• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTISHEKXiaomi a MIUI
    DATEL
    DATEL --- ---
    Ahoj lidi, aktuálně používám A1 a zvažuji nový telefon, tentokrát s MUIU - hlavně kvůli tomu, že i na Android 9 by tam mělo fungovat nahrávání hovorů (i automaticky). Můžete mi to prosím někdo, kdo to používá, potvrdit, že to skutečně funguje? Nemyslím tím, že tam je ta volba, tu jsem viděl, ale neměl jsem možnost zkusit reálné fungování. Díky.

    A druhá věc - Mi 9 vs Mi 9T Pro ? :) Selfie kameru nepoužívám, ale ten notch nevím, jak bych si zvykal, takže to mluví pro 9T Pro. Ten má i silnější baterii. Ale zas Mi 9 má bezdrátové nabíjení. To jsem sice nikdy ještě neměl, ale představa, že se mi přesta plést kabel všude možně, je celkem příjemná. Ale asi bych se bez toho obešel, pokud má 9T Pro něco zásadního navíc (krom té baterie).

    Bohužel, varianta 256GB se u nás neprodává (nechci riskovat dovoz z Číny, chci to ideálně koupit v kamenném obchodě).
    E2E4
    E2E4 --- ---
    FRUITS: ja jsem nejakej dil k nejakymu starymu redmi tusim ze desticku s USB konektorem a napajenim - taky sehnal na AE.

    ale stejne chces novejsi model, uz jenom kvuli tomu ze na tyhle stary nejsou bezpecnostni updaty.
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    ZRIZENEC:
    E2E4: koupil jsem si podruhé novou baterku přes net, ale sháním starý šasi, nebo bych zkusil vyměnit i display. telefon funguje dobře, jen má popraskaný sklo a promáčklej zezadu. TO mi přijde, že by se dalo povyměnovat ze starých kusů...
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    ZRIZENEC:
    Lineage už bohužel nemá redmi 4x v supported.
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    NINE_OF_NINE: já jedu na linageOS a celkem spokojenost. Snad jediné co mě sere je že po restartu zapomene čas a když nemáš signál tak se to nesrovná.
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    Nějaké zkušenosti s rom aicp na xiaomi?
    Redmi 4x pomalu končí podpora, tak sháním nějakou náhradu za miui.
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    FRUITS: Všechny díly se dají sehnat na aliexpressu. Někdy ale kvalita pokulhává. Případně na bazosi a podobně se objeví občas levný kus, utopený nebo rozbitý display. Ale je to risk.
    SIBERIAN
    SIBERIAN --- ---
    Fruits: co potřebuješ? napiš do sz
    E2E4
    E2E4 --- ---
    FRUITS: zkus Aliexpress.
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    zdravíčko, sháním redmi 4x na náhradní díly. Nevíte, kde se takovéhle drobnosti dají sehnat?
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    Nechcete nekdo MiBand 4 global. Mesic stary, kompletni baleni, uctenka, zaruka. Kupovano v mall.cz. Cena 900. Praha
    TAP
    TAP --- ---
    ZUZU: tak to je bohužel taky hrůza. nevim, asi je to zařízení od zařízení, jak moc se která appka dokáže dostat k mikrofonu. naštěstí jsem našel toto, což plodí nahrávky aspoň v kvalitě těch mejch video-audio nahrávek. plus to má docela dost stříhacích features navíc, což nevim, jestli v mobilu potřebuju, ale třeba někdo jo:

    https://play.google.com/store/apps/details?id=io.sbaud.wavstudio
    TAP
    TAP --- ---
    ještě se zeptám, nějakou dobrou appku na nahrávání audia nevíte? jde mi o nahrávání muziky. ten systémovej Recorder i při výběru vysoký kvality nahrává šíleně. řešim to aktuálně kanónem na vrabce - zjistil jsem, že audio z videí je asi v max. možný kvalitě, takže točim na zkouškách s kapelou radši videa :)
    TAP
    TAP --- ---
    SAMGARR: já právě u týhle apky ten autostart ani zapnout nemůžu. ani přes app info (screenshot), ani přes settings - permissions - autostart (tam prostě některý appky, Maps, Gmail, Chrome, Youtube, Drive, všechny předinstalovaný googlí věci, prostě nejsou)

    QUIP
    QUIP --- ---
    Tak me zase MIUI ukoncuje aplikace na pozadi, i kdyz je mam v battery saveru nastavene ve vyjimce, ze je ma nechat bezet na pozadi. (napriklad music player, nebo meric spotreby baterie AccuBattery atd.)
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    TAP: nektery aplikace mi na pozadi nebezeli dokud jsem jim nepovolil autostart a nevypnul battery saver v nastaveni.
    TAP
    TAP --- ---
    TAP: no, tak mám něco s MIUI :D. a je to celkem příjemný! jediný co teď řesim a nemůžu se dogooglit - automatická záloha fotek do Google Photos nefunguje úplně tak, jak bych si přál. appka má normálně běžet na pozadí a neslyšně zálohovat nový fotky, bohužel jí asi brzdí autostart, takže se fotky nahrajou až když jí ručně spustim. a v menu autostartu prostě Photos nejsou (btw stejně jako pár dalších Google aplikací, co mám instalovaný, Maps, Gmail, Chrome...) i když zapnu v autostart menu "show system apps". dělám něco spatně?
    EAT_ME
    EAT_ME --- ---
    TOOMIX: Všechny linky co jsem zkusil jsou mrtvý. :/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    EAT_ME: na miuios.cz už není?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam