• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTISHEKXiaomi a MIUI
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    QUIP: co je v 9 osekaný kromě nastavení bluetooth?
    QUIP
    QUIP --- ---
    KORKMAZ: jsem rad, ze jsem zustal na MIUI 8.5. To jak osekali devitku se mi vubec nezamlouva a prave z toho duvodu je 4X mozna posledni Mi telefon, co jsem si koupil.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    DARUMA: Je to pro ženu s drobnou ručkou, takže 5' je optimální a 6 je už hodně nad limit. Už můj Note 4 sotva ovládá
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    KORKMAZ: Ja bych počkal na Redmi Note 5 Pro.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KORKMAZ: jde o normální OTA.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    BUNDA: Jo s tím MIUI asi nebude problém, tam aktualizace bude snadná. Nevíte ale co s tím androidem - je aktualizace na nugát dostupná a případně uživatelsky snadná?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KORKMAZ: kolega před týdnem zvolil 4X a pokud jde o verzi MIUI tak už tam má 9.2 a ohlášená je 9.5.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Koupit Redmi 5A nebo 4X? Těch 400 Kč navíc za 4X mi přijde ospravedlnitelný vzhledem k větší RAM/ROM, baterce, dvojnásobek jader, čtečce otisků, kovovém těle...

    ...ve prospěch 5A by hovořilo novější software (Android i MIUI) a to, že je to novější řada telefonů.

    Názory?! Díky
    TAP
    TAP --- ---
    SAKALICEK: tak přidám pár svejch postřehů.
    svižnej telefon pro můj multitasking, oproti nexu5x, většinou mám puštěný Spotify, který na nexusích 2GB RAM často padalo při prepinani do jinejch aplikací, byl problém i ve skákání mezi rss čtečkou a chromem, 4GB jsou dnes holt asi ideál.
    aktualizace, co jsem pochopil, jsou v režii Google services, pokud je nemáš aktualizovaný, nepřijde nejnovější OTA. ale úplně stock to evidentně není, spíš lehkej skin, takže pravidelnost a rychlost updatů je otázka blahosklonnosti výrobce.
    největším kamenem úrazu jsou ale právě multimédia, xiaomi foťák má zajímavý fce, ale bohužel šílenej postprocessing, takže jsem šel cestou rootu (magisku), modulu pro zapnutí Camera2 api a foťákem z pixelu, kterej je dost střízlivější a schopnější.
    no a pak je tu ten zřetelnej šum v drátovejch sluchátkách, sice hrajou dost nahlas asi by hrály i nějaký s vysokou impedancí, ale v tichu je to hodně evidentní. což bude imho softwarová záležitost, ale zatím na to není a žádnej DIY fix, snad to třeba opraví update na 8.1.
    jinak za tu cenu skvělej fon, zjišťuju, že dneska cena zařízení stoupá hlavně s kvalitou foťáku, jinak i levnější modely zvládaj téměř vše na jedničku.
    TAP
    TAP --- ---
    SAKALICEK: koukám, že by neměl být problém to rootnout a nechtěné aplikace vyhodit třeba pomocí titanium backup. díky za report, asi jdu do něj
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    TAP: mi A1 mám cca 5-6mesicu a zatím jsem nenarazil na nic co by mě sralo. cistej android O je fajn. bohužel má Číňan v telefonu dvě své aplikace (tv ovladač, report chyb). nevadilo by mi kdyby šli smazat. aktualizace zahaprovali akorát v únoru. Google founy obdrželi únorovou aktualizaci 5.2 a mě přišla 13.3. bylo by fajn kdyby aktualizace pro androidOne řešil pouze Google. A1 vystřídal v mé kapse sluzebni iPhone 5s a musím říct že Apple už do kapsy nechci.

    za ty prachy ti ho můžu s klidem doporučit.
    PS. bez krytu klouže jak namydlenej+foťák nemá optickou stabilizaci.
    TAP
    TAP --- ---
    používáte tu někdo Xiaomi A1? nějaký zásadní nedostatky při denním používání? NFC nepotřebuju. díky
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Díky všem. Nejdříve zkusím reklamaci a pak to kdyžtak rozeberu a zkusím manuálně pročistit. Je zajímavý, že Mi4 , mi spadla do hajzlíku (už bylo spláchnuto) a normálně fungovala (než jsem rozmlátil displej o parkety i když jsem měl tvrzené sklo).

    Fakt začínám přemýšlet, že si zase budu kupovat značkové vodotěsné telefony anebo čínu rovnou z číny, protože záruka se zdá být nanic (vlhkost od potu se najde vždycky)
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    KORKMAZ: Redmi 4X ma dva, jeden u 3,5 jacka a druhej u microUSB. Taky sem se potykal s vlhkosti a bylo to uplne rudy, takze myslim ze poznaj.
    SIBERIAN
    SIBERIAN --- ---
    Korkmaz: ne, v Mallu sou uplně blbý ( ironie). Na základní desce a na PCB sou takpvé ťupky, které při kontaktu s vodou změní barvu. Navíc se u spojů vždy najde oxidace. MP dělá čištění oxidace ze základní desky- stojí to cca 1000kč. Když se to podaří, dávají na funkčnost pul roku. Když ne, platí se nějaký poplatek
    DYNK
    DYNK --- ---
    KORKMAZ: mi2s to má. Podle mě to má kazdej telefon bez ohledu na značku.
    PRUSATKO
    PRUSATKO --- ---
    KORKMAZ: u mi2s byla citliva samolepka pod baterkou, u novejsich mobilu taky nekde bude
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Nevíte, zda mají mobily Xiaomi nějaký schovaný indikátor vystavení přístroje vlhkosti? Žena říkala, že synátor lehce cucnul její telefon, tuším plastový low end Redmi 4A a přestal fungovat. Měla ho tedy vzorně v silikonovém pouzdře plus tvrzené sklo.

    Koupeno asi v Mallu. Myslíte si, že to poznaj? Telefon vypadá jako novej.
    ZOOSEX
    ZOOSEX --- ---
    QUIP: ano, dělaj to JBL sluchátka a BeoPlay reprák ale zase třeba starší hifi věž to nedělá..)) nebaví mě to vlastně ani diagnostikovat, prostě mi to vadí)))
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    QUIP: nj tak já jsem holt zvyklá na ten svůj a vyhovuje mi, ten 4X jsem měla asi měsíc a prostě fotil hůř a ani nějaký ty úpravy tam nešly tak bohatě.
    ale vybírám mobil pro chlapa, místo toho S3, a zatím jsem vybrala 4 Note, páč tam je tak nějak všechno a lidi kritizují víceméně jen ten foťák, kterej je mu fuk. on bude i rád za trochu větší displej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam