• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    MAESTRO_007: hele skialpovy lyzaky jsou na chozeni dost v pohode, podrazka dobra sedi to na noze ses v tom pohyblivej...ted sem z rovna videl post jak borec sel na dachstein z ramsau ve skialpovejch lyzacich a v tendle cas narazis na snih asi tak po 4 hodinach chuze
    OT_
    OT_ --- ---
    Splitboardisti:) naštěstí dopadli dobře:)
    Prvá trojka tejto zimnej sezóny = 2 lavínové nehody v jeden deň. | Stredisko lavínovej prevencie
    https://rescueservice.sk/?p=9832
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    SUVA_: ma je přítelkyně a vůbec si nestěžuje na pohodlí, takže to vím že jsou pohodlné líp než kdybych je měl na noze :D

...já jezdím na hory i vlakem třeba, několik přestupů atd. Jedu to celé ve snb botech, chodím sněma nástup na túru 10km po hlíně/asfaltu. To v těch lyzacich prostě jít nechceš. Takhle jsem to myslel.
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    SUVA_: na tury kde je treba lizt jsou jednoznacne lepsi ty lyzaky slapaci a i na traverzovani...ale jak sem psal, kdyz uz si navlecu lyzaky tak du s lyzema
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    MAESTRO_007: Mam presne ty samy a myslim, ze o pohodli snb bot mluvi jen ti, kteri nikdy nevyzkouseli mekky lyzaky s walk modem.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    SUVA_: na to jsem se už díval. Přítelkyně má na lyže boty Atomic Backland, sympatická bota měkká, asi bych si to dokázal představit na prkno, ale zůstanu u klasických SNB bot, výhody/pohodlnost zatím prevazuji. Možná v budoucnu časem :-))
    6KRTEK6
    6KRTEK6 --- ---
    Ahoj mam navic tyhle Plum harsajzny 145mm, kdyby se nekomu hodily, za 2.000,-
    Rossignol Plum XV Crampons
    https://www.backcountry.it/en/splitboard-crampons/200-12424-rossignol-plum-xv-crampons.html#/10-width-wide
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    SUVA_: zajimavy, neznal jsem.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    LOJZIKOVO: Aha, já si vybavil jen Travisovy DC, Xavierovy DeeLuxe a předpokládal jsem, že bude mít i něco Burton. Očividně je ale po big mountain hardcore alpinist split botech velká poptávka :)
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    SUVA_: takze jezdej se skialpovejma botama? hele na to mam lyže :-D
    VIRUS31: ten system prendavani je nic moc, staci trocha snehu a bojujes, za me Spark RD nebo novy Voile mnohem lepsi
    AUDIAC: to dela uz kdejaka znacka, kluci si pochvalovali Northwave Domain CR ty sou dokonce na automaticky macky, ja mam Fitwelly Freeride sou tvrdy ale dobry a jsou na poloautomaty
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MAESTRO_007: A když už je budeš kupovat, tak ideálně 12 hrotý a ne hliníkový, ale ocel. Hliníkáče používaj závodní skialpinisti kvůli váze, ale jednou s nima půjdeš přes pevnej podklad a hroty půjdou do háje.
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    VIRUS31: Phantom M6 :) z celkoveho poctu dvou lidi, co znam a jezdi je, jsou spokojeni oba.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    AUDIAC: chápu, díky, chci reminkove :-)

LOJZIKOVO: mám SP vázání
    SP Multientry Split 22/23 Snowboard Binding shown in Black – SP Bindings
    https://sp-bindings.com/collections/multientry-split-22-23/products/multientry-split-black-22-23

harsajzny na to jsou tyhle
    SP Crampons silver – SP Bindings
    https://sp-bindings.com/products/crampons-silver

Jsem sním spokojený, ale je docela měkké a už ho mám dlouho. Mam rád Burton a uvažuju o novém Hitchiker vázání, dělají to se Sparkem. Hodně se mi u toho SP líbí mod na chůzi, není to tak dotahle a dobře se vtom chodí. U toho Hitchiker/Spark podobná možnost není, tam se to dá ladit jenom povolením/dotažením přezky jestli to chápu. Nějaké připomínky proč tohle vázání ne? :-)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MAESTRO_007: Akorát tyhle jsou poloautomatický, tj. Potřebuješ mít na patě tvrdou plastovou drážku. To maj tak dvoje/troje snb boty co tak vím. Pro běznýho smrtelníka jsou lepší klasický řemínkový
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    LOJZIKOVO: Karakoram spatnej? .. je vlastne nejaky vazko, na ktery nejsou stiznosti? )
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    K mackam.. cekam az mi prijdou Petzl Vasak (flexlock).
    LOJZIKOVO
    LOJZIKOVO --- ---
    MAESTRO_007: co mas na splitu za vazani? Ja mam karakorum a neni to uplne idealni co se tyce asi tak vseho :D a stejne nakonec chodim spis s lyzema, jen na prasan a pekny sjezdy beru split. Macky mam petzl irvis hybrid, takovy vsestrany na lyzaky, na boty na VHT. Musis mit ale boty na poloautomaty nebo automaty
    OT_
    OT_ --- ---
    MAESTRO_007: Já mám tyhle za dvojku:
    NEVIS FLEX - Crampons | Climbing Technology
    https://www.climbingtechnology.com/en/outdoor-en/ice-axes-and-crampons/crampons2/nevis-flex

Jsou kupované na doporučení ostříleného horského vůdce. Primárně teda na VHT, ale na snb boty jsem je taky zkoušel a jde to, obzvláště když bych je podle Xaviho tipu trochu roztáhnul.
    OT_
    OT_ --- ---
    Btw. možná nosím dříví do lesa, ale doporučuji celý ten yt kanál How to XV. Xavi je machr:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam