Dva dny za sebou, dva errory. Mozek potřebuje dovolenou:
1. Jedu za kamarádkou, co bydlí u Brna, a protože má v Brně různě rozhozené děti po školkách/školách, nabídnu jí, že je vyzvednu (stejně jedu přes Brno), autosedaček je v autě dost a ona alespoň nemusí organizovat manžela.
Ok. Takže úspěšně naberu tři zvířata ve věku 3 - 12 let a začnu okamžitě litovat. Bordel všude, děcka si skáčou po hlavě, nejmladší vytrvale kope do opěrky mého zánovního, dosud neokopaného BMW, nejstarší se furt přes řev prostředního dožaduje vysvětlení, co která kontrolka znamená a jak to funguje. Vstávají mi vlasy hrůzou na hlavě, před náma tradiční páteční kolona. Už ani nepočítám, kolikrát jsem slyšela "už tam budem?" a suverénně jsem prostřední pochválila trojky, aniž by mi došlo, že jde o známky z občanky. Nevadí. Za hodinu a nějaké drobné se skutečně s vypadanými vlasy a popraskanou sklovinou vyloudám z Brna, načež zvoní telefon. Ok, už se i máma bude ptát, jestli "už tam budem!"
Naprosto zmožená svým výkonem jen přijmu hovor a aniž bych čekala na Ahoj, hlásím "Už jsme za Tišnovem!".
A ticho. Dokonalé ticho. Kdyby mohlo být v jedoucím autě takové ticho, že slyšíš spadnout špendlík, v tu chvíli by tam bylo. A v tom nastalém tichu si s hrůzou uvědomím, že už jsem přece byla u kamarádky dvakrát. DVAKRÁT od doby, co se přestěhovali z baráku 30 km severně od Brna do baráku, který je 30 km jižně!!
Neupozornila mě jediná z bestií na zadním sedadle. Ani ten nejstarší!
2. Byt, který pronajímám. Snažím se všechno stihnout, klientovi je tam třeba zařídit slušné nové nádobí. Vyzvedávám nádobí v obchodě XY a jedu hodit na byt. Samozřejmě zase doprava, kolony, peklo... standard. Na bytě vybalím krabici, mrsknu s hrncem na indukci, nefunguje! Koukám na krabici, jsem tak blbá, že bych nekoupila správné hrnce? Nejsem, na krabici je napsáno indukce ready. Tak hrnce zpátky do krabice a hurá do provozu. Reklamace. Uřícená vtrhnu do prodejny a začnu hudrovat. Prodavač si mou litanii vklidu poslechne, pokýve hlavou, přijme krabici a chystá se mi vydat stejnou. "To nemyslíte vážně? Myslíte, že hrnce z jedné krabice fungovat nebudou a druhé jo?" Prodavač pokrčil rameny a s naprostým klidem mi sdělil, že v krabici, kterou mi právě dává, jsou hrnce, které byly vystaveny na prodejně. Nemají už tedy zespoda nalepenou tu igelitovou fólii.
Ok, hodil mi záchraný kruh, nemusela jsem ze sebe udělat úplného debila, ale... tadá! Já nevynechám žádnou příležitost.