• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARBARDUCHAbipolárka
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SALAMAN: ze je vsechno prilis dobre na to aby to byla pravda? :)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    BARBARDUCHA: Právě, je to vysvobození po těch depresích (i když jsou i lidé bez depresivních fází). S hulením jsem skoro přestal, protože mě střílí do vesmíru, případně mívám paranoiu.
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    většinou taky přestanu spát a ani nejim, už mě dvakrát přijímali v léčebně s 42 kilama a normálně mám nejmím 55, a pak hodně začnu psát poezii.
    chce si to odpozorovat co nejvíc varovnejch signálů a neignorovat je, i když je to pro mě hrozně těžký protože jsem fetka a miluju ty stavy v mánii :)
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    SALAMAN: u mě je jedno s prvních varovaní že se rozhulim jak blázen, spotřeba i 5g denně a poznám že sem v mánii ale problém je že už mě skoro nikdo nepřesvědčí že to nezvádnu v pohodě sama, protože už jsem skoro bůh a cejtim i trávu růst :D
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Mám dotaz - poznáte na sobě, že jste v mánii? Já si vždycky myslím že jsem jen šťastný a pak skončím buďto v policejní cele nebo zlomím srdce nějaké dívce. Jediný varovný signál je u mě malá potřeba spánku.
    LLGHOSTLL
    LLGHOSTLL --- ---
    Je tu někdo kdo by mi odpověděl na pár otázek o bipolárce? Jsem celkem na hraně s tím někam jít. Kdyžtak pošta prosím.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    :: OSEL.CZ :: - Maniodepresivní kmenové buňky
    http://www.osel.cz/index.php?clanek=7532
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    SALAMAN: derin sice neberu, ale podle zkušenosti s už vícero práškama, to vždy chvíli trvá než si na to tělo zvykne, chce to dodržovat pitnej režim....... pokud problémy přetrvávají doporučuji se domluvit s lékařem a léky bud snížit už, nebo změnit
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Berete někdo Derin? Beru ho na noc a cítím se po něm takovej omámenej a ráno se mi špatně vstává. Odezní to časem třeba?
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    42=?
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    nápověda je trochu anglicky trochu česky a trochu fantazie :)
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    438?
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    XCHAOS: :DDDDDDD ale jo vlastně
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    empatie

    hm empatie to je co v duši srdcem bije
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BARBARDUCHA: myslím, že Facebook je sám o sobě duševní choroba :-) je velká otázka, jestli je nutné do lidí cpát prášky, aby pak mohli fungovat na Internetu a Facebooku...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BARBARDUCHA: to zní skoro, jako by alternativou k hospitalizace byla rovnou internace v nějakém nápravném zařízení...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BARBARDUCHA: s hulením je to složitý. mě to kdysi pomáhalo proti depresím, řadu let... je to koneckonců lék. problém ale je, že to (podle mě) rozvolňuje sociální vztahy, resp. snižuje nároky na jejich kvalitu, nebo jak to říct.. a nebude to fungovat trvale.

    na druhou stranu: já bych se do těch antidepresiv taky nehrnul - zejména ty novější typy se dlouhodobě předepisovaly, aniž by v té době existovala jakákoliv zkušenost, co to s těmi lidmi za pár let udělá (jinými slovy: lidem se ty léky dávaly v době, kdy neexistovala ani zkušenost s tím, že je někdo bral celý život - ani s tím, že je někdo vysadil a pak žil zbytek života). prostě to krátkodobě pomáhalo. no a v podstatě celá ta historie je o tom, že se po čase objevily vedlejší účinky, tak se vymýšlely nové léky, které měly zase jiné vedlejší účinky, atakdál.

    podle mě psychoterapie. ale to může být na dlouho, než člověk narazí na někoho, kdo ví, co dělá. a hlavně je to hodně individuální (narazit na někoho, kdo je schopen pomoci).
    BARBARDUCHA
    BARBARDUCHA --- ---
    _BENNY: pro mě je to tak intenzivní stav a prožívání věcí, že mám problém ten nápor občas i ustát :) (jsem schopná probrečet tři dny rozkoší třeba) hodně záleží jak se k tomu postaví okolí, protože moje rodina je sice zlatá, ale mají to hozený trochu blbě. když už se dostanu do třeba i jen hypománie tak oni začnou dělat dusno, místo toho aby mi dali prostor se uvolnit a udržet si rovnováhu (kamarádka tomu řiká tanec na ostří žiletky) a jak začnou dělat dusno tak se můj stav samozřejmě začne zhoršovat, přestanu být klidná a začnou mě rozhazovat uplný blbosti. a začně to být i pro mě obrovskej stres, i přes to že mánie je v podstatě velice příjemná záležitost, hlavně pro prožívajícího, ale ne pro okolí většinou
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    _BENNY: Plus halucinace klidne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam