• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTISHEKXiaomi a MIUI
    KALTY
    KALTY --- ---
    ZUZU:
    - všechny ikony na ploše, OK, s tím nic neuděláš. Ale dá se to řešit jednou složkou na věci co nechceš mít na ploše.
    - prostředí si změníš tématy jak chceš, upravit to lze jednoduše a nakombinovat jak se ti líbí.
    Já základní téma taky nepoužívám. Mám upraveno dle sebe.
    Mě se např. vůbec nelíbí prostředí čistého androidu. Chybí tomu spousta drobností oproti MIUI. Třeba Samsung prostředí mi přijde horší...
    - diealer, zprávy a launcher si změníš taky v tématech jak chceš. Nebo změnit komplet launcher.

    Je to podle mě spíš o tom si to upravit, prostudovat.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    KALTY: vadí mi jak to vypadá (laciná nápodoba ios), že se to ovládá dost jinak, než ostatní moje android zařízení, a že to je pak nekonzistentní s "normálníma" (material design) android aplikacema, vadí mi všechny ikony na ploše, vadí mi xiaomi account - no asi je to daný tím, že docela používám ekosystém od googlu. a jako jo, dá se to vyřešit jiným dialerem, jiným messengerem a hlavně launcherem, ale to už je pak takovej "kočkopes" :) ..ale třeba si zvyknu...

    ...jako měl jsem nějak pocit, že xiaomi je přátelské k vlastním úpravám sw, tak jsem nějak počítal, že na to stejně nahraju lineageos, ale ta buzerace pro odemčení bootloaderu mě teda nepotěšila... přišlo mi to jako dobrý hw za dobrýá peníze a sw jsem moc neřešil, a miui nekupoval... takže propříště se nezapomenu držet hesla "nejdřív pořádně googluj, a pak kupuj" :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FEDAJKIN: Díky.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    TAPINA: Nemají. Mi Band 1 a Mi Band 1s jsou rozměrově stejné, Mi Band 2 je uplně jiný model
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Simvás, miband a miband 2 asi nemají stejný rozměr, že? Potřebuju si odněkud z Číny objednat nový pásek, tak abych věděla, co mám přesně hledat.
    JUGI
    JUGI --- ---
    Stále funguje na 100% :)

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KALTY: taky by mě zajímalo. ROM z miuios.cz čínský balast nemá
    KALTY
    KALTY --- ---
    ZUZU: a v čem je to příliš čínské? jen abych věděl co ti tam vadí...
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    ZUZU: OK, mám land (Redmi 3s), možná to hraje roli. Jinak celý proces přechodu na jinou ROM jsem dělal letos někdy v dubnu a žádnou takhle dlouhou prodlevu si fakt nevybavuju. ROMky beru z XDA fóra. A víc už nevím, prostě mi to zafungovalo :-)
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    DEEFHA: máš redmi 4x (santoni)?

    1) nemluvíš náhodou o zpřístupnění odemčení? to mi trvalo asi hodinu, než mi to povolili, to bylo v pohodě. ale ten sw nástroj na odemčení teď chce, abych telefon používal 72 hodin s mým xiaomi účtem, což se mi nechce, protože to miui je fakt utrpení. :) teď mi to píše 69 hodin, protože už tři hodiny se v tom hrabu. je to nějaká nová "funkce" od jara 2017. hledám, jak to obejít, ale dozvídám se, že to asi nejde? ...anebo nějakým flashovacím speciálním usb kabelem.... anebo hledám špatně?

    2) jo, asi build lineageosu, ale oficiální (download.lineageos.org) zatím není, a asi dlouho nebude, tak mě zajímá, jaký máš, aby to nebylo něco pochybnýho.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    ZUZU: Ad 1) v mém případě to tedy tak dlouho rozhodně netrvalo. Ad 2) teď mám už pár měsíců LineageOS 13 a velká spokojenost.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    ahoj, tak jsem pro člena rodiny pořídil xiaomi redmi 4x. jsem na planetě xiaomi úplný nováček. a jsem vyděšen z miui. přliš čínské na můj vkus. :)

    tak bych tam rád nahrál něco, co bude co nejčistší android. myslel, jsem, že to bude easy, ale:

    1) opravdu není jiná cesta pro odemčení bootloaderu čekat těch 72 hodin? anebo jsem googloval dobře? :(

    2) doporučíte mi nějakou distribuci androidu, která by byla co nejblíž čistému androidu, a nebyla zamalwarovaná?
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, prosím Vás, jsem docela posedlý myšlenku si pořídit Xiaomi Mi Max 2. Už týden je k dostání na českém trhu, avšak bohužel nepodporuje "band 20". Nemáte někdo nějaké informace - dány i zkušeností s distribučním plánem společnosti - o možnosti uvedení do prodeje varianty s frekvencí 800 Mhz - viz Note 4? Děkuji za reakce.

    P.S. Dle všeho 4G by měla fungovat v Praze a Brně, 3G kolem větších měst, nicméně nevím, jak se omezené pásmo projeví v jiných zemích - dle všeho EU nevyužívá jen "band 20".

    P.S.S. Během dalšího roku operátoři začnou vypínat 3G např. na frekvenci 2 100 Mhz. Nevíte někdo, jestli tyto frekvence se stanou 4G nebo budou vypnuty a cílem 4G bude 800 Mhz po ČR?
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    KALTY: Pokud jsi z Prahy, tak 1. srpna byl otevřen oficiální showroom Xiaomi v OC Flora.
    KALTY
    KALTY --- ---
    Tak jsem to nakonec nevydržel a Xiaomi Redmi Note 4 Global mám doba.
    Hraju si s tím chvilku a vypadá to zatím dobře
    KALTY
    KALTY --- ---
    Jinak nemáte někdo porovnání Xiaomi Redmi 4 Note Global vs Mi3?
    Měl jsem Mi3 a zajímala by mě rozdílnost foťáků. Chápu, že Redmi je nižší třída, ale jestli se třeba foťák na Redmi už vyrovná Mi3 (přeci jen starší kus).

    Jinak koukám, že Redmi Note 4 Global je v černé barvě všude dražší :( V Beryku teď nemají a čekají na odpověď ohledně naskladnění. Jaký jiný shop doporučujete?

    Ještě jedna věc. Jak vypadá Redmi 4 Note Global s tempered glass? Je to hodně poznat na tom?
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    O NOTE 4 GLOBAL taky uvažuju. Může mi někdo znalý potvrdit ( nebo vyvrátit) můj dojem , že NOTE 4 GLOBAL se liší od NOTE 4X pouze 800 LTE, jinak to jsou úplně stejné modely?
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    HVJ3R: Tak 5" právě mám, ale nějak se nemůžu odhodlat ještě o půl palce nahoru. Ale určitě máš pravdu, že je to o zvyku. Ale někde má lidská ruka fyziologické meze a navíc každej jí má jinou. Na 5" se mi líbí, že jí zvládnu ještě v poho obsluhovat jednou rukou. Mi4 sice není nějaký obr, ale hračku mi nepřipomíná díky robustnímu hliníkovému rámečku a s tím spojené váze. Jasně, zadní kryt byl plastovej šmejd, ale za pár vočí jsem koupil na aliexpressu echt dřevenej a to taky přidalo na dojmu.

    KALTY: Hry, nehry, muzika atd...ale prostě když jedna fotka má klidně 6Mb a minutka videa 10x tolik, tak 16Gb bez možnosti rozšíření je tragicky málo i když čistím pravidelně úložiště a promazávám galerii (což mě teda neskutečně otravuje). Raději bych tam plácnul SD kartu za pár stovek a neřešil.

    Ale zpět k tomu Notu. Příjemně mě překvapil a cena pod 4K je super.
    KALTY
    KALTY --- ---
    Tak většinou nezáleží tak na palcích, jako kolik kolem toho displeje je místa :) pak i 5,5 může být menší než 5 :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam