Prosím o radu...
Před nedávnem jsem si koupil mi2s z iBuygou. Na interním úložišti byl v rootu soubor xiaomi.eu_multi_aries_4.12.5_v5-4.1 (pokud si dobře pamatuju, ale asi ano) a předpokládám, že na témže systému (MIUI 5) telefon i běžel. Vše fungovalo naprosto perfektně a bez jediné výhrady.
Před pár dny jsem podlehnul pokušení upgradeovat na právě vydanou oficiální verzi MIUI 6 pro mi2s. Bylo mi sice divné, že soubor není k nalezení nikde jinde, než na miuios.cz ve verzi "Czech&Slovak", a například na en.miui.com není coby oficiální verze doteď, nicméně tabulka na miuios.cz jasně hlásila, že jde o oficiální release, tak jsem do toho šel. Od té chvíle mám systém samou chybu a chtěl bych se poradit o tom, jak se co nejčistším a nejspolehlivějším způsobem pokusit vrátit do stavu "MIUI V5 bez výhrad a bez chyb".
Pokusim se teda popsat co jsem s telefonem postupně prováděl:
1) všechno jsem sesynchronizoval a zazálohoval na micloud + udělal jsem lokální zálohu pomocí nativní funkce "Backups"
2) z miuios.cz jsem stáhnul soubor xiaomi.eu_multi_aries_5.4.10_v6-5.0.zip, coby ofiko MIUI 6 pro mi2s
3) flashnul jsem tento soubor pomocí aplikace Updater (nevím jistě, jestli jednou, nebo dvakrát)
4) zároveň jsem si přečetl (asi na en.miui.com, nebo miuios.cz) že před upgradem na vyšší řadu MIUI je potřeba napřed flashnout originální čínskou verzi původní ROM přes Windows a miFlash a teprve pak přes recovery flashnout novou CZ verzi
5) instaluju Windows na Maca
6) stahuju, instaluju a flashuju čínskou ROM podle
tohoto návodu
7) miFlash to v půlce procesu balí a hlásí "unrecognized error"
8) flashuju znova - error
9) znova - flash proběhne až do konce
10) bootuju a vypínám
11) flashuju MIUI 6 Czech&Slovak z recovery
12) bootuju a zjišťuju, že nemůžu najít žádný způsob, jak nativně obnovit zálohu vytvořenou v MIUI 5 (možná moje nepozornost, ale někdo sdílel stejný problém na nějakém fóru)
13) tečou mi nervy, píšu sprostě na nyx a rozhoduju se vrátit k MIUI 5
14) flashuju orig čínskou MIUI 5 přes miFlash, ve snaze udělat něco inteligentního
15) stahuju aktuální multilanguage MIUI 5 z en.miui.com, flash z recovery, boot, spouštím nativní restore z lokální zálohy - ta se kousne asi na 70% a tim končí
16) zjišťuju že je to nějaká jiná verze ROM než tam byla z iBuygou
17) googlim a nacházím soubor xiaomi.eu_multi_aries_4.12.5_v5-4.1, který vypadá jako to, co tam původně bylo, flash z recovery
18) bootuju a raduju se, že telefon je v původním stavu
19) nativní lokální restore se opět seká, tentokrát na jiném místě - zjišťuju čím to je a problém řeším odstraněním kritické položky "google search" ze složky MIUI>backup>Allbackup"
20) po dvou dnech zjišťuju, že mi nechodí asi třetina esemesek a při spuštění HandCentu na zlomek vteřiny problikne wallpaper z MIUI 6 - nechápu...
21) čistý flash z recovery, odstranění HandCentu
22) zjišťuju že nefunguje AdFree, protože "Error - Unable to locate a partition to remount to write the hosts file to"
23) sleduju reklamy, poprvé po téměř pěti letech na svém androidu a odhodlávám se pokorně požádat o radu zkušenější...
Jaký je tedy správný, nebo prostě co nejčistší způsob, jak na tenhle telefon flashnout MIUI 5 tak, abych mohl pokud možno definitivně zapomenout, že jsem se do toho někdy hrabal?
Díky.