• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASTROLMozkové errory renewed
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Procházím si takhle v nemocnici pacienty. "Dobrý den, pane R****, jak se máme?" Pacient nic, ale to jsem čekal, byl už dlouho v polobezvědomí. "Já vám doplním vodu do kyslíku, aby se vám líp dýchalo, jo?" ... "A teď vám změřím teplotu..." 29 C°, dobrý, horečku nemá... "A ještě tlak." Nasadím manžetu, zapnu. Displej ukáže error. Asi špatně nasazená. "Já vám to trošku upravím a přeměříme to znova, ano?" Srovnám manžetu, znova zapnu... zase error. Sakra, asi se to pokazilo.

Pak mi teprv došlo, že se nepokazil přístroj, ale pacient.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Ministr odhalí nemoci... Že Blatný to má fakt sečtený mě nepřekvapuje, ale že ho budou nahrazovat nějakým šamanem...

THEODORT
    THEODORT --- ---
    prave jsem stravil asi 10 minut manipulaci s telefonem se spatnym konektorem a kabelem vedoucim do vybite powerbanky. prekvapive to vubec nenabijelo..
    NAVRY
    NAVRY --- ---
    TRISSIE: tohle je učebnicovej příklad a ta fotka by měla jít do záhlaví diskuze.
    Ale abych nebyl OT:
    (Máme velkou spotřebu mlíka, někdy se sejdou až tři krabice mlíka v lednici a okolí.)
    Doleju si do svýho kávovýho lavoru jeden zbytek z první krabice. Utrhnu ty zalepený růžky, vyfouknu, splácnu, dám do kartonů. Vezmu druhou krabici, taky skoro prázdná, doleju, utrhnu, vyfouknu, splácnu, vytřídim. Cestou beru nový mlíko, dávám do lednice, vyměnim za studený, to ta manufaktura pěkně odsejpá. Trhám růžky, vyrovnávám ke splácnutí a jen tak tak jsem se zastavil. Ještě že mi přišla divně těžká.
    PEDRONITOS
    PEDRONITOS --- ---
    Chybně naučené automatismy, které už nedokážu vrátit, pokud nad tím nepřemýšlím: Od té doby, co se nosí na určitých místech povinně roušky/respirátory, si vždycky, když se chci napít, kromě respirátoru (logicky) musím z hlavy sundat a odložit sluchátka. Nevím proč, ale dokud to neudělám, mozek mi nedovolí napít se. Dnes jsem si ve vlaku po odložených sluchátkách už sahal i po brýlích, že je před douškem z lahve nejprve položím na stůl a až pak se můžu napít. Co to bude příště? Sundám si třeba kalhoty? Nechci vědět...
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    Těhotná Zagorka....COŽE???

KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    TRPASLICE: Ta "stelivo" je klasický překlep, chybí tam "ř"
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    Taky mám jednu klasiku na téma: čtu kraviny na billboardech. Alfa Romeo Stelivo.

Cože? Jak, stelivo? Alfa začala dělat pickupy a má to bejt vtipný? Aha, ne Alfa Romeo Stelvio. Pořád mi to nepřijde jako dobrej název pro českej trh...
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    NAMATHUR: no dalo mi zabrat uvedomit si, jak to ma byt spravne.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    "4 promile? To už je otrava alkoholem, ne?" Měla jsem dneska dlouhý den.

SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    Miluji svůj vysavač spojený s parním mopem, který v jednom kroku souběžně vytírá i luxuje. Je tedy trochu těžší, ale klady převažují.
    Ovšem jen pokud nezapomenete přicvaknout hadr. To pak nevytíráte, ale plynule po bytě rozprašujete páru. Divné je, že výsledek není stejný, jako když vytřete.
    Smutné je, když na to přijdete až když jste projeli celej byt.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    TAPINA: Třít noudu s bízí, to mě teď čeká. Nouda s bízí.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    za mým počítačem je okno a venku je tma, takže okno funguje jako zrcadlo. periferním pohledem jsem v tom "zrcadle" za sebou zahlédla pohyb, vyjekla jsem leknutím a ztuhla...lekla jsem se sama sebe, jelikož jsem jen vysoko zvedla ruku se sluchátkama, abych porovnala kabel
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Po všech těch Babišových motýle, netopýre, včele..., jsem teď dlouho přemyšlel jak se správně řeknou korále (ozdoba na krk) ... jo, jsou to normálně korále...podoba s Babišovým hantecem je čistě náhodná... ale trvalo mi to...
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    Sy se boji v novym pokojicku usinat, tak cca obden usina u nas. Uz mi padaly oci, tak jsem si sla umejt zuby. Po umyti jsem se vydala do detskyho pokojicku prikrejt syna, chvili jsem tam stala, rikala si co blbne, vzdyt ma spat a ne se schovavat a sla jsem za muzem do loznice, ze malej neni v posteli, jestli nevi, kde je... dosla jsem az do ty loznice!
    KACHENNA
    KACHENNA --- ---
    ctu "neotoxicky", no, co to?! ... aha! "netoxicky".
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SALVATOR: přemýšlím, proč to čtu už podruhé a jestli to ze Zjištění někdo smazal. D'oh.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Ve věku 89 let zemřela zpěvačka Hana Hegerová, královna československého šamanismu...
    ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    TRISSIE: Seems legit. Důležité je nezapomínat na osvědčená funkční řešení!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jsou dny, kdy by mě asi neměli pouštět do kuchyně...

nejdřív jsem v půlce míchání surovin zjistila, že není mouka jako mouka a do tohohle receptu patří hladká, ne polohrubá.
    pak jsem si kafe místo do velkého k tomu určeného hrnku nasypala do malého hrníčku s odloženými bílky.
    a na závěr jsem vyrobila tohle:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam