• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASTROLMozkové errory renewed
    DELIRIUM
    DELIRIUM --- ---
    Zalila sem kuskus horkou vodou a divím se, že po odstati vypadá nějak divně. Jak by ne, když to byla rýže. Mají podobnou krabičku...
    MARI
    MARI --- ---
    ADELHAIDA: A tak to se dá ještě zachránit, psyllium se do trojobalu dává běžně, když nesmíte jíst vejce (takže místo vejce). :D
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GENEVIEVE: moje zahraniční přítelkyně si to smotala s latinským názvem, a od tý doby kupuju bořící vodu...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Ohřívám si jídlo k obědu v mikrovlnce.
    Strčila jsem talíř do mikrovlnky, nastavila čas, sedla si se lžící ke stolu a čekání si kratila brouzdáním na mobilu. Mikrovlnka cinkla. Odložila jsem mobil, vzala do ruky lžíci a zmateně se rozhlížela, kde mám to jídlo.
    No, to si ho taky z té mikrovlnky musíš donést, mlho.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TAPINA: Tak já myslela, že jsem to (teda obecně, ne stran přesného složení) propálila v tom postu o trubkách :))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: i když, ono když to člověk čte s myšlenkou na to, že jde teda o vraždu, tak text

V Česku sílí zájem o „domácí jatka“. Ačkoliv byly domácí zabijačky v oblibě i před covidem, od pandemie chuť po nich však ještě mnohem výrazněji a trvale roste. „Má známá bude slavit kulatiny a chce uspořádat zabijačku. Nikdy to nedělala ani u žádné zabijačky nebyla. Odhodlání má ale veliké, tak jsem na ni zvědavá. Já jsem už na zabijačkách byla, tak něco vím a pomůžu jí,“ říká Petra Konečná.

dává taky dokonalý smysl! :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale jinak, jako právník jsem teda v tomhle článku:
    Zájem o domácí zabijačky enormně stoupá. Pouští se do nich i úplní nováčci - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-osobni-zajem-o-domaci-zabijacky-enormne-stoupa-pousti-se-do-nich-i-uplni-novacci-244498

čekala něco ÚPLNĚ jinýho! Ale jak muž říká, co se domácích zabíjaček týká, v tomto oboru málokdy bývají profesionálové :-)
    (kdo neví - domácí zabíjačka je terminus technicus pro vraždu v rámci domácnosti)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: já už se málem ptala, z čeho jsou ty borový trubky, ale pak jsem si to radši vygooglila, abych nebyla za debila :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já stejně čekám, kdy přijde někdo, opatrně našlapuje a nejistě se rozhlížeje kolem sebe se zeptá, z čeho teda ta borová voda je.
    TERRANCE
    TERRANCE --- ---
    GENEVIEVE: Já to zjistil až asi ve 33 letech tady z nyxu. Protože březová voda je voda z břízy, tak logicky borová voda musí být z borovice. Ani stín pochybností, že by to mohlo být jinak.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ATUARFIK: Co co co?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    GENEVIEVE: Mně zase bylo divné, že se na hojení ran používá balzám z višní a že tak strašlivě smrdí.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    GENEVIEVE: 😳 Oh... Taky jsem používala vodu z borovic, teda do dneška.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Já se snažila obalovat řízky místo strouhanky v dětské krupičce.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    ETERNITY: ano, už se nám to též stalo!
    ILTU
    ILTU --- ---
    TAPINA: Do těsta na palačinky se toho vleze... Rozmočené čokolupínky i s mlíkem taky v pohodě. :-)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    QUANTI: to je jak moje zjištění asi před měsícem že Borová voda není z borovic :D koukala jsem na lékárníka s otevřenou pusou asi minutu. Začal se smát.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Vodovod z borových trubek
    „Našli jsme řadu dokladů o životě obyvatel Malé Strany,“ přibližuje Havrda. Ve výkopu se jim podařilo objevit třeba zbytky malostranského vodovodu ze 16. století z borových trubek nebo stejně starou kanalizaci.

V 16. století dělali trubky z boru? ...joaha.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    MAR_TINA: bubla to u trysek a je to asi hustejsi, bo to nestrika nahoru, ale jen tak do prvnich peti centimetru vysky skla. "Odstrikat to" bude dost oser.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam