G3 pasu? Po šesti letech je to potřeba už :-) ..kámoš opravuje skialpy tak mi může dát, ale nevím typ. Případně koupím originál no

G3 Glue Renew 150mmx210cm - lepidlo na folii | Boatpark.cz
    https://www.boatpark.cz/g3-glue-renew-150mmx210cm-lepidlo-na-folii.html

WASHO23: tak dík. Sem si to projel a už kupuju nový set celý :D ...já jdu do Burtonu, se starým jsem spokojený. Původně jsem hledal.taky něco hravého a univerzálního, ale dopracoval jsem se k tomu za ty roky, že potřebuju agresivní directional big moutain. Prostě něco čemu můžu věřit v těžkých podmínkách. Ať už je to Český les s mokrým sněhem nebo nějaký žlab. Ať se to neboří, drží směr a je to tvrdé hlavně. U délky naopak potřebuju co nejdelší, přece jenom mi přijde že v hlubokém sněhu se to ovládá líp a navíc s batohem na celodenní túru s lavinovou výbavou, pasama atd je pak ta váha jezdce hned o 10kg+.

SPYYDY: teď jsem ji taky pořídil a potom co jsi psal jsem čekal že bude málo "hluboká" ale boky a zátylek chrání pěkně :-) zatím spokojenost na hlavě v obýváku :D
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    WASHO23: hlavne by to melo mit camber pod nohama kvuli vyslapu...
    jeli jsme v Krko a chteli to dat az do udoli k potoku. a tam jsem skocil jakoby do traverzu a pri dopadu zavadil o zvednutej koren pod snehem. to me prehodilo dopredu a prkno se zlomilo u druhyho clipu ze shora. jakztakz jsem na tom mohl jeste odejit do civilizace :)
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    JARDAK: i ten Solution má rocker vzadu, jen vepředu větší ..
    "The Directional Rocker consists of a camber between the legs and a larger rocker at the nose than at the tail."
    je to právě kvůli tý "plavavosti" a abys neměl vzadu takovej vztlak a nebolela tě zadní noha.

a to Nitro se ti povedlo zlomit jak?

jak nad tím přemýšlím, u snb jsem taky váhal jestli investovat do nový capity a vyplatilo se páč jsem s ní spoko a mám ji od sezóny 18/19 !!! (a to krom covid roku jezdila opravdu poctivý sezóny...) takže se asi zase radši praštim přes kapsu za něco co je kvalitní a dlouho vydrží. bohužel moje oblíbená capita má splita za nějakejch 34k což už je na mě fakt mooooc ale věřim že Jones mě uspokojí
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    WASHO23: bylo to Nitro v camberu. nastesti jsem to zlomil a koupil Jonese. Ty prkna od Jonese budou vsechny dobry, ale kdyz na to koukam, tak Squash je true camber (nema to tu rockerovou spicku, ale zase diky tvaru by to vadit nemuselo) a Frontier ma rocker i vzadu, coz mi pripada trosku zbytecny, ale nejezdil jsem je. Solution je za me proste universalni do vseho. a na tom vylete nakonec potkas vsechno...
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    JARDAK: dík. A pro srovnání, co že byl ten bejvalej Split zač a co za vlastnosti ten Jones oproti němu má? Jinak ten solution by měl bejt nejprodávanější od Jones tak na tom asi něco bude...
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    WASHO23: miluju svyho Solution :) proti byvalymu splitu je radost i totalne mokrej jarni snih. na sjezdovce to nejezdim, ve vysokych rychlostech na pevnym podkladu tomu vibruje nose. ale ten prave ultimatne drzi splita nad snehem proste ve vsem. na sjezdovce me nebavi ani ten kolibkovej podelnej tvar, prijde mi to vratky, ve snehu jde ale zataceni samo. po ledu to jede taky dobre diky magnetraction (to je i na vnitrnich lyzich). mam 162w, 70kg, 182cm. je to fakt obratny. pri chuzi pri kazdym krokou vyjizdi spicka ze snehu. vetsi bych nechtel.
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    ahoj. prosim o radu
    připadá vám značka Jones opravdu o tolik lepší že se vyplatí si připlatit?
    nějak se mi nedaří najít bazarového splita tak koukám po novém
    jsem celkem kreativní jezdec, ale ve freeride to na switch moc neotáčím, tak koukám spíš po directional. normální snowboard mám 158 takže split chci stejný nebo asi i lehce větší (mám 180cm a kolem 75kg)
    zatím jsem koukal po těhle dvou. budu rád za vaše doporučení, zkušenosti a postřehy - bude to můj první split tak abych něco nepřehlédl
    Splitboard Jones Frontier | Snowboard Zezula
    https://www.snowboard-zezula.cz/splitboard-jones-frontier/pn-134350
    https://www.snowboard-zezula.cz/splitboard-nitro-squash-split/pn-130217

klidně navrhněte i něco jinýho, ale pokud novej, tak ideálně od zezuly páč tam mám nějaký slevy
    NAILER
    NAILER --- ---
    ARNAL: jo
    ARNAL
    ARNAL --- ---
    Má smysl řešit tvrdost vázaní 5 vs 8 poznáte rozdíl ?
    GNN
    GNN --- ---
    Prodám splitboardové boty Fitwell BACKCOUNTRY za 7700 Kč

Velikost: mondo 300, EU 45, UK 10½, US 11½

Boty jsou jako nové. Měl jsem je na dvou krátkých výletech, než jsem si ujasnil, že potřebuju o číslo menší (ty mi sednou a nemůžu si je vynachválit). Zakoupeny v únoru 2022, takže jsou ještě přes rok v záruce. Možno vyzkoušet ve Vrchlabí (případně po domluvě jinde na Trutnovsku/Semilsku).

Víc na https://sport.bazos.cz/inzerat/161485767/fitwell-backcountry-300.php

SUVA_
    SUVA_ --- ---
    Jak rikas.

Uz jsem si koupila Scott Couloir Freeride. Kdyz se vynda polstrovani, vypada jako vcelku pekna univerzalni helma. Po vyzkouseni podam report.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    STARCHY: ta vypadá pěkně. Ale šlapat do kopce nebo lozit bych vtom nechtěl :D
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    VIRUS31: Je fakt, že já mám třeba tu Petzl Meteora a je super, ale z boku i zezadu mi přijde chráněná o dost míň, než jsem čekal, na to, že je certifikovaná na skialp.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam