• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASTROLMozkové errory renewed
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    IRA_PALMOVKA: kavu s citronem piju, je dobra:) Pravda studenou a v lete.
    ALEA
    ALEA --- ---
    Mám pocit, že mi buď někdo zvýšil obtížnost nebo snížil staty, minimálně moje rána podle toho vypadají...

Řekla jsem si, že si dám jednoduchou hrníčkovou mikrovlnkovou buchtu (jeden druh z obchodu mi fakt chutná).
    Pamatuju si to, ale radši jedu podle návodu:
    "Do většího hrnečku..."
    Vezmu větší hrneček.
    "...(250ml) nalijte..."
    Naliju cca 250 ml studené vody, nasypu prášek a míchám.
    "...90-100ml studené vody a pečlivě rozmíchejte obsah sáčku..."
    Míchám, přikyvuju. Pak se zarazim, přečtu si tu větu ještě jednou a tentokrát dohromady.
    Eh...
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    Jsem nervózní z vikendoveho festivalu her a mám různé tematické sny. Takhle jsem se vzbudila hrůzou ze snu, kde se na festivalu pokazilo vše, co mohlo. I řekla jsem si, že si aspoň napíšu, co mi v tom snu chybělo, abych to v sobotu nezapomněla. Především ty připínáčky....moment na co připínáčky?? Ve snu jsem mimo jiné dělala látkovou zástěnu na zeď, děti pouštěly vodu chodbami,.... tak jsem si postupně vybavila, že ve snu se děly samé nesmysly, které mi s přípravou vůbec nepomůžou. Je to nefér.. můj muž je programátor a často ve snu vymyslí skutečné řešení. Mně se zdají samé nesmysle :(
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    Ja jsem vcera chtela pridelat klice ke karabine tak, jako bych na krouzek chtela dat dalsi klic. Karabina byla silna a mela jsem dost prace krouzek dostatecne roztahnout, ale nastesti me uvidel muj muz a pripomnel mi nejake zakladni vyhody karabiny...
    Nejhorsi na tom je, ze ja jsem vedela, ze krouzek muzu do karabiny proste nacvaknout, chtela jsem ale aby zrovna tenhle svazek tam byl trvale, tak jsem to delala tak, jak jsem to delala. No proste mam uz uplne vymleto.
    IRA_PALMOVKA
    IRA_PALMOVKA --- ---
    ALEA: já ráno piju teplou vodu s citronem a mezitím dělám kávu. Už několikrát jsem se nachytala s citronem nad hrnkem kávy a vždycky musím chvíli přemýšlet, co to vlastně dělám.. ale naštěstí jsem se zatím vždycky zastavila včas
    ALEA
    ALEA --- ---
    Dávám si ráno obvykle studený nápoj (džus nebo šumák) a teplý nápoj (obvykle kávu se lžičkou medu). Dám vařit vodu a než "cvakne", mám připraveno vše ostatní.
    Dnes se mi poprvé malém povedlo zredukovat množství nádobí a vytvořit cosi nového. Zastavila jsem se s lžičkou plnou kafe nad skleničku studené vody a zamyslela se, že je asi něco špatně, protože sklenička je plná a přitom v konvici bude ještě jednou tolik vody.
    Hrneček, Aleo... Chybí ti hrneček...
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    SULTHAN: No ono teda německé lachs (z pragermánského lahsaz) není zas tak daleko.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VIDA: To je něco jako cibetková káva?
    VIDA
    VIDA --- ---
    QUANTI: Jj, v Costě ukazuju furt kartičku Coffee Heaven a nejradši piju tygra. I doma :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MAR_TINA: Jj, to tam píšu. Ono myslím chutnalo stejně jako Tiger (nebo nějaký), ale bez cukru.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    QUANTI: Orca latté sem milovala, to měli snad i bez cukru
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    https://m.alza.cz/david-rio-chai-orca-spice-bez-cukru-337-g-d5466274.htm koho zajímá, z kosatek to bohudík/bohužel není 😅
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Hele já to nevymejšlím, to měli už před lety v Coffee Heaven, než je koupila Costa: ochucující směsi Tiger, Turtle, Orca a ještě něco, snad Elephant? Orca byla bez cukru a chutnala mi, nedávno jsem na to narazila v plechovce, tak jsem si to koupila 🤷🏼‍♀️
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    QUANTI: A normálně to má chutnat po kosatkách?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A to doma, když někdo skytne, neříkáte hlasité AAAA.
    VORONDE
    VORONDE --- ---
    PAKOBYLKA_: Máme v rámci domácnosti podobnou hru na Berlingo. Taxikář byl onehdá dost překvapený, když se ze zadního sedadla nadšeně ozvalo "Berlingo!". Naštěstí si taky neodsedl :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Dělám si kafe na pákovým kávovaru. Nejdřív kafe do páky, udělat do šálku, pak zapnout páru a rovnou ve vysokém hrnku napěnit mlíko (proč špinit konvičku, když je to jen pro jednoho, ehm). Beru hrnek s napěněným mlíkem, hodím do něj lžičku příchutě Orca Spice, zamíchám, usrknu... chutná to nějak jinak než obvykle... no logicky, když tam není to kafe 🙄
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    TAPINA: On to mezinárodní výraz je, akorát že tím slovanským směrem a ne tím germánským/latinským.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Kamarádka onehdá při nákupu v Rakousku zjistila, že "losos" není mezinárodní výraz a já se nemohla přestat smát při představě, jak se snaží s německou výslovností vyžádat si ein lózos :D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Čtu... "Týden bez mozku 2024" :))

Dnešní nevyspání už udělá svoje a vzhledem k tomu, co všechno dneska projde, by mě to už ani nepřekvapilo :D

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam