• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTISHEKXiaomi a MIUI
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    KORKMAZ: Pro me byl pred lety velky i Mi3. Zvykl jsem si rychle. Pak jsem mel Mi4c, kterej jsem rozbil a koupil si nedavno Mi MIX, ten je hodne velkej, ale uz jsem si taky zvykl. Ted mi Mi4 pripada jak plastova hracka pro deti.

    5" mobilu bych se nebal, zkusis no a kdyz si ani po mesici nezvyknes, posles ho dal do sveta...
    KALTY
    KALTY --- ---
    KORKMAZ: No jasně no. Já měl Mi3 a byl jsem spokojen až na absenci LTE.
    Hry nějak nehraju a muziku už jedu přes Spotify, takže místa taky nepotřebuji tolik. Mno uvidím jak se rozhodnu.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    KALTY: Teď jsem si půjčil od kolegy pro porovnání ten jeho Note. Všude píšou, že má Full HD. Pocitově je displej jen trochu horší než na mé Mi4 (shodné rozlišení, ale o půl palce menší mobil). osobně mi trochu vadí, jak je ten mobil velký - zařeknul jsem se, že nikdy přeš 5' nepůjdu, ale tady je to celkem ok, díky zakulaceným hranám a malé tloušťce. Osobně nad ním celkem uvažuju, jelikož můj Mi4 s 16gb a bez SD slotu už je tragicky zahnojenej a to tam nemám ani jednu hru a jen pár appek.
    KALTY
    KALTY --- ---
    No já právě nevím s tím displejem. Kdybych přecházel z Mi3 tak bych si asi rozmyslel, ale tím že už půl roku musím používat Prestigio s neskutečně nekvalitním displejem, tak ten přechod na 4X nebude tak strašný :)
    Redmi Note 4 má lepší rozlišení, ale zase je větší. Nevím. Musel bych si ho omakat.
    KALTY
    KALTY --- ---
    LOPIN: díkec
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    4X má tuším stejný displej jako 4A a ten mě teda moc nenadchnul. Má takový divný barvy a celkově to dokresluje dojem takové hračky nebo makety. Mám Mi4 a tam je teda znatelně lepší, jak displej, tak i zpracování.
    Kolega si pořídil ten Redmi Note4 (asi taky za 4k) a to už vypadá poněkud lépe a přitom to není tak zas velké, jak jsem čekal. V kapse to třeba nevadí.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    KALTY: ja jsem mel samsung s7 ted mam redmi 4x a jsem spokojenej. Zadny zasadni rozdil tam nevidim. Fotak teda melo s7 lepsi ale jinak zadny lagy nic. A vejde se do kapsy v pohode a vydrzi 2x tak dlouho.
    KALTY
    KALTY --- ---
    No tak jsem na vážkách.
    Můj Mi3 mi někdo nejspíš čmajzl na party (už půl roku) a mám nějaký strašný Prestigio.
    Tátova (moje bývalá) Mi2s má rozbitý displej a mohl bych si za 900 koupit displej a jet dál. Krom LTE by mi to asi vyhovovalo. Otázka je, jestli vrážet litr do starého telefonu nebo si koupit Redmi 4x (má teď otec).
    Nebo jestli si počkat ještě pár měsíců, jestli se neobjeví něco nového v této cenové kategorii. Není něco na obzoru od Xiaomi?
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    PRUSATKO: Souhlas s tim plastovým vzhledem. Podle mě bude i celkem křehkej bez obalu a skla. Jinak 4G šlape v pohodě. Foťák je velký zklamání, hlavně ten selfí je strašnej. Baterie má sice dobrou specifikaci, rychle se nabíjí, ale žena má neustále necelejch 20%, ale tam může být lidskej/ženskej faktor :-) Displej mi přijde taky nic moc. Trochu lituju, že jsem ho manželce koupil - kritérium výběru bylo místo na fotky a zlatá barva. Osobně bych do toho nešel a našetřil na něco lepšího, ale za ty prachy je to pořád dobrej kup.
    PRUSATKO
    PRUSATKO --- ---
    FEDAJKIN: diky, to jsem potreboval vedet, za ty prachy do nej pujdu, jako zalozak ok
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    PRUSATKO: Můj subjetivní dojem - takovej plasták, v ruce působí trochu lacině, ale držák. Poruchovost na urovni jiných modelů řady redmi, v tomhle je v pohodě
    PRUSATKO
    PRUSATKO --- ---
    MARTIK: na Tvoje posty jsem koukal, ja mam Mi2S uz par let a xiaomi je dobra znacka, jde mi hlavne o dilenske spracovani, hw jsem smiren s kompromisy (vzhledem k cene), kazdopadne diky za reakci
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    PRUSATKO: vyfiltruj si mé příspěvky, nebo mrkni dvě stránky zpět. Koupil jsem to mámě a baterka je na reklamaci. A i když mi to spraví/vymění, tak nadále tato značka pro mě zůstává dost nevěrohodná.
    PRUSATKO
    PRUSATKO --- ---
    Dotaz na majitele RedMi 4A, necekam vzhledem k redmi a cenovce zadny zazrak, ale koupit ci ne? Muj zalozni vodafone smart ultra 6 jde do pryc, a tak hledam nastupce za co nejlepsi pomer cena/vykon, na xiaomimobile je ted za 2800, diky za postrehy ;-)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    MIKROM: Joo, díky. To bude odpovídat alternaci jen dvou hodnot. Už se mi to podařilo nějak zaonačit, ale pak ten diagnostický mód vždycky padne
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    KORKMAZ: je to někde u sluchátka v horní části telefonu, rozeznává jen zakryto (třeba na 5cm) a odkryto
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    MIKROM: Díky moc. Prý mám zakrýt prstem ten senzor, ale kde přesně je? Mám tam dvě vokýnka (kulatá selfí díra a pak oválný světelný senzor). Kalibrace mi vždy selže, respektive to vyhazuje jen 2 hodnoty - 0.0 při zakrytí horní části telefonu a pak 5.000305 při odkrytí. Dole je pak číslo 119.0
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    KORKMAZ: kalibrace a vše se nachází pod *#*#MIUI#*#* (*#*#6484#*#*) 
    Ne u MTK Hongmi (tam zkusit *#*#64663#*#*)
    1. Press to make a call and type the following numbers to get to the hidden menu.
    2. *#*#64663#*#*
    3. Go to number 7 (proximity sensor)
    4. Follow instructions and calibrate the sensor
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Začalo mi nějak zlobit tlačítko pro zamykání a odemykání displeje plus tam mám nastavený i ukončování hovoru. Zároveň když mobil odendám od ucha, tak je displej furt černej, takže reálně nemůžu ukončit hovory. Tlačítko je poněkud vyklající se, ale to je už od výroby. Je to Mi4 LTE. Nedá se nějak aspoň udělat kalibrace senzoru pro přiblížení k hlavě?
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    MIKROM: není tam. Btw A3 mám taky (já 2015, žena 2015) a v pohodě tři dny.

    Dnes další test: ve 2:00 ráno nabito na 100%. Nyní v 9:00 je to na 70% a to na ten mobil nikdo přes noc nešáhl. Už tu nebudu otravovat a zkusím to reklamovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam