• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTISHEKXiaomi a MIUI
    MA747
    MA747 --- ---
    KOZLIKK: release byl 2021. Bude dostávat aktualizace za dva, tři+ roky?
    GLOBETROTTER: nějaký tip na konkrétní model? Díky.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Xiaomi?
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    MA747: Google Pixel 6, dnes na nej uz vysla i aktualizace pro Android 16.
    MA747
    MA747 --- ---
    Jaký pls koupit mobil s budgetem okolo 8 tis.Kč? Pro tchyni, nic extra. Foťák, výdrž, hlasité repro... Díky.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    Ahoj, nezkousel jste nekdo zafixovat lunetu na xiaomi watch S3? Je to sice peknej napad na výměnou lunetu ale provedeni neni nic moc a uz jsem ji nekolikrat vytratil, zatim se mi to vzdycky stalo doma ale desim se toho az ji ztratim venku 🤦🏻
    HARPER
    HARPER --- ---
    TOOMIX: já to tehdy rozlepil na sílu tema trsatkama co k tomu dodali,neměl jsem ani fén ani horkovzdušnou pistoli. Lepidlo pak bylo na tom novem rámu, stačilo sundat ochranou nalepku
    HARPER
    HARPER --- ---
    BRKODLAK: jj okouknul jsem to na YouTube ,bylo to složitější, protože displej byl i s rámem, v podstatě jsem postupně poodpojoval a demontoval jednotlivé díly z rozbitého mobilu a montoval to na ten novy displej. Kdysi jsem dělal displej na 10" tabletu a tam se teda lepil jen displej a to jsem jel bez návodu, ale je to obojí docela davno
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    místo horkvzduchu se mě na rozlepování telefonů osvědčila 3d tiskárna ;)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BRKODLAK: jestli je telefon lepený, tak se neobejdeš bez horkovzduchu (nebo výkonného fénu), přísavky, skalpelu a lepidla, kterým to přilepíš zpátky.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    HARPER: a delals to podle nejakyho videonavodu? ja kdysi takhle menil baterku a displej u redmi 4x a dojebal jsem anténu:(
    HARPER
    HARPER --- ---
    BRKODLAK: dělal jsem výměnu pár let zpátky na tuším 10, přišlo balení displeje i s nářadím, povedlo se, odvaha a trocha šikovnosti, v nejhorším to podelas za 300 a dáš to spravit za 3000
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    zkoušel jste nekdy vymenovat svépomocí display na xiaomi? konkretne redmi note 12s? v čr stojí výměna 3000, na ali mají ten stejnej Amoled display za 300. myslite si, ze je realny si to zbastlit sam?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Da se na note 13 nekde nastavit vyssi citlivost doteku, kdyz ma člověk krycí sklicko, jak to šlo u starších modelů?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BRKODLAK: Xiaomi servis zelená ulice.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Mohl by mi někdo doporučit, kde v Praze nechat vyměnit amoled display? Předem díky!
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Teda Xiaomi uz se uplne pocinstilo / enshitifikovalo.

po poslednim update, Xiaomi HyperOS (2.0.2.0)

1. firefox ztratil permissions na obrazky. V nastavenich opravneni aplikace kdyz dam "allow all", prepne se to samo na "allow limited access". i kdyz ale vyberu fotku kterou chci poslat firefoxem, nenecha me to, proste ji nevidi.

2. onedrive nezobrazuje nahledy, jsou prazdne. cele je to pomale.

3. menu Apps nabizi "update 3 apps", whatsapp, authenticator a mi store. tenhle vede na ten XIaomi app store ktery tam narvali posledne (GetApps) ovsem podle Google Play je vsechno updatovane.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    IXTREMIST: Akorát tohle by neřešilo to, že se teď na jednom přístroji vůbec nemůžu přihlásit do sítě a na druhém vše jde jako po másle :-)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    GLOBETROTTER: úplně nerozumím přesně tomu protokolu na kterým to běží..
    leč, otázka do plénu:
    není možný, že je v rámci protokolu informace o origin lokaci sim? je dost možný, že operátor roamingu na základě origin lokace blokuje rychlost. a některý telefony třeba tuhle část protokolu přeskočí?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    IXTREMIST: Ale v Samsungu maká bez problému. Mám z něj hotspot a nosím ho v batohu (protože na Xiaomi mám appky a jsem přihlášen do různých webovém).

Každopádně, když jsme u toho, předloni po návratu z Česka mi na Nokii nefungoval internet ani ve Státech. Zašel jsem do T-Mobile, chlap se chvíli hrabal v telefonu a pak vyměnil simku. A nic. Řešil to s centrálou a asi po hodině jsem mu řekl, že musím jít, což jsem opravdu musel. Jelikož v tom starším Samsungu to fungovalo, řekl jsem si, že už mám dost laciných Nokií a koupil si Xiaomi 11T Pro. Vše bez problému. Ale v Česku opět internet jede extrémně pomalu.
    V Japonsku minulé bez problému. V Česku pak opět extrémně pomalu. Doma ve Státech bez problému. A pak v Japonsku nic. Vůbec nic, vůbec nepřipojeno. Zkoušel jsem pár sítí ručně, nic.
    Samozřejmě můžu zkusit znovu vyměnit, ale příště se to může opakovat.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    GLOBETROTTER: Pokud jsem to dobře pochopil, tak problém má veskrze pouze ta americká SIM. A ještě k tomu velmi random.
    Napadlo tě ji vyměnit? mě to smrdí faulty hw na straně simky.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    GLOBETROTTER: A pardon, není to 13T Pro, ale 11T Pro. Ale to je v této souvislosti předpokládám jen detail.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam