• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTISHEKXiaomi a MIUI
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    MIKROM: zajimavy.. me mi2s bezne bezi 6 tydnu bez restartu a pohoda
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    MIKROM: úlet... U Xiaomi za 6 000 dokážu občasnej restart nebo bug přežít, ale u telefonu za skoro 20 000 bych se asi nesmířil s tím, že ho musím co chvíli restartovat...
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    rek bych ze ios bude asi stabilnejsi za cenu ze si nelze nic moc nastavit, na androidu je to daleko pestrejsi a roztristenejsi, takze je ruznych divnych chyb co se projevuji jen nekomu vice. zadny tel neni dnes bezudrzbovej a ty updaty alespon cloveka donuti ho jednou za tejden restartovat (setkal jsem se se samsungen s4 co prinesla pani na reklamaci (po par tydnech od nakupu) ze je naprosto nepouzitelnej, a to jsem neveril, odezvy systemu desitky vterin, samy padani aplikaci, no hruza.. restartoval jsem telefon a vse behalo tak ja to na s4 behat ma, pani ten telefon jela proste porad nonstop zaplej)..
    osobne mi2s updatuju pravidelne, a veci se rozesiraj spis vyjimecne. s tou ikonkou gps mi to dela taky, mail funguje podle me dobre, ale pouzivam ho jen z donuceni na pracovni exchange.
    uplne stejne jako tel, se dovedou podelat i aplikace po aktualizaci. swiftkey jsem musel min. tyden preinstalovat kvuli aktualizaci kdyz presli na free. atd..
    RUM
    RUM --- ---
    FARFELOO: je to jako s každým softwarem, který se vydává v pevně daný termín tj. přidají nějakou vychytávku, ale mezitím se zase občas něco rozbije, ale většinou jde o maličkosti... např. v ROMce co mám teď se místo ikonky hledání GPS pozice zobrazí generická ikonka "na všechno" jinak mi funguje všechno jak má kromě přihlášení se k účtu Xiaomi, což nedovedu posoudit, čím to je - někdy to lidem jde a někdy ne, ale nemá to vliv na funkčnost aplikací, protože to funguje skoro stejně jako google účet, takže na synchronizaci do cloudu. jako třeba v současnosti se soustředí hodně úsilí do nové aplikace pro email, který ale nefunguje v počeštěné verzi... já ale mám všechno na gmailu, tak používám i ofiko aplikaci od googlu a tak mě todle vůbec netrápí. nemá cenu to lámat přes koleno, dokud tu nativní apku na mail nedovedou do nějaké použitelné podoby.

    lidi na tom foru někdy píšou věcí... nenech se zmást, protože MIUI vychází na čím dál víc a víc telefonů a lidi často neuvedou, který telefon používají a tak to pak může vypadat jako globální problém, ale tak to není.

    hodně lidí píše, že verze MIUI, kterou mají oni ve svém mobilu je "ta poslední" použitelná, ale každej to má jinak...
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    RUM: A z čistě vlastní zkušenosti: jak často novej update rozbije něco, co fungovalo dobře? Tvoje rada totiž napovídá tomu, že si vyberu "míru stability, která mi vyhovuje", a ne tomu, že každej update něco spraví. Pokud updaty nežehlí jenom starý chyby, tak musí pořád přibývat nový funkce... Nedovedu si představit, co by to mohlo být (jsem zvyklej na novej systém 1x ročně a jinak skoro nic :-))
    RUM
    RUM --- ---
    FARFELOO: vybereš si libovolnou verzi ROMky, nějakou, kde nebyly nějaký otravný chyby typu - nevypne se displej po oznámení události v kalendáři a nic jiného už dělat nemusíš. pokud chceš mít od dalších updatů naprostej klid, tak stačí před nahrátím do systému modifikovat soubor build.prop (třeba přepíšeš poslední písmeno v texťáku za jiné) a pak ti to nebude cpát, že musíš updatovat a nebude to automaticky stahovat přes wifi další verze (bohužel to tak je napevno nastavené)
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    FARFELOO: minulý týden dostal mi2s oficiální cm11
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Ahoj, zvažuji koupi Xiaomi Mi2s. Recenze i komunita mě docela přesvědčují, že to je dobrá volba. Jsem ale nejistý v jedné věci: Jak moc jsou ROM stabilní? Updaty každý týden zní dobře, ale neznamená to, že je stále co žehlit? Jsem ze světa iOS a jsem zvyklý na to, že věci, které telefon má umět prostě fungují. Nemusí to být nejlepší řešení, nemusí to být nejlepší funkce, ale nemusím řešit každou chvíli support. Z fór MIUI mám ale pocit, že je potřeba se o telefon neustále starat (a právě proto ta komunita existuje v první řadě). Chtěl bych ho koupit přítelkyni, takže proto se zajímám o "bezúdržbovost"...

    A druhá otázka je: Dá se na mi2s nainstalovat vanilla android?
    SWIST
    SWIST --- ---
    Tak jsem se konečně dokopal k tomu, abych si pořídil novou SDHC a opravdu stačí pouze soubory ze staré karty přesunout. Zatím jsem nenarazil na aplikaci která by měla nějaký problém. Ale je pravda že zatím moc aplikací nemám..
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    AOTEAROA: oukej, takže chyba byla v tom, že se mi nechtěla načítat SD karta. postupně jsem zjistila že mi to neukazuje skoro nic, pak jsem ji párkrát vyndala zandala, pak ukazovala že je poškozená, tak jsem ji strčila do kompu a pak zase do Hongmi a už to zase funguje.
    a jak jsem byla navztekaná že nic nefunguje, tak jsem si konečně udělala ten ROOT přes tu podivnou zkratku.
    nicméně - USB aplikace mi stále nenapomáhá :D stále nepřipojím USB do kompu. malý progres tam je - jakmile appku nainstaluju a otebřu, problikne mi tam asi to co by se tam mělo ukazovat, ale okamžitě to "odjede" doprava a už to neukáže, kliknout na to nestihnu.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Aha tak moje blbost, sice jsem mel nahravat automaticky, ale uz jsem nemel co, a defaultne tam neni nic... :-) Akorat mi teda prijde, ze spatne slysim svuj hlas, resp. uplne jinak hlasite, nez volajiciho.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    TOOMIX: ne, to me ukaze ten samej adresar, prazdnej... zkusim vypnout ten automat a nahrat neco rucne
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    EVILMIND: tak zkus druhý úložiště ;) Jinak ukládání nahrávek ověříš lehce - zapni Záznamník, dej vpravo ty 3 vodorovný čárky, a měla by tam být položka "Nahrávka hovoru (počet)"
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    TOOMIX: aha, diky, tu jsem nasel, ale je prazdna, prestoze mam zaply nahravani vsech hovoru... to jeste prozkoumam
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    EVILMIND: MIUI/sound_recorder/call_rec
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Do jakyho adresare se ukladaji recorded calls?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MIKROM: (to ze je fat32 znamena ze tam nejsou zadna prava slozitejsi nez bezne souborove atributy)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MIKROM: jestlize aplikace uz mel nainstalovane, a na novou kratu je nakopiruje tam kde byly prve budou fungovat normalne. karta je preci fat32.
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    RAINBOF: tak aplikace jako apk se bude stejne muset nainstalovat a ta je imho beztak v /data/app a na ty karte jsou jen /data/data, ne?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MIKROM: jasně tak to budeš mít určitě pravdu... (...)
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    RAINBOF: nemyslím si, ale nikdy jsem nic na kartě neměl..
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    RUM: number fixer nebo tak nějak. Zelená ikonka s náplastí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam