SALVATOR: Eton mess jsem musela googlit, ale jako v lednu narozená osoba, co miluje čerstvé jahody, borůvky a podobně soucítím.
Já víceméně dorty, oslavy a podobně na narozeniny nemívám, ale držím palce, aby se ti přání splnilo.
Vím, že to, co se prodává v supermarketech v zimě připomíná jahody jen z dálky, ale technicky existují možnosti. Zkusila bych Delmart, vím, že jejich ovoce bývá velmi drahé, ale když už mají, tak bývá dobré i mimo sezónu... A když jsem pracovala ve zmrzlinárně, tak mražené ovoce dovážené tam bylo (až na vyjímky - třeba mražený angrešt byl hrozný) fakt na úplně jiné úrovni než v běžných obchodech. Chuť i struktura. Když to rozmrzlo, nebylo to rozhodně to rozměklé cosi, co někdy bývá, ale tím, že se celou dobu držely ve stabilní teplotě (od dovozce, chlazený náklaďák, velký firemní mrazák) až ke zpracování, bylo to úplně o něčem jiném...
Doma to asi není snadné napodobit, ale domluvit si přípravu v nějaké rozumné cukrárně (ideálně, když tam někdo známý má někoho známého), co prodává vlastní zboží, by asi mohlo fungovat.