KALTY: no a já bych prostě raději normální android bez tejdnu nastavování a ladění (měnit témata a podobný hovadinky, nebo třeba tunit si starou škodárnu neonovým podsvícením podvozku, to je pro mě přesně "to čínský", co mě na tom tak vytáčí). a teď koukám, že nahodit tam normální android trvá taky tejden. :))))
jinak měl jsem tu čest před rokem ještě s lenovo nadstavbou, a ta je asi stokrát horší než to miui, tak věřím, že z těch čínskejch nadstaveb je tohle nejlepší. na druhou stranu, lenovu už došlo, že kromě číňanů to nikoho nezajímá:
https://www.xda-developers.com/lenovo-smartphones-stock-android/ ;) ...teď už jen čekám, až někomu v číně taky secvakne, že ve zbytku světa je obrovská nenasycená poptávka po výkonných mobilech menších než 5" (proč iphone nenapodobují i v tomhle???) :) ...když to jde s evropským lte, tak proč ne i to ostatní? :)))
ale dost o tom ...rozhodně tady nechci rozjíždět flamewar miui vs android, chápu, že miui je pro někoho naopak killer feature xiaomi mobilů - vlastně to byl jen takovej povzdych, a hlavně otázka, zda se opravdu
to zdržování a obštrukce se zakládáním xiaomi účtu když chci odblokovat bootloader nedá nějak obejit, aby to netrvalo 3 dny? (den už uběhl, tak snad se toho dožiju, anebo si na to miui snad i zvyknu), o omezení na jeden odblokovaný mobil za měsíc ani nemluvě, a zda má někdo
tip na ověřenou (skoro)čistou android romku pro redmi 4x (santoni), aby nebyla plná malware (trochu se obávám těch "neoficiálních" buildů lineage), a aby fungovala (používám telefonování, gps, bluetooth, foťák, mms, lte, wifi tethering. čtečka prstů a volte je mi jedno.)