• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NOMAADSplitboarding. Backcountry addiction
    Místo pro všechny kdo vědí že ten pravý snowboarding najdou za hranicemi lyžařských center,pro ty kteří nechtějí platit za permice,pro závislé na prašanu,pro ty co si přičichli k tomuto rychle rostoucímu sportu...Výbava,terény,fotky,videa,bezpečnost,tips n tricks.
    rozbalit záhlaví
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    WASHO23: Oukej, to je trochu jinej level 😄 nicméně mít v rukou “rozumný” dítě s helmou, který ví, co se děje, vs mimino na zádech, který v případě průseru neodhodím do relativního bezpečí, je jiná hra. Každopádně chtěl bych mít někdy takový skills, že hecnu frontflip s prckem v náručí🤙
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    AUDIAC: okamžitě se mi vybavilo tohle. Vím, není to v krosně a už je trochu odrostlejší. Specielně mě baví např čas 0:40 :)
    Tandem Snowboarding Friends
    https://youtu.be/s3GMCJbrMGA
    NAILER
    NAILER --- ---
    OT_: Strč je na chvíli pod bundu.
    NAILER
    NAILER --- ---
    IHAY: A do čeho jsi ho oblíkl, aby neumrznul? :-)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    PEPO: zda se, ze fotky jsou za nejakym uctem/heslem, ja nic nevidim. az na to video teda. tak chodit podle tycek jsem mel taky nedavno :D jak to jde se psem, jak zvlada sjezdy?
    MAESTRO_007: do ted jsem to taky moc nechapal. do ted. mam "jen" dvoudilne zasouvaci, tak mi trosku trci nad batoh. v hustsich lesech to zacina byt problem pro sjezdu, musim se krcit vic nez by jinak bylo nutne. oparavdu blby bylo, kdyz jsem si posledne pri sjezdu na namzrlem snehu s vyssi rychlsti sednul (no, proste sem se vysekal), a tycka mi vytrjla gumove ocko a natrhla pres poprih kus batohu kde byla pridelana. v nejakem jeho videu doporucuje i Xavier mit hulky uvnitr. a Xavier je dost sympatak, musim priznat, sem ty videa moc neznal.
    PEPO
    PEPO --- ---
    sobota - ze Špindlerovky na Luční - polskou stranou...



    a potom nastalo bílé peklo... :D
    Shared album - Petr Pospíšil - Google Photos
    https://photos.app.goo.gl/7q11NVR8Nk2GPQA38
    PEPO
    PEPO --- ---
    minulý pátek - zlaté návrší...





    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    to vozeni v batohu je dobré na co? Napadá mě aby nenamrzaly, jinak samé nevýhody :-)

    Měl jsem nějaké 3 dílné noname, fungovaly dlouho, ale ohnul jsem je. Pak TSL 3 dílné, ty byly dobré, ale moc dlouhé, trčely trochu na batoh a to mi vadilo, teď mám Black Diamond 3dilné a naprostá spokojenost, jsou kratší než batoh, takže o nich nevím. Na všech páčka a nikdy nebyl problém, ani v -20 ve větru kdy zmrzlo všechno a Split ani nešel složit bez osekávání ledu
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    s hulkama jsem si uzil svoje, moje treti ultimatni jsou karbonovy Leki na tri dily. jsou trochu delsi nez ty skladaci a vozim je na batohu (s tim jsem nikdy nemel problem, v batohu bych ani nemel misto a muzu je hned sundat a pouzit). jsou to jediny hulky se kteryma jsem nemel nikdy problem.
    OT_
    OT_ --- ---
    OT_: + od té doby před sezónou ty závity kontroluju, jestli jsou dostatečně zašroubované:)
    OT_
    OT_ --- ---
    ZSIS: Tak netvrdím, že se to stává pořád:) Prostě když už je taková metelice, že ti namrzají i fousy, tak občas zamrznou i hůlky:) Ale už jsem vygooglil, že by mohlo pomoci to tlačítko lehounce namazat.

    Btw. jednou se mi ty compactory na horách i rozpadly na dva kusy (rozpojil se mi ten závit, spojující jednotlivé části bovdenu), tak pokud by se to někomu stalo, tak to během minuty vyřeší pomocí závitového ocelového prutu 5mm z hobbymarketu (šroubovákem to nejde, ani očko nenasadíš:)

    Haha když to tak po sobě čtu, tak se divím, že jsem je ještě nevyhodil, asi je prostě miluju:)
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    VIRUS31: Se zasouvacima hulkama s packou. Pri sjezdu je nosim na baglu pripnuty ze strany.
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Compactory (packa / tlacitko) mam a nezamrzly zatim ani jednou. Na bc ski mam ty s packou, ale ty zas nejdou slozit do baglu jak ty compactory. S cim teda jezdite?

    ZSIS: duct tape z obou stran.
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    Zrovna jsem chtela napsat, ze polejt zamrzly vazani cajem z termosky je vcelku normalni postup, pokud nemas caj, tak holt musis najit alternativu.

    Pravda, zmrzlyma hulkama spis vzdycky mlatim o sebe.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    OT_: guide ktery me zaskoloval vypravel o nejakem vazani, ktere u nej vypadlo pote, co ho musel na vrcholku pocurat, jinak by ho kvuli mrazu nerozebral.
    tak jestli ty hulky mas jinak moc moc rad... no, odlozim si to tady, jako takovou nouzovku.
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    OT_: hůlky s mačkacím čudlíkem pro zasouvání jsem vyřadil z výbavy poté co nešly zasunout už asi před 15lety. Slepá větev vývoje. Skládací hůlky jedině s páčkami.
    OT_
    OT_ --- ---
    Když je řeč o hůlkách, není nějaký trik na zamrzlé hůlky? Mám takové ty skládací do Z (Black Diamond) a když na nich namrzne sníh, občas nejde zmáčknout ten čudlík na zasunutí. Jako nějak extrémně mi to nevadí, sjedu prostě s hůlkou jako Xavi, ale přece jen...:)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    rax/heukuppe (A)
    no, moc snehu nebylo. zato kurva kruty (severni?) vitr. snih zmrzly (harsajzny, konecne!). ale pujdu zas, ne ze ne.
    uz vim, proc vetsina lidi doporucuje mit hole uvnitr batohu.. je ted trosku natrhly, po te co jsem si.. rekneme, svizne sedl. normalne sesit, nejake tipy?


    IHAY
    IHAY --- ---
    Ja jsem loni se synem na zádech šlapal. Měl asi 15 měsíců. Cesta nahoru v cajku, ale dolů jsme jezdili jen sjezdovku na Kněžickém vrchu. Do offpistu bych s nim na zádech nešel.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    PEPO: mam Ibex. fungujou, mame se radi. kdyz jsem shanel, tak jsem zadne neorigo nepotkal, i kdyz to zadna veda neni. na druhou stranu, porizovaci cena prkna, bot a vazani uz je stejne takova, ze ty zeleza beru jako dalsi investici ktera mi bude drzet roky. kor tahle soucastka, imho.
    PEPO
    PEPO --- ---
    respektive je potřeba koupit ty jejich Ibex, nebo budou fungovat i neorigo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam