Zdravím,chtěla jsem se zeptat,jestli tuto poruchu máte všichni lékařsky potvrzenou.
Pokud ano,moje otázka je : jak jste se dostali k odborné pomoci nebo alespon k pochopení,ze strany odborníků,případně jak dlouho trvalo,než se přišlo,že to je zrovna tato nemoc?
Pokud ne : jak se s těmi stavy vypořádáváte?
Ptám se proto,že podle všemožně načtených studií a článků,mi jsou stavy právě bipolárky nejvíce podobné.(To však nemusí znamenat,že ji mám) a chtěla bych to probrat i s odborníkem,jen jsem zatím nenašla nikoho,kdo by mi porozuměl.Ptala jsem se i na jiné různé nemoci jako je hraniční porucha osobnosti nebo hypochondrie,ale s lidmi trpící touto poruchou jsem nějak nenašla společnou řeč narozdíl od bipolárky.Nerada bych si ale něco vsugerovala a pak se podle toho řídila...jenže ty stavy podobné mánii a depresi se v poslední době střídají tak často,že mám obavu se vlastně k někomu objednat,protože nedokážu odhadnout,v jakém stavu ten den budu.Pokud budu v depresi tak mě z bytu nevytáhnou ani párem volů a pokud v mánii,budu si připadat tak stašně dokonalá,že léčba nebo konzultace s lékařem mi přijde zbytečná ztráta času,protože v tu chvíli mám pocit,že jsem sežrala všechny vědomosti světa...chystám se v nejbližší době na setkání "slyšení hlasu" kde se prý nikdo nikam neškatulkuje,jen probíhá diskuze do které se můžou lidé zapojit nebo nemusí...nikdo tam z nikoho netahá informace jak z chlupaté deky,jen se prostě baví o svých pocitech...jenže to je celkem za dlouho (tento pátek) a já se jen snažím předejít dalšímu stavu,kdy bych to setkání odmítla...Začínim být občas dost posedlá těmi svými stavy...rozpoznám depresi,v té su jako doma a dostanu se z ní eventuelně rychleji než z mánie,kterou neznám zase tak dobře a nedokážu odhadnout,kde jsem já a kde mánie. (Omlouvám se,pokud používám odborné výrazy na něco nesmyslného nebo neexistujícího,jen ty výrazy lékaři popsané jsou mým stavům nejblíže a proto je používám,abych byla schopná vám vysvětlit ten můj pohled na věc)
Máte pro mě nějakou radu? nebo dokáže podle toho,co jsem ted napsala to někdo pochopit,aniž by mě hned soudil nebo mnou opovrhoval?
Díky za jakékoli reakce. :)