• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTISHEKXiaomi a MIUI
    QUIP
    QUIP --- ---
    KORKMAZ: Ja jsem prechazel z mrtveho Redmi 2 (odesla RAM, takze telefon ani nebootoval) na Redmi 4X. Data jsem mel vsechny synchronizovany do Mi cloudu, takze na novem zarizeni stacilo preskocit vsechny ty dotazy pri prvnim spusteni, pak nastavit WiFi a Mi Account a pockat, az se vsechno synchronizuje z cloudu do telefonu.

    Muzes udelat i backup na SD kartu, pokud ji tvuj telefon ma (to je normalne v nastaveni telefonu) a pak to z toho obnovit na novem telefonu.

    Pripadne pouzit Mi PC Suite, nebo tak nejak se to jmenovalo - windowsi program pro zalohovani pres USB kabel. Ale mam s nim rozporuplnezkusenosti - snazi se zalohovat i SD kartu, takze zaloha 60GB dat neni to, co jsem chtel. Ale system a nastaveni to zazalohovat a obnovit umi.

    Klevesnici muzes pripojit pres USB OTG redukci, nebo bluetooth. Ja jsem si jeste ke staremu telefonu koupit za $20 malinkatou klavesnici (cca 14cm velkou), ktera funguje pres bluetooth i jako mys. Funguje i na Xiaomi telefonech - kdyz se s telefonem sparuje, tak se na displayi objevi kurzor mysi a da se klikat na ikonky :) Ale sparovano musis mit pred tim, nez si rozbijes display :)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Trochu mě zaráží, že Beryko coby ofiko distributor teď nemá žádné telefony a jen v budoucnu bude mít Note 5A. Přemýšlím, že bych si to koupil a zkusil tam přenést data za funkce v dalším nastavení - Přenos do nového zařízení a případně pak Mi account. Má s tím někdo zkušenosti?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    KORKMAZ: pres otg redukci
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    RAINBOF: A jak to připojím? Jinak telefon je v záruce, ale to už je asi fuk :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    KORKMAZ: pokud jde o data tak pripoj klavesnici. jinak nic.
    daruj to "nekomu" na pokusy s androidem... ;)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Co s telefonem? Spadnul na parkety a záhadně prasknul displej - tvrzené sklo kupodivu vydrželo. Nicméně displej nereaguje a telefon nejde zapnout (zadat PIN). Dá se s tím něco dělat? Cena opravy by asi přesáhla cenu telefonu Mi4 LTE
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    RAINBOF: hele nemáš tip, kde by mi na počkání nebo třeba za pár hodin vyměnili teda tu baterku v Mi4C? klidně bych se tam předem objednala, aby mi měli, počítám že to běžně servis skladem nemá. Praha.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    AOTEAROA: tohle je fakt baterka. na 90 procent.
    Pokud tě zajímá pozadí celý věci tak hodně zjednodušeně je to v tom, že baterie má nějaké parametry které mobil předpokládá a tím je hlavně napětí baterie. Z něj mobil také zjišťuje všechno (spíš odhaduje)
    Momentální kapacitu,
    konec nabíjení,
    moment kdy už nenabíjet.
    Když poklesne vnitřní odpor baterie tak se všechno tohle změní a baterie je nedobíjená správně typicky málo a poklesy napětí při vybití jsou větší přestože baterie třeba má ještě dobrou kapacitu. To ale mobil neví a vyhodnotí to jako podvybitou baterii a téměř okamžitě se vypne.

    Docela častým vedlejším efektem bývá pak i to že se děsně přehřívá nabíječa nebo nabíjecí obvod telefonu (telefon topí typicky kolem konektoru)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    RAINBOF: já se ptala v tom servisu (Respektive u prodejce, koupila jsem to na Beryko) na cenu výměny baterky a klidně si to zaplatim, ale chtěla bych mít tak nějak aspoň od někoho řečeno, že mi to pomůže. ona ta baterka byla dost na hovno už tak po 3 měsících, tak nevim jestli s novou to nebude to samý. mám powerbanku a jsem tak nějak připravená během dne dobíjet, ale netahám ji všude s sebou a když jdu na nákup a na 34 % se mi to vypne a manžel mi volá, je to na prd :D

    uvažovala jsem jestli si nepořídit jiný telefon prostě. akorátže tenhle je s touhle baterkou neprodejnej. a navíc skvěle fotí. a já nemám prachy, tak chci počkat až tenhle dorasim, mám ho něco přes rok a kromě baterky a ulomenýho růžku je v cajku.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    AOTEAROA: jasná baterka. a ten půlrok platí jen když si jí můžeš vyměnit sám.
    QUIP
    QUIP --- ---
    AOTEAROA: Baterie ma zaruku 6 mesicu. S nejvetsi pravdepodobnosti ale neuspejes, i kdybys to mel v tech 6 mesicich.
    Nemyslim si, ze by na to mel vliv factory default, ale zkusit to muzes. U dnesni elektroniky muze zabrat klidne i uplnek :)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    už mě to vážně štve, Xiaomi Mi4c se mi vypíná kvůli vybité baterce běžně na třetině udávané hodnoty nabití baterky, někdy přežije do 14 procent, často jen do něco přes dvacet, teď se mi to vyplo a když dám do nabíječky tak svítí že to má 34 procent?!
    je pro mě dost blbý muset ten mobil poslat na reklamaci (navíc se obávám že mě pošlou někam), myslíte že má smysl zkoušet hard reset? respektive prostě do továrního nastavení? nebo to nemá cenu a mam si rovnou nechat vyměnit baterku nebo zkusit tu reklamaci? blbý je že se to takhle vypne jen někdy a pokaždý na jiný hodnotě, takže si nedělám iluze o tom, jak to budou při reklamaci testovat.
    QUIP
    QUIP --- ---
    1) nechcete nekdo vyhodit ze zahlavi Aktuální verze MIUIv5: 4.1.17? :)

    2) v nejake starsi verzi MIUI (asi 6) fungoval SMS reminder - tedy kdyz mi prisla SMS a ja ji neprecetl, tak mi to ve zvolenem intervalu zazvonilo znovu. V MIUI 8 tohle ale nikde nevidim a jde to nastavit jen u missed call.
    Je to tam nekde schovane, nebo je to nenavratne zrusena featura?
    EAT_ME
    EAT_ME --- ---
    Má někdo YI Smart do auta?
    Zajímalo by mě, jestli/jak jde přehrát firmware na angličtinu když koupím kameru s čínštinou.
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    poradite, kde koupit mipad 3? koukal jsem na oblibene ibuygou, ale tam uz tablety nemaji..
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    KALTY: tak ne, na rollovaci liště mi svítí neustále upozornění ze přenos dat na pozadí je pozastaven, nicméně třeba Skype i když není v běžících programech tak mě nadále upozorňuje na nové zprávy :(
    JUGI
    JUGI --- ---
    Mě se pořád nějaký appky, nastavení nebo podvlastnosti v možnostech při natočení telefonu z portrait na landscape neotáčí. Třeba jen výpis zpráv když si něco čtu. Pls help! Vás to nesere?

    KALTY
    KALTY --- ---
    nz
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    Tak pardon už jsem to asi našel a vypnul v té optimalizaci. Uvidíme co teď, každopádně děkuju
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    KALTY: to je ono, asi, ale nejde to zakázat někde globálně? Prostě nemám zájem aby jakákoliv aplikace něco tajně dělala pokaždé když zapnu wifi
    KALTY
    KALTY --- ---
    JULIAN: nemyslíš tohle? KALTY:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam