• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTISHEKXiaomi a MIUI
    QUIP
    QUIP --- ---
    SMOOKE: Ty ho mas aspon rootnutej, ale ja mam nerootnuty Redmi 4X se starsi verzi MIUI a kdyz jsem vcera zkousel aplikaci od Equa Bank, tak mi to zahlasilo, ze je ten telefon rootnutej. Nastesti u Equa to bylo jen varovani, ktere se da odlozit a aplikace funguje. Ovsem jak prisli na to, ze je rootnutej, to netusim.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    SMOOKE: a magisk hide jsi zkoušel v magisk manageru?
    SMOOKE
    SMOOKE --- ---
    prosim o radu ohledne plateb kartou (unicredit bank), mam root + magisk(aktualizovany) a nejsem kartou schopen zaplatit (jeste v lednu to pre sms slo, ale ted to jede jen pres aplikaci a fur to hlasi rootnutej tel - nejsem to schopen v magisku schovat. Nemel byste nahodou nahodou nekdo radu co s tim

    Tel: Mi8 Lite
    System:posledni miui 11 (stabilni)

    dekuji
    SWIST
    SWIST --- ---
    QUIP: Jo, díky.. To už si nějak pofackuju. Pro mě je asi nejzásadnější zjištění, že to co mi na tom vadí je normálně defakto vyžádané a správné chování.. :D
    Takže díky všem.
    QUIP
    QUIP --- ---
    SWIST: Zkus Settings / Installed apps / Running a tam se podivat, jestli ti tam od te aplikace bezi nejaka sluzba. Pokud ano, zkus ji tam ukoncit. To jsem delal s tim AliExpressem.
    SWIST
    SWIST --- ---
    KEL: To mám u většiny aplikací vypnuté. Ono moc balastu v mobilu nemám, ale třeba aplikace od Alzy, nebo eBaye taky občas vyhodí nějakou notifikaci, jak píše níže Quip.
    Ale u aplikací, které běžne používám a pak ji chci vypnout, abych nedostával notifikace, mi to úplně nepomůže. :)
    KEL
    KEL --- ---
    SWIST: nestačilo by zakázat autostart?
    QUIP
    QUIP --- ---
    MEDWYN: S tema notifikacema to tak jednoznacny neni. Pouzival jsme aplikaci na AliExpress, tam radi tlaci nejake slevove akce pres notifikace, ale notifikace vyskakujou az po tom, co aplikaci spustim (a i po tom, co aplikaci ukoncim), ale kdyz pres nastaveni zabiju bezici sluzby AE na pozadi, tak uz notifikace nechodi, nebo kdyz mezi tim restartuju telefon, tak dokud tu aplikaci nespustim, nove notifikace nechodi. Coz mi velmi vyhovuje, protoze me jinak ty jejich akce vubec nezajimaji.
    Naopak mi treba vadi, ze mi prijde notifikace s nejakou komercni nabidkou od navigaci Sygic, i kdyz je aplikace vypnuta a neslouzi k necemu, co by melo bezet / komunikovat na pozadi. Navic kdyz na tu notifikaci kliknu, tak se jen spusti Sygic, ale ani ne zadne info o te nabidce. Ta jejich notifikace jep ro me naprosto nepouzitelna a pouze otravna.
    Takze ja naprosto chapu, ze to SWISTa taky stve :)
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    SWIST: U většinu aplikací co používám to jde nastavit tak, že ti notifikaci na mobil pošlou když jsi v PC nedostupný. Např. Slack:

    To receive notifications on your mobile device, download the Slack app for your smartphone or tablet and sign in to your workspace. Here's what you need to know:

    You’ll receive mobile notifications when you're inactive on your desktop.
    When there’s unread activity, you’ll see a badge on the Slack app icon.
    You can adjust your preferences to receive mobile notifications as soon as a message is sent, as soon as you’re inactive, or after an additional delay.
    SWIST
    SWIST --- ---
    MEDWYN: To že notifikace skáčou jak na mobilu tak i na PC je z logiky věci správě a proti tomu defakto nic nemám.
    Ale štve mě, že se toho nejde jednoduše zbavit tím, že aplikaci jednoduše vypnu.
    Pak když na pc řeším třeba 3 konverzace na messengeru a třeba několik vláken na slacku, tak mi mobil neustále drnčí. To je to, co mě na tom štve nejvíc. Pak samozřejmě notifikace na mobilu zmizí - pokud by tam zůstávala, tak by mě jeblo už úplně. :D

    Ale jak píšeš, asi po tom chci něco jiného než většina lidí a prostě to využívám jinak. Ale task killery ani nic podobného jsem nikdy nepoužíval, jen nativní čištění paměti - vypínání aplikací na pozadí.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    MEDWYN: Jo, a je uplne bezne, ze notifikace skacou na pocitaci i na mobilu. A taky je bezne, ze kdyz treba prectes na pocitaci e-mail (napr. na gmailu), tak notifikace z androidu zmizi.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    SWIST: Mne prijde, zes celou dobu pouzival jiny system, nez vsichni ostatni tady...

    a) Android byl navrzen tak, aby uzivatel vubec nemusel resit, zda nejaka aplikace bezi nebo nebezi. Vsechny ty taskkillery a vypinani aplikaci jsou oficialne podle googlu zcela redundantni.
    b) Push notifikace by standardne mely fungovat tak, ze jsou doruceny a zobrazeny nezavisle na tom, zda aplikace zrovna bezi ci nebezi na pozadi. Od toho jsou taky push, ze jsou do telefonu tlaceny z externa.

    Pokud si to nekdy xiaomi predelalo a byla tam moznost aplikace permanentne "vypinat" je asi vec druha, ale je to oproti puvodnim myslenkam a ocekavam, ze to funguje tak napul - coz prave ted celkem potvrzujes.
    SWIST
    SWIST --- ---
    JOPS: tak já to beru tak že aplikaci používám často - nechám ji běžet na pozadí. Když ji vypnu, tak o ní nechci ani vědět. :)

    Jiný systém než android jsem nepoužíval, teď mám už nějakých 10, 12 let xiaomi, předtím HTC..

    Ale telefon mám teď nový asi po pěti, šesti letech tak se přístup nejspíš dost změnil a mně nezbývá než ty notifikace manuálně povypínat. :D
    JOPS
    JOPS --- ---
    SWIST: zajimavy, nikdy jsem to takhle nevidel. Priznam se, ze mne nikdy nebehaji na pozadi aplikace, ja je vetsinou ukoncuji. Proc by mi tam melo neco behat, kdyz to nepouzivam :) A to co popisujes, tak mi prijde spis jako vlastnost Windows Mobile :) A apple se chova taky tak, jak ja popisuju. A android normalne taky.
    SWIST
    SWIST --- ---
    JOPS: já chci notifikace když mi běží aplikace na pozadí, když ji ale vypnu tak je nechci. Tak se mi doposud chovaly všechny telefony a zdá se mi to jako normální požadavek.
    U aplikací které jsem chtěl mít vždycky zapnuté jsem si nastavil spouštění po startu a uzamčení v paměti.
    JOPS
    JOPS --- ---
    SWIST: to je uplne normalni chovani ne?

    Nedokazu si predstavit, ze bych treba mel porad spustenou aplikaci whatsapp. Na co? Proste je zavrena, a kdyz nekdo napise, tak mi vyskoci notifikace, to same FB/Instagram a jine socialni site. Chova se ti to spravne. Pokud nechces notifikace, tak si je vypni. Ale prijde mi to prastene na hlavu si to vypinat u aplikaci, ktere fakt pouzivas.

    Chapu, treba nechces ze seznamek, aby ti skakaly notifikace, tak je u tech seznamek vypni.
    SWIST
    SWIST --- ---
    E42: ne, já nechci notifikace v okamžik kdy aplikaci jako uživatel vypnu/zruším běh na pozadí. Tohle mi jako normální chování nepřijde, dělá mi to první mobil.
    E42
    E42 --- ---
    SWIST: To je přeci ale úplně normální chování. Jestli nechceš notifikace, tak si vypni notifikace.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    SWIST: za me schudnejsi, nez resit vypinani behu na pozadi. Vetsina IM apek to ani nemusi dobre rozdejchat a zacnou te bombardovat noticka o errorech :)
    SWIST
    SWIST --- ---
    HAUSNUMERO: tak zase to jsou aplikace které používám na denní bázi. Pokaždé se přihlašovat se mi úplně nechce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam