• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTISHEKXiaomi a MIUI
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    QUIP: ne neumí, musíš to řešit instalací jiného dialeru. A global rom MIUI má taky google dialer, proto mám v telefonu rom z miuios.cz. Je to však za cenu, že mám odemčený bootloader a tak mi nejdou NFC platby (ale je na to nějaký workaround přes Magisk, ale nechce se mi s tím srát).

    Aleni tak mám Xiaomi telefon posledních cca 9 let co kdysi vyšel Xiaomi Hongmi. Donedávna (do verze 9?) Android ani neuměl zakázat konkrétní aplikaci nějaké oprávnění nebo jí povolit přístup na internet jen přes wifi a zakázat přes mobilní data - to umělo už MIUI 5 na tom Hongmi. To samý pak nahrávaní hovorů co MIUI umí odvždycky a spousta dalších věcí.
    QUIP
    QUIP --- ---
    TOOMIX: Ja mam na telefonem MIUI aspon poslednich 6 let, mozna jeste vic... takze jsem tohle chovani (zobrazeni jmena, prijmeni a firmy) povazoval za samozrejmost. Chces mi teda rict, ze cisty Android tohle neumi zobrazit?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    HARPER: MEDWYN: chce to ROM z miuios.cz ta má mnoho a mnoho změn k lepšímu oproti těm global ROM, jen to chce odemčený bootloader.

    Hlavní přínos MIUI vidím taky v jejich dialeru, kdy se když mi někdo volá zobrazí jméno a příjmení kontaktu a když u něj mám vyplněnou i firmu, tak ten název firmy. Nemusím tak mít kontakt co se jmenuje "Vodafone Jan Novák" ale hezky tak jak to má být Jméno: Jan, Příjmení: Novák, Společnost: Vodafone
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    HARPER: Za me je MIUI plny bugu, ma silenou spravu baterie, notifikaci a procesu a nuti ti na kazdem kroku cinsky cloud. Co ma objektivně lepsi je customizace přibližně vsech veci v systemu, ale za jakou cenu?
    HARPER
    HARPER --- ---
    Xiaomi jsem měl asi 3 roky s MIUI tuším 9 jako poslední nástavbou a bylo vynikající. Teď mám rok čisty android a spousta věcí mi chybí. Nevim jak nové MIUI,ale ta 9 měla vymakaný kalendář,budíky, záznam hovoru a spoustu drobností k čištění a optimalizaci telefonu, nebyla ještě tak zasrana reklamama a neměla v apkach ty šedé ikonky s odkazy na instalaci sraček (viděno na nějakém Xiaomi co měla žena do loňska - teď má Motorolu se skoro čistým androidem)

    V MIUI si vybavují že byl lepší kalendář,kalkulačka,galerie,budíky a prohlížeče pdf,doc,XLS

    Všechno tohle je v základu androidu slabší,dá se doinstalovat apka na všechno,ale ne ty od Xiaomi co má nativně v MIUI
    ZOOSEX
    ZOOSEX --- ---
    Ahoj, laickej dotaz- čtu tady často o nesnášenlivosti směrem k nadstavbám oproti čistýmu Androidu. Mohl byste mi někdo stručně shrnout pro a proti?

    Případně můj dotaz ignorujte nebo mě odkažte na externí článek k tématu :)

    Díky
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    BRKODLAK: kdes so koupil? je to market/region dependent feature
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    SMOOKE: ja uz pred timto telefony s nfc mel, tento se tváří ze nfc vůbec nemá, přestože ve specifikaci je uvedeno, ze tuhle funkci má mít. ikona nfc chybí a ani v nastavení heslo nfc nic nevyhleda.
    SMOOKE
    SMOOKE --- ---
    BRKODLAK: mel by mit, hledej toto:

    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    máte nekdo redmi note 12 s 8/256?
    v popiscich vsude pisou, ze ma NFC, v telefonu to ale vypada, ze nema.
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    MEDWYN: S novou aktualizací peněženky vše opět funguje. :)
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    ECLIPSE: Aby fungovalo gpay, potrebujes mit basic integrity + cts profile match (yasnac), respektive meets_basic a meets_device (play integrity api checker).

    A na novejsich telefonech by melo byt i hardware_backed, respektive meets_strong. To ale zadne bankovni ani jine appky zatim nevyzaduji.

    Typicky novy nerootnuty telefon bude mit vsechny 3.

    Automaticky by to melo vyhucet, pokud mas unlocknuty bootloader a/nebo custom rom. Jde to obchazet pomoci modulu v magisku, ale je to nekonecna hra na kocku a mys.
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    MEDWYN: CTS profile match - fail, a pak MEETS_Devide a MEETS_String neprošlo.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ECLIPSE: na Redmi Note 8T mi to se stable ROM z miuios.cz fungovalo asi týden, když jsem ho před 3 lety koupil, pak to přestalo fungovat. Ze stejného důvodu mi třeba nefunguje aplikace McDonald's. Platím kartou no. NFC jako takové ale funguje.
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    TOOMIX: Mam tam český MIUI, takže mám, ale už od začátku ještě před 14 dny to fungovalo.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ECLIPSE: nemaš odemčený bootloader?
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    Přestalo mi, zničehonic, fungovat placení mobilem. Zkoušeno mnohokrát na různých terminálech. Zkusil sem přeinstaloval Wallet, nic. Stáhnul jsem si NFC Checker a Credit card reader a karty to normálně přečte, ale opačným směrem nic. Nemáte někdo zkušenost? (Redmi Note 8T)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ACID: Redmi 8
    ACID
    ACID --- ---
    bavíte se o 8, nebo 8 pro?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam